Meni
Zapri meni
Zapri

Električna mobilnost

Prihodnost pripada električni vožnji

Katera vrsta pogona najbolj ustreza vašemu življenju, odločate vi. Mi vam ponujamo raznolike pogonske tehnologije, ki zagotavljajo užitek, večjo učinkovitost in manjšo porabo.

Prihodnost električne mobilnosti

Najboljši način za napovedovanje prihodnosti je, da jo ustvarimo sami. Zato se ukvarjamo z inovacijami jutrišnjega dne in že danes lahko pokažemo, kako je mobilnost predvidena za avtonomno vožnjo.

Vse, kar morate vedeti o električni mobilnosti

Imate še kakšno vprašanje o električni mobilnosti? Tukaj lahko izveste vse, kar je pomembnega o prednostih, nakupu, polnjenju in dosegu električnega avtomobila ter tehnologijah in trajnosti naših modelov ID. 

Električni avtomobili – vožnja izključno na električni pogon: učinkovito in ekonomično.

Izključno električni pogon lahko izpolni številne želje. Med vožnjo, ki je domala neslišna, ne nastajajo nikakršne emisije, obenem pa električni avtomobili prepričajo tudi s svojo učinkovitostjo. Električni motorji kot inovativna pogonska tehnologija so tihi, delujejo skoraj brez tresljajev, obenem pa jemljejo dih z velikim navorom. Rezultat je izjemen užitek v vožnji takoj od starta naprej. Številni ukrepi zagotavljajo visoko učinkovitost: pri porabi električne energije iz visokonapetostne baterije so motorji izjemno varčni. Ko mora avtomobil zavirati, delujejo kot zavora: opravljajo funkcijo generatorja in poskrbijo, se med rekuperacijo energija, pridobljena med zaviranjem, shrani v visokonapetostno baterijo. Učinkovitost električnega avtomobila se seveda pozna tudi v denarnici, kajti v primerjavi s klasičnimi pogoni so obratovalni stroški za električno vozilo bistveno nižji. 

Kako napolnimo električni avtomobil?

Polnjenje električnega avtomobila je skoraj tako preprosto kot točenje goriva na bencinskem servisu. Na voljo so različne možnosti, vsaka s svojimi prednostmi.

Svoj električni avto lahko na poti napolnite na polnilni postaji - ali preprosto doma na strokovno vgrajeni običajni gospodinjski električni vtičnici ali domači polnilni postaji. Pri tem ni važno, če dežuje ali sneži, saj so baterija in vse elektronske komponente zaščitene. Povezava z vtičem je zatesnjena, tako da vdor vode ni mogoč. 

Tudi za doma: Omrežni kabel za domačo uporabo boste brezplačno prejeli ob nakupu kateregakoli Volkswagnovega električnega avtomobila. Z njim lahko svoje vozilo napolnite na vsaki tehnično brezhibni in strokovno vgrajeni vtičnici.

Povsem napolnjena baterija: Volkswagen uporablja preverjeno litij-ionsko tehnologijo. Kakovostne komponente zagotavljajo izvrstno delovanje in čim manjšo obrabo. Zato Volkswagen za baterije, ki jih vgrajuje v električna vozila, zagotavlja posebno jamstvo. Podrobnosti si lahko preberete v jamstvenih pogojih.

Spoznajte trajnostno zasnovano polnilno infrastrukturo sistemskega ponudnika MOON, ki električno mobilnost spreminja v vsakdanjost.

1) Dejanski doseg v praksi odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti in topografije. Kot orientacija za posamezno vozilo služi navedeni razpon dosega, ki ga bo predvidoma v letnem povprečju doseglo 80 % naših strank. Spodnja meja navedenega razpona zajema tudi vožnje pri zmernih hitrostih na avtocestah in vožnje pri nizkih zunanjih temperaturah v zimskem času.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen