Ker nihče ne mara bleščanja.

IQ.Light

Pritegne poglede: pozornost vzbuja že impresivni dizajn opcijskih matričnih LED-žarometov IQ. Light. Poleg osnovnih funkcij zasenčenih in dolgih luči lahko z matrično tehnologijo po želji vklapljamo ali izklapljamo posamezne segmente LED-žarometov ter svetlobo porazdeljujemo na najrazličnejše načine, odvisno od vozne situacije.

Med vožnjo z dolgimi lučmi kamera zaznava nasproti in spredaj vozeča vozila. Sistem ustrezno krmil le določene segmente LED-žarometov, tako da lahko ves čas vozite z dolgimi lučmi, ne da bi slepili druge udeležence v prometu. Če se na primer približujete prometnemu znaku, se segment, ki osvetljuje prometni znak, zmanjša tako, da vas odsev prometnega znaka ne slepi.

Če bodisi vozite po mestu ali zvečer na regionalni cesti prehitevate drugo vozilo ali v slabem vremenu vozite po avtocesti: segmenti vaših matričnih LED-žarometov IQ. Light se prilagodijo posamezni prometni situaciji, tako da se spremenijo širina, doseg in intenzivnost svetlobnega snopa. Matrična tehnologija omogoča veliko boljšo osvetlitev ceste ter s tem zagotavlja večjo varnost in bolj sproščeno vožnjo - brez bleščanja in motečih odsevov.

Na sliki je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Slike so simbolične. Na voljo samo pri določenih servisnih partnerjih. Ponudba velja do razprodaje zalog. Vsi podatki ustrezajo poznavanju razmer v času priprave tiskovine. Pridržujemo si pravico do napak v vsebini ter pravico do sprememb. Pred nakupom se natančno pozanimajte o opremi in ceni izbranega vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen