Meni
Zapri meni
Zapri

ID.4

100 % SUV. 100% električen.

100 % SUV. 100% električen.

ID.4

100 % SUV. 100% električen.

Cena od (vklj. z DDV)
43.219,-
Največja uporabna moč (kW)
125 - 250
kW
Največja uporabna moč (PS)
170 - 340
KM
Največja 30-minutna moč (kW)
70 - 89
kW
Največja 30-minutna moč (KM)
95 - 121
KM
Poraba
16,1 - 17,1
kWh/100 km
Emisije CO₂
0
g/km

Izdelan za velike cilje

Popolnoma nova prostorska zasnova, ki odpira nove možnosti. Električna moč, ki navduši. In intuitivno upravljanje, s katerim je vse popolnoma preprosto. ID.4: zmogljiv kot SUV, trajnostno zasnovan kot ID.

ID. 4 ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

Z elektriko zmorete vse

Zjutraj se odpeljete v pisarno, pred tem še v fitnes, popoldne po službi pa kar takoj naprej na izlet za konec tedna, pri čemer imate vso opremo in prtljago lepo zloženo v prtljažniku - z ID.4 so tovrstni načrti zlahka uresničljivi.

Več o tehnologiji

Vlečna kljuka
Opremljen za najrazličnejše transportne naloge

Za svoj hobi potrebujete veliko opreme? Je vaš poklicni vsakdan neločljivo povezan z najrazličnejšimi transportnimi nalogami? ID.4 je kos tudi takšnim izzivom: opcijska vlečna kljuka je zasnovana za vlečne obremenitve do 1.200 kg.1 Kadar vlečne kljuke ne potrebujete, jo lahko z le nekaj prijemi pospravite pod odbijač, kjer je povsem neopazna.

Več o udobju

Panoramsko strešno okno
Nebeški razgled

Opcijsko panoramsko strešno okno je z veliko stekleno površino, ki se razteza domala prek celotne širine strehe, že samo po sebi pravi magnet za oči. A nekaj vam bo pričaralo še širši nasmeh na obrazu: čudovit razgled proti nebu. Steklo strešnega okna je tonirano, kar v notranjosti vedno zagotavlja prijetno temperaturo. Pred neposrednimi sončnimi žarki se poleg tega lahko zaščitite s senčnim rolojem, ki ga lahko na primer nadvse udobno upravljate z glasovnimi ukazi.2 Samo rečete "Hello ID., show me the stars" in rolo se odpre.

Več o udobju

Konfigurirajte vaše vozilo ID.4

Svoje sanjsko vozilo lahko konfigurirate po svojih željah in potrebah. V prvem koraku izberite linijo opreme, barvo in platišča. V drugem koraku lahko svoje izbrano vozilo ID.4 opremite z ustrezno notranjostjo, asistenčnimi sistemi in dodatno opremo.

Tehnologija

Zmogljivost in doseg

Z elektriko zmorete vse

Zjutraj se najprej odpeljete v pisarno, pred tem še v fitnes in popoldan po službi kar takoj naprej na izlet ob koncu tedna, pri čemer je vsa prtljaga lepo zložena v prtljažniku. Z ID.4 so tovrstni načrti zlahka uresničljivi.3 Izvedba Pro Performance je opremljena z baterijo z neto kapaciteto 77 kWh in njen maksimalni kombinirani doseg meri 554 km.4 Sistemska moč zaradi povečane zmogljivosti znaša 150 kW.

 

Pogon

S polno močjo naprej

Odslej bo rdeča luč na semaforju priložnost za nov začetek, ob katerem boste občutili povsem novo obliko užitka v vožnji. Elektromotor modela ID.4 od prvega trenutka naprej pospeši dinamično in z maksimalnim navorom. Tako izvedba Pro Performance, ki se ponaša s sistemsko močjo 150 kW, za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 8,5 sekunde. Brez prestavljanja, brez pojemka - enostavno speljete in občutite, kako vam dinamika avtomobila požene kri po žilah.

Elektronsko generiran zvok motorja

Avto z novim zvokom

Glasnost delovanja je pri električnih avtomobilih povsem odvisna od posameznega vozila. Da bi bila v cestnem prometu zagotovljena kar najvišja raven varnosti, je ID.4 do hitrosti 30 km/h za potnike izredno tih, za okolico pa nekoliko glasnejši. Pešci ga tako lahko zaznajo hitreje. Futuristična kompozicija poudarja njegovo vizionarsko identiteto in obenem služi kot umetno generiran zvok motorja, s katerim pešci in kolesarji prej slišijo električni pogon, ki je sicer domala neslišen.

Toplotna črpalka

Energijsko učinkovito: toplotna črpalka v ID.4

Z opcijsko toplotno črpalko se pri modelih ID. za ogrevanje notranjosti porabi manj energije kot s klasičnim sistemom ogrevanja. Doseg vozila je tako lahko daljši.

Več informacij

Štirikolesni pogon 4MOTION z dvema elektromotorjema

Športna vozna izkušnja

Štirikolesni pogon z dvema elektromotorjema pri modelu ID.4 Pro 4MOTION poskrbi, da užitek v električni vožnji dobi povsem novo dimenzijo. Brez prestavljanja in domala brez pojemka - enostavno speljete in občutite, kako vam dinamika vozila požene kri po žilah. Z maksimalnim kombiniranim dosegom, ki meri 381-509 km1(po kriterijih WLTP), boste zlahka kos vsem vsakodnevnim obveznostim, po želji pa se boste lahko tudi podali iz mestnega vrveža v objem narave.

1 Vrednosti, določene v skladu s svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (WLTP) za osebne avtomobile in lahka gospodarska vozila. Razpon različic opreme posameznega modela izhaja iz meritev na valjčnem dinamometru. V praksi se dejanski doseg spreminja glede na način vožnje, hitrost, uporabo komfortnih/pomočnih porabnikov, zunanjo temperaturo, število potnikov/naklad in topografijo.

Tehnični podatki izvedb ID.4

ID.4: Navečja 30-minutna moč, največja polnilna moč, kapaciteta baterije in doseg (WLTP) v primerjavi.

Tehnični podatki ID.4 Pro Performance
Največja moč 210 kW / 286 KM
Navečja 30-minutna moč 70 kW / 95 KM
Največja polnilna moč AC / DC 11 / 135 kW
Kapaciteta baterije 77 kWh
Doseg (WLTP) 389 - 530 km
Tehnični podatki ID.4 Pro 4MOTION
Največja moč 210 kW / 286 KM
Navečja 30-minutna moč 77 kW / 105 KM
Največja polnilna moč AC / DC 11 / 175 kW
Kapaciteta baterije 77 kWh
Doseg (WLTP) 381 - 511 km
Tehnični podatki ID.4 GTX 4MOTION
Največja moč 250 kW / 340 KM
Navečja 30-minutna moč 77 kW / 105 KM
Največja polnilna moč AC / DC 11 / 175 kW
Kapaciteta baterije 77 kWh
Doseg (WLTP) 381 - 496 km

Dizajn

Zunanjost

Funkcionalnost v svoji najlepši obliki

Urbani SUV z osupljivim dizajnom in obračalnim krogom malih avtomobilov: ID.4 ponazarja, kako privlačna je lahko električna mobilnost. Z oblikovno dovršenimi 19-palčnimi platišči ali opcijskimi aluminijastimi platišči v velikosti od 19 do 21 palcev, strešnimi letvami za dodatno prtljago, integriranimi vratnimi kljukami za boljšo aerodinamiko, izrazito tridimenzionalno oblikovanimi zadnjimi LED-lučmi z dinamičnimi smerniki (dodatna oprema) in s še eno nadvse privlačno posebnostjo: opcijsko svetlobno letvijo, ki se tako spredaj kot tudi zadaj steka proti novemu logotipu znamke Volkswagen.

 

Notranjost

Notranjost, kot je še ne poznate

Notranjost modela ID.4 je izjemno prostorna in premišljeno zasnovana, zato se boste s svojo družino v njej takoj počutili kot doma. Že ob vstopanju boste opazili, da vam je na voljo obilo prostora za noge, navdušili pa vas bodo tudi prilagodljiva sredinska konzola in udobni sedeži - po želji z električnim nastavljanjem in pomnilno funkcijo. Na sredini armaturne plošče kraljuje velik zaslon na dotik, ki meri do 32,8 cm (12,9 palca), posebnost večfunkcijskega volana pa sta upravljanje na dotik in kot tresljaj zaznavni odzivi ob aktiviranju funkcij. Ambientna osvetlitev z različnimi barvami poudarja salonski značaj notranjosti. Iz ponudbe dodatne opreme lahko poleg tega izberete panoramsko stekleno strešno okno, s katerim si boste odprli nove možnosti za prijetna doživetja.

Ambientna osvetlitev

Prava osvetlitev za domala vsako razpoloženje

Naj vaš ID.4 dobi izrazitejšo osebno noto. Izberite eno od desetih serijskih barv (opcijsko jih je na voljo 30) in poskrbite za prijetno osvetlitev notranjosti. Pritajena svetloba med drugim osvetljuje armaturno ploščo, predal za telefon in vrata. Hladni ali topli barvni toni? Odločitev je vaša.

Pozdrav

Pozdravi vas kot prijatelj

ID.4 vas lahko prepozna. Če je opremljen z opcijskim sistemom za zaklepanje in zagon brez ključa Keyless Access in se mu približate s svojim avtomobilskim ključem, vas pozdravi z vklopom opcijskih matričnih LED-žarometov IQ.LIGHT. Ponoči se za nadvse praktično rešitev izkažeta funkciji Leaving Home in Coming Home, ki vam s svetlobno projekcijo osvetlita pot do vozila oz. do hišnih vrat. Interaktivni sistem ID. Light vas pozdravi v notranjosti, preden se ob zagonu oglasi tih zvok, ki še dodatno spodbudi občutek vznemirljivega pričakovanja. Ko prispete na cilj, se ID.4 poslovi od vas s svetlobnim znakom in zvočnim signalom.

 

Barvni koncept

Preprosto edinstven

Novi ID.4 vam z opcijskim zunanjim paketom Style ponuja možnost, da še bolj zablestite s svojo zunanjostjo. Barva, ki jo boste izbrali iz palete opcijskih kovinskih lakov, bo v kombinaciji s črno streho ter srebrnim strešnim okvirom in srebrnim C-stebričkom prišla še posebej lepo do izraza. To je barvni koncept, ki se poigrava s kontrasti. Tako kot tudi ID.4 sam.

Udobje

Panoramsko strešno okno

Nebeški razgled

Opcijsko panoramsko strešno okno je z veliko stekleno površino, ki se razteza domala prek celotne širine strehe, že samo po sebi pravi magnet za oči. A nekaj vam bo pričaralo še širši nasmeh na obrazu: čudovit razgled proti nebu. Steklo strešnega okna je tonirano, kar v notranjosti vedno zagotavlja prijetno temperaturo. Pred neposrednimi sončnimi žarki se poleg tega lahko zaščitite s senčnim rolojem, ki ga lahko na primer nadvse udobno upravljate z glasovnimi ukazi.2 Samo rečete "Hello ID., show me the stars" in rolo se odpre.

 

Projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti

Inovativna navigacija

V novem ID.4 boste zlahka ohranjali nadzor nad vsem, kar je pomembno. Opcijski projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti projicira pomembne informacije na vetrobransko steklo v voznikovo neposredno vidno polje. Med vodenjem do cilja so zaradi tehnologije obogatene resničnosti navigacijski napotki vidni na cestišču natanko tam, kjer morate peljati naravnosti oz. zaviti. Vožnja je tako lahko še bolj sproščena, ne da bi morali odvračati pogled s ceste.

Glasovno upravljanje

Recite svojemu ID.4 "Hello"

Naj med vožnjo ne odvračajo vaše pozornosti najrazličnejši gumbi in tipke. Ostanite osredotočeni na cesto in npr. radio, opcijski navigacijski sistem ali svoj telefon upravljajte z glasovnimi ukazi.2 Recite preprosto "Hello ID." in sistem vas bo razumel.

 

Keyless Access

Udobno vstopanje

Če je ID.4 opremljen z opcijskim sistemom Keyless Access, lahko prepozna avtomobilski ključ v vašem žepu in se odklene, ko se z roko približate vratni kljuki. Z opcijsko funkcijo Easy Open & Close zadošča že, da z nogo naredite gib pod zadkom vozila in električni pokrov prtljažnika se avtomatsko odpre ali zapre. Več kot očitno je torej, da z inovativnimi tehnologijami marsikaj postane lažje.

Povečana priklopna obremenitev

Pripravljen na najrazličnejše transportne naloge

Pri ukvarjanju s hobijem ali pri opravljanju svojega poklica potrebujete veliko opreme? Za ID. to ni noben problem, saj je opcijsko lahko opremljen z električno pomično vlečno kljuko, ki je zaradi štirikolesnega pogona 4MOTION z dvema elektromotorjema primerna za obremenitve do 1.400 kg1. Kadar vlečne kljuke ne potrebujete, jo lahko pospravite nazaj pod odbijač.

Avdiosistem Harman Kardon

Sopotnik z izrazitim umetniškim čutom

Opcijski avdiosistem proizvajalca Harman Kardon prepriča z dovršenim zvokom in prefinjenim, elegantnim dizajnom. 

Več o avdiosistemu Harman Kardon 

ID.4 izvedbe

Posamezne izvedbe modela ID.4 se razlikujejo po obsegu serijske opreme, različici motorja ter oblikovnih elementih, za vsakogar se najde nekaj. Tukaj poiščite pravo linijo opreme zase.

Pro
Od 50.746,-
Pro 4Motion
Od 53.697,-
GTX
Od 61.405,-
Pro
Od 50.746,-
Pro 4Motion
Od 53.697,-
GTX
Od 61.405,-

Pro Performance

210 kW
(286 KM)
icon-info
power-system-performance
Največja moč elektromotorja (največja uporabna moč)
power-average-big
Največja nazivna moč električnega pogonskega sklopa (največja moč, ki jo je mogoče priklicati za največ 30 sekund)
power-average-big
89 kW
(121 KM)
Avtomatski menjalnik
Elektro
Poraba: 16,1 kWh/100 km
Emisije CO₂: 0 g/km
 • Kapaciteta baterije 77 kWh
 • Doseg (po WLTP) do 522 km
 • Moč polnjenja baterije z izmeničnim tokom (AC) do 11 kW
 • Moč polnjenja baterije z enosmernim tokom (DC) do 135 kW
 • 19'' jeklena platišča
 • Asistenca Lane Assist
 • Klimatska naprava Air Care Climatronic
 • LED žarometi
 • Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC
 • 4 letno jamstvo
Konfiguriraj

Pro 4Motion

210 kW
(286 KM)
icon-info
power-system-performance
Največja moč elektromotorja (največja uporabna moč)
power-average-big
Največja nazivna moč električnega pogonskega sklopa (največja moč, ki jo je mogoče priklicati za največ 30 sekund)
power-average-big
77 kW
(105 KM)
Avtomatski menjalnik
Elektro
Poraba: 16,5 kWh/100 km
Emisije CO₂: 0 g/km
 • Kapaciteta baterije 77 kWh
 • Doseg (po WLTP) do 511 km
 • Moč polnjenja baterije z izmeničnim tokom (AC) do 11 kW
 • Moč polnjenja baterije z enosmernim tokom (DC) do 175 kW)
 • 19'' jeklena platišča
 • Asistenca Lane Assist
 • Dvomotorni štirikolesni pogon
 • Klimatska naprava Air Care Climatronic
 • LED žarometi
 • Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC
 • 4 letno jamstvo
Konfiguriraj

GTX

250 kW
(340 KM)
icon-info
power-system-performance
Največja moč elektromotorja (največja uporabna moč)
power-average-big
Največja nazivna moč električnega pogonskega sklopa (največja moč, ki jo je mogoče priklicati za največ 30 sekund)
power-average-big
77 kW
(105 KM)
Avtomatski menjalnik
Elektro
Poraba: 17,1 kWh/100 km
Emisije CO₂: 0 g/km
 • Kapaciteta baterije 77 kWh
 • Doseg (po WLTP) do 480 km
 • Moč polnjenja baterije z izmeničnim tokom (AC) do 11 kW
 • Moč polnjenja baterije z enosmernim tokom (DC) do 175 kW
 • Aluminijasta platišča Ystad 20"
 • Ambientna osvetlitev, 30 barvna
 • Dvomotorni štirikolesni pogon
 • Matrični LED žarometi
 • Navigacijski sistem Discover Pro
 • Odbijača v športnem dizajnu
 • Telefonski vmesnik Comfort s funkcijo indukcijskega polnjenja
 • Usnjen večfunkcijski volan, ogrevan in občutljiv na dotik
 • 4 letno jamstvo
Konfiguriraj

Prijava na testno vožnjo Želite ID.4 spoznati v živo?

Sporočite nam želeni termin za testno vožnjo in izbrani trgovec vas bo kontaktiral in poskrbel za vse.

Še več o ID.4

ID.4 navduši s svojim inteligentnim, naprednim videzom – voznika, sovoznika in gledalce.

Oprema ID.4

IQ.DRIVE

Nazaj na pregled

IQ.DRIVE

Povezljivost

Nazaj na pregled

Infotainment

Nazaj na pregled

Nižji stroški vzdrževanja Servis električnih vozil

Na tej strani boste našli koristne informacije o vzdrževanju in servisiranju vašega ID.4. Tukaj lahko izveste, kdaj morate na servis ali preberite več o obsegu vzdrževalnih del.

Volkswagnova ID družina je za podjetja lahko še ugodnejša

Tukaj lahko izveste več o ugodnostih in davčnih olajšavah za podjetja pri nakupu in uporabi električnih vozil.

Njegovih 5 zvezdic skrbi za vašo varnost.

Na testu Euro NCAP potekajo najzahtevnejši preizkusi novih vozil, kjer je ID.4 te preizkuse opravil s 5 zvezdicami in s tem dosegel najvišjo oceno*. Tako sodi med najvarnejše avtomobile v svojem razredu.
Ocena zaščite potnikov za odrasle temelji na preizkusu, vključno s čelnim trkom, bočnim trkom in preizkusom udara. Na podlagi teh preizkusov trčenja in ocene ukrepov za zagotovitev čim hitrejšega reševanja je ID.4 suvereno dosegel 93% razpoložljivih točk glede na voznike in odrasle potnike.

Poleg odličnih rezultatov so pohvalili tudi bogat nabor varnostnih sistemov (asistenčnih sitemov), ki so pri ID.4 že v serijski opremi.

* Vir: Euro NCAP, več informacij na povezavi www.euroncap.com

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.