Meni
Zapri meni
Zapri

SUV nove generacije.

Touareg s samozavestnim dizajnom ravnih linij se odlikuje po edinstvenem, impresivnem videzu. Opcijske tehnične posebnosti, kot so elektromehanski sistem za aktivno stabiliziranje nagibanja, matrični LED-žarometi IQ. Light in digitalna armaturna plošča Innovision Cockpit, povzdigujejo udobje, doživetje vožnje in navdušenje na povsem novo raven.

Sedaj na voljo tudi kot eHybrid

Priključni hibrid

Dvojni pogon.
Dvojni užitek v vožnji.

Touareg eHybrid je priključni hibrid z elektromotorjem in bencinskim motorjem TSI. Zaženete ga v lokalno brezemisijskem in skoraj neslišnem električnem režimu, v katerem je vključen le elektromotor. Če prek sistema za izbiro voznega profila aktivirate hibridni način , kombinirate motor z notranjim zgorevanjem in elektromotor, s čimer dosežete sistemsko moč 280 kW (381 KM) z navorom do 600 Nm. Svojemu Touaregu prepustite optimalno usklajevanje obeh motorjev in učinkovito vozite na dolge razdalje.

Pravo posebnost predstavlja povezava med navigacijskim vodenjem in krmiljenjem pogona v hibridnem načinu. Ob zagonu v navigacijo vnesite svoj cilj in pri vključenem hibridnem načinu zaženite vodenje do cilja - tako se kombinacija motorja z notranjim zgorevanjem in električnega pogona optimizira na celotni poti.

Doseg

Učinkovita vožnja

Z dosegom, ki pri vožnji izključno na električni pogon znaša 45 km - merjeno skladno z novim postopkom WLTP - Touareg eHybrid dokazuje, da s priključno-hibridno tehnologijo učinkovita mobilnost izven urejenih cest ni več vizija prihodnosti. Hibridno tehnologijo odlikujejo ničelne lokalne emisije in skoraj neslišna vožnja.

Oprema

Oprema
Svetla prihodnost

Touareg eHybrid prepriča z bogato serijsko opremo za večje udobje in eleganten videz. Veselite se neoviranega pogleda v nebo skozi panoramsko dvižno-pomično strešno okno. V notranjosti vas pozdravi futuristična digitalna armaturna plošča Innovision Cockpit, klimatska naprava Air Care Climatronic s 4-conskim uravnavanjem in paket oblazinjenja z usnjem Vienna pa poskrbita za vožnjo, ki bi bila težko še bolj udobna.

Elementi serijske opreme Touarega eHybrid:

  •     Paket usnjenega oblazinjenja Vienna
  •     Digitalna armaturna plošča Innovision Cockpit
  •     Panoramsko dvižno-pomično strešno okno
  •     Klimatska naprava Air Care Cliamtronic s kombiniranim filtrom z aktivnim ogljem, 4-conskim uravnavanjem klimatiziranja in upravljalnimi elementi zadaj  
Upravljanje polnjenja

Polnjenje vozila lahko poteka hitreje

Polnjenje Touarega eHybrid je enostavno: polnilni kabel priključite na domačo vtičnico ali javno polnilno postajo. Doma je litij‐ionska baterija povsem napolnjena v pribl. 8 urah. Če pa jo polnite na javni polnilni postaji ali na opcijsko dobavljivi stenski polnilni postaji, kot je naša polnilna postaja ID. Charger, s polnilno močjo 7,2 kW, pa je baterija napolnjena že v 2,5 ure.

Športni program

Več moči v položaju "S"

Nihče ne more kar preklopiti na dobro razpoloženje. Razen vas. Pogon izključno na elektromotor ali pa na elektromotor v kombinaciji z bencinskim motorjem: vrsto pogona enostavno izberite z gumbom za vozno dinamiko. V hibridnem načinu se združi zmogljivost obeh motorjev, zato je učinkovitost še posebej velika.

Prestavni položaj "S": že z enim samim pritiskom izbirne ročice lahko preklopite v vozni program S (športni program). Tako boste lahko maksimalno izkoristili rezervno moč hibridnega pogona in v nadaljevanju vožnje uživali s širokim nasmehom na obrazu. S ponovnim pritiskom izbirne ročice preklopite nazaj v učinkoviti vozni program D.

Dizajn po vaši meri

Kaj vas bolj navdušuje: elegantni visokotehnološki videz, topli barvni toni lesa in usnja ali športni detajli? Ne glede na to, kako se boste odločili - z izbiro katerekoli od luksuznih izvedb Elegance, Atmosphere in R-Line boste pokazali svoj izbrušeni slog.

Izvedba Elegance Razkošje ekskluzivne estetike.

Touareg Elegance: kombinacija slogovno dodelane elegance in vrhunskega dizajna.

Izvedba Atmosphere Razvajanje za vaše čute.

Touareg Atmosphere ne pristaja na kompromise pri plemenitosti materialov in izjemnem udobju.

Izvedba R-Line Podoba, ki pooseblja markantnost in dinamičnost.

Touareg se izzivov že v osnovi loteva zelo športno. Pri izvedbi R-Line je ta lastnost opazna še toliko bolj – navznoter in navzven.

Dizajn

Touareg z markantnim, naprednim dizajnom postavlja nova merila. Notranjost prepriča s številnimi individualnimi kombinacijami opreme.

Zunanjost

Zunanjost
Izkusite nove dogodivščine.

Slog v novi obliki: mogočen sprednji del z razpotegnjenim pokrovom motornega prostora, ostro začrtane stranske linije, markantne zadnje LED-luči - Touareg združuje lastnosti športnega terenca z eleganco in dinamiko.

Več informacij

IQ.Light

Matrični LED-žarometi IQ. Light
Ker nihče ne mara bleščanja.

Nebleščeča osvetlitev v skoraj vseh situacijah: opcijski matrični LED-žarometi IQ. Light z dinamičnim uravnavanjem dolgih luči Dynamic Light Assist vam cesto osvetljujejo močneje in dlje, ne da bi to vplivalo na druge udeležence v prometu v vaši okolici.

Več informacij

 

Paket Black Style

Paket Black Style
Izberite markantne črne poudarke z opcijskim stilskim paketom Black Style.

Naj vaš Touareg R-Line postane magnet za oči: s stilskim paketom Black Style bo zunanjost vašega vozila še bolj markantna.

Več informacij

 

Panoramsko strešno okno

Panoramsko dvižno-pomično strešno okno s panoramskim steklom nad zadnjimi sedeži
Pustolovščine na obzorju.

Opcijsko panoramsko dvižno-pomično strešno okno s panoramskim steklom nad zadnjimi sedeži skrbi za osupljiv občutek prostornosti in prijetno svetlobno vzdušje v notranjosti vašega Touarega. Svež zrak, neoviran pogled v nebo in občutek brezmejne svobode si pričarate že samo s pritiskom na tipko.

Več informacij

 

Platišča

Platišča
Platišča, ki ugajajo.Dizajn, ki je gonilo napredka.

Touareg ima prava platišča za vsak okus: od dinamično-športnih do uglajeno-elegantnih - platišča so brezhibno usklajena s celostno zasnovo zunanjosti in prispevajo k impresivni podobi Touarega.

Več informacij

 

Dekorativni elementi

Dekorativni elementi
Kateri dekorativni elementi najbolje odražajo vašo osebnost?

Na vzdušje v notranjosti vašega Touarega odločilno vpliva izbira notranjih dekorativnih elementov. Na voljo so različne izvedbe, ki notranjosti vašega vozila dajejo še izrazitejši osebni pečat.

Več informacij

 

Innovision Cockpit.

Ena od ključnih posebnosti Touarega je armaturna plošča Innovision Cockpit. Široki, usločeni zaslon z visoko ločljivostjo odlikujeta optimalna prilagojenost vozniku in intuitivni koncept upravljanja brez tipk in gumbov. Namestite se pred armaturno ploščo prihodnosti: voznik Touarega lahko po želji sedi pred velikim usločenim zaslonom in digitalne prikaze upravlja z dotikom, gestami ali glasovnimi ukazi.

Več informacij

Discover Premium
Digitalni kombinirani instrument
Projicirni sistem
Discover Premium
Digitalni kombinirani instrument
Projicirni sistem

Discover Premium
Uživajte v novih razsežnostih infotainmenta.

Opcijski navigacijski sistem Discover Premium dosega povsem nove razsežnosti: z 38 cm velikim zaslonom na dotik lahko prikaže več informacij in omogoča veliko raznovrstnost funkcij.

Digitalni kombinirani instrument
Spremljajte natanko tiste podatke, ki vas zanimajo.

Opcijski digitalni kombinirani instrument (Digital Cockpit) vam lahko prikaže več informacij kot le hitrost, število vrtljajev motorja in napolnjenost rezervoarja. In prikaz informacij si lahko nastavite povsem po svojem okusu. Veliki zaslon in inovativne funkcije so preglednejši, kot je bilo to mogoče doslej.

Projicirni sistem
Pogled ostaja usmerjen na cesto.

Vaš pogled je med vožnjo lahko ves čas usmerjen na cesto, pa boste kljub temu nenehno na tekočem s pomembnimi informacijami o vozilu. Opcijski projicirni sistem namreč prikaz hitrosti, navigacijske napotke in obvestila asistenčnih sistemov projicira na vetrobransko steklo.

Udobje

Pričakujte udobje na najvišji ravni. V Touaregu vladate nad cesto in uživate v prijetni prostornosti, praktični opremi in inovativni tehnologiji, ki zagotavljajo visoko raven funkcionalnosti.

Prostorska zasnova

Prostorska zasnova
Doživite povsem nove prostorske razsežnosti.

V Touaregu sta združena razkošen dizajn in funkcionalnost, zato se boste v njem počutili odlično tako vi kot tudi vaši sopotniki. Velik prtljažnik in električni pokrov prtljažnika omogočata izjemno prilagodljivost z visoko ravnjo udobja za vse vaše podvige.

Več informacij

Ambientna osvetlitev

Ambientna osvetlitev
Naj bo notranjost odeta v vašo najljubšo barvo.

Ko se stemni, v Touaregu zavlada še posebej prijetno razpoloženje. Razlog za to je bela, opcijsko pa tudi večbarvna ambientna osvetlitev. Ker je slednja na voljo v kar 30 različnih barvah, lahko vedno vozite v svetlobnem vzdušju, ki vam trenutno najbolj prija.

Več informacij

 

Sedež ergoComfort

Sedež ergoComfort
18 načinov sprostitve.

Naj bo vožnja wellness v malem. Opcijski sedež ergoComfort, ki je na voljo za voznika in sovoznika, je po želji lahko opremljen z masažno funkcijo. Različni masažni programi vam pomagajo olajšati napetost v mišicah hrbta. Tako boste ostali v formi tudi po dolgih urah za volanom.

Več informacij

 

Zapiralna asistenca za vrata

Zapiralna asistenca za vrata
Konec treskanja z vrati.

Na ozkih parkirnih mestih včasih ni dovolj prostora za potrebni zamah z avtomobilskimi vrati, da bi lahko vrata dobro zaprli. Z opcijsko zapiralno asistenco za vrata ni več potrebna tolikšna sila, saj se vrata samodejno primaknejo in se - ko so prislonjena - zaprejo.

Več informacij

 

Climatronic

Klimatska naprava Air Care Climatronic
Ker vsak človek drugače občuti temperaturo.

Kakšna temperatura vam najbolj ustreza? Pri serijski klimatski napravi Air Care Climatronic s protialergenskim filtrom lahko voznik in sovoznik temperaturo nastavljata neodvisno drug od drugega. Opcijska 4-conska klimatska naprava Climatronic upošteva tudi različne potrebe potnikov na zadnjih sedežih.

Več informacij

 

Easy Open in Easy Close

Easy Open/Easy Close
Odpirajo se vam povsem nove možnosti.

Nimate prostih rok? Opcijska funkcija Easy Open vam omogoča, da pokrov prtljažnika odprete, ne da bi pred tem morali karkoli odložiti. S funkcijo Easy Close pa lahko pokrov prtljažnika zaprete zgolj s pritiskom na tipko.

Več informacij

 

Asistenčni sistemi

Touareg prepriča tudi na tehničnem področju. Opremljen je namreč z inovativnimi asistenčnimi sistemi, izmed katerih so mnogi pri Volkswagnu na voljo prvič.

Asistenčni sistemi

Asistenca za nočni vid

Nazaj na pregled

Videli boste lahko, kar se skriva v temi.

Naprave za nočni vid morda poznate iz filmov o tajnih agentih. Zdaj imate takšno napravo v svojem avtomobilu. Žarki Touaregove opcijske asistence za nočni vid vam lahko na armaturni plošči prikažejo toplotno sliko okolice z ljudmi in živalmi.

Proaktivni sistem za zaščito potnikov

Nazaj na pregled

Zaščiteni z vseh strani.

Opcijski proaktivni sistem za zaščito potnikov varuje vas in vaše sopotnike z vseh strani. Če zazna nevarnost trčenja, se samodejno sprožijo zaščitni ukrepi: zategnejo se varnostni pasovi, sedeži se vzravnajo, stranska okna in panoramsko strešno okno se zaprejo.

Park Assist

Nazaj na pregled

Parkiranje z občutkom

Sistem Park Assist vas popolnoma sproščeno zapelje na želeno parkirno mesto. Vi le dodajate plin in zavirate, sistem pa v okviru svojih omejitev opravi vse drugo.

Asistenca za zastoje

Nazaj na pregled

Pomoč pri vožnji v gostem prometu.

Pomoč pri vožnji v gostem prometu. Opcijska asistenca za zastoje lahko v okviru sistemskih omejitev razbremeni voznika v prometu, kjer sta potrebna pogosto ustavljanje in speljevanje, ter s tem prepreči nezgode, do katerih pogosto pride v tovrstnih situacijah.

ACC

Nazaj na pregled

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) s prediktivnim tempomatom* in omejevalnikom hitrosti

Varnostna razdalja rešuje. Ohranjajte varnostno razdaljo z enim najkoristnejših asistenčnih sistemov: opcijskim avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) s prediktivnim tempomatom*. Določite najvišjo hitrost in sistem bo v okviru sistemskih omejitev poskrbel, da je ne boste prekoračili. Sistem v okviru sistemskih omejitev tudi samodejno vzdržuje minimalno razdaljo do spredaj vozečih vozil.

*Prediktivni tempomat v modelu Touareg v Sloveniji ne deluje

Asistenca za križišča

Nazaj na pregled

Ker ne vidite okoli vogala.

Nepregledni izvozi in slabo pregledna križišča voznika prisilijo, da se počasi "pretiplje" naprej. Z radarsko tehniko vam opcijska asistenca za križišča v okviru sistemskih omejitev lahko pomaga "gledati okoli vogala". Tako lahko pravočasno zaznate vozila ali pešce, ki prihajajo iz prečne smeri.

Doživetje vožnje.

Ne glede na to, ali radi vozite športno ali pa se želite dokazati na terenu - po zaslugi novih tehnologij ima Touareg izjemne vozne lastnosti.

Začni video

Dvoje v enem: večja stabilnost in hkrati okretnost – po zaslugi štirikolesnega krmiljenja.

Štirikolesno krmiljenje

Če se pri sukanju volana ne obračajo le sprednja, temveč tudi zadnja kolesa, je možen majhen obračalni krog. Ta tehnologija, s katero vozilo postane izjemno okretno in s katero se stabilnost krmiljenja poveča, je zdaj opcijsko na voljo tudi pri Touaregu.

Več informacij

Za prijetnejšo vožnjo z manj nagibanja.

Elektromehanski sistem za aktivno stabiliziranje nagibanja

Ali ovinke radi prevozite bolj športno? Opcijski elektromehanski sistem za aktivno stabiliziranje nagibanja zmanjšuje stransko nagibanje in težnjo k podkrmiljenju. Rezultat: osupljivo dinamične vozne lastnosti.

Več informacij

Vedno na pravi višini.

Zračno vzmetenje

Za neoviran užitek v vožnji lahko svoj Touareg po želji opremite z udobnim zračnim vzmetenjem, ki višino karoserije prilagaja trenutni podlagi.

Več informacij

Obvladajte tudi zahteven teren.

Paket opreme za terensko vožnjo

Z opcijskim paketom opreme za terensko vožnjo je vaš Touareg kar najbolje pripravljen tudi za vožnjo po neutrjenih terenih. Paket vključuje različne elemente za zaščito pred udarci kamenja, prav tako pa tudi razširjeni sistem za izbiro voznega profila - za suvereno vožnjo po najrazličnejših podlagah.

Več informacij

Infotainment

V Touaregu ste optimalno povezani. Uživajte v razvedrilnem programu po lastnem okusu - po želji s kakovostnim učinkom prostorskega zvoka. Radio, navigacijo in funkcije vozila lahko deloma upravljate kar z gestami.

Navigacijski sistemi
Car-Net
Telefonija
Dynaudio
App-Connect in Media Control
Navigacijski sistemi
Car-Net
Telefonija
Dynaudio
App-Connect in Media Control

Navigacijski sistemi
Navigacija je lahko tako zelo preprosta.

Serijski navigacijski sistem Discover Pro s prostranim zaslonom s krovnim steklom, občutljivim na dotik, izpolni tudi najvišja pričakovanja. Poleg tega je opcijsko na voljo sistem Discover Premium, ki skupaj z digitalnim kombiniranim instrumentom, usločenim, proti vozniku obrnjenim zaslonom in novim intuitivnim konceptom upravljanja predstavlja novo, povsem digitalizirano zasnovo armaturne plošče.

Car-Net
Povezani svet storitev Car-Net čaka na vas.

Mobilne spletne storitve v avtomobilu bodo za vas kmalu enako nepogrešljive kot v vsakdanjem življenju pametni telefon. Digitalna povezljivost izboljšuje navigacijo in komunikacijo ter vam z aktualnimi informacijami pomaga prihraniti čas – ali v stiski poskrbi za hitro pomoč.

Telefonija
Poenostavite si komuniciranje.

Naredite konec neredu s kabli. Opcijski telefonski vmesnik Business se odlikuje po močnem sprejemu in funkciji indukcijskega polnjenja pametnega telefona.

Dynaudio
Odkrijte med vožnjo nove zvočne svetove.

Najvišji toni za Touareg.A tudi najgloblji basi. Spremlja vas lahko fantastični opcijski prostorski zvok Dolby Surround 7.1 proizvajalca DYNAUDIO s 14 zvočniki, natančno naravnanimi na prostorski zvok avtomobila.

App-Connect in Media Control
Na voljo so tudi aplikacije za vaš Touareg.

V Touaregu lahko s pomočjo vmesnika App-Connect pametni telefon povežete z infotainment sistemom in tako številne aplikacije uporabljate med vožnjo. Z aplikacijo Volkswagen Media Control lahko vaši sopotniki s pametnimi telefoni sooblikujejo razvedrilni program.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen