Meni
Zapri meni
Zapri

Skupaj za učinkovitejše varstvo podnebja

Podnebne spremembe so eden izmed največjih izzivov današnjega časa. Da bi skupaj dosegli cilje pariškega podnebnega sporazuma, moramo znižati tudi emisije CO2 v prometnem sektorju.

Seveda želimo biti kos tej odgovornosti. Volkswagen namerava elektrificirati celotno modelsko paleto in vlaga v celovit pristop: omogočil bo mobilnost, ki v prihodnosti ne bo samo električna, ampak tudi trajnostno naravnana.

Na poti k podnebno nevtralni mobilnosti

Električni avto je izredno energijsko učinkovit. Ali ste vedeli, da lahko z enako količino energije premaga trikrat do štirikrat večjo razdaljo kot avtomobil, opremljen z motorjem z notranjim zgorevanjem? Na poti k trajnostni mobilnosti pa vendarle vedno znova naletimo na nove izzive, ki jim želimo biti kos skupaj z vami.

Po eni strani je za izdelavo električnega avtomobila, še posebej baterije, potrebne več energije kot za izdelavo avtomobila z bencinskim ali dizelskim motorjem. Po drugi strani pa je potencialni prihranek v fazi uporabe odvisen od elektrike, s katero polnite svoje električno vozilo.

Zemljevid, primerjava dosega avtomobila z motorjem z notranjim zgorevanjem in električnega vozila

60 kWh električne energije v primerjavi s 6 litri dizelskega goriva (ustreza 60 kWh)

Da dodatna potreba po energiji pri izdelavi električnega avtomobila ne bi pomenila večjega ogljičnega odtisa pri predaji vozila, želimo kot prvi proizvajalec doseči, da bi bil naš novi velikoserijski električni model ID.3 ob predaji kupcu podnebno nevtralen. Tako vam bo že na samem začetku zagotovljena mobilnost z boljšo bilanco CO2.

V času uporabe vozila vam bo zagotovljena podpora v obliki številnih ponudb za polnjenje z ekološko pridobljeno elektriko. Tako boste lahko tudi na ta način zmanjšali emisije CO2.

Kako varujemo podnebje

V celotnem življenjskem ciklu električnega avtomobila nastajajo emisije.
Da bi jih dolgoročno zmanjšali, sledimo naslednjemu načelu:

Najprej preprečevanje, nato zmanjševanje in na koncu kompenziranje emisij, ki se jim ne da izogniti - s projekti za varstvo podnebja na drugi strani.

 

Naš celovit pristop se začne z ukrepi za povečanje energijske učinkovitosti in z uporabo ekološko pridobljene elektrike v tovarni v Zwickauu. Poleg tega morajo tudi naši dobavitelji uporabljati ekološko pridobljeno elektriko pri izdelavi baterijskih celic.

Delež emisij, ki nastajajo v fazi proizvodnje in ki jih kratkoročno ni mogoče preprečiti, zmanjšujemo korak za korakom in ga trenutno še kompenziramo s certificiranimi projekti za varstvo podnebja. Tako bomo lahko dosegli naš cilj in vam predali vaš ID.3 z nevtralno podnebno bilanco.

Da boste tudi v času uporabe električnega vozila lahko podnebno nevtralni, vam ponujamo različne možnosti za polnjenje z ekološko pridobljeno elektriko - doma, v mestu in povsod vmes.

1) Primerjava temelji na količini energije 60 kWh, ki se lahko proizvede iz 6 litrov dizelskega goriva - teoretična poraba motorja z notranjim zgorevanjem za 100 km, kar je tudi količina, s katero električno vozilo lahko prevozi približno 400 km. Pri tem je treba izpostaviti, da je dejanski možni doseg, ki ga je mogoče doseči zaradi večje učinkovitosti električnega vozila, močno odvisen od načina vožnje in zunanjih pogojev (topografije, temperature itd.).

2) Za uporabo brezplačne aplikacije We Connect sta potrebna pametni telefon z združljivim operacijskim sistemom iOS ali Android ter SIM-kartica z možnostjo prenosa podatkov. Poleg tega mora uporabnik imeti obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen