Meni
Zapri meni
Zapri

Plug & Charge: preprosto polnjenje

Sedaj je polnjenje vašega Volkswagnovega modela ID. postalo še preprostejše – s funkcijo Plug & Charge, novim standardom za udobno polnjenje.

Sedaj je polnjenje vašega Volkswagnovega modela ID. postalo še preprostejše – s funkcijo Plug & Charge, novim standardom za udobno polnjenje.

Plug & Charge: preprosto polnjenje

Sedaj je polnjenje vašega Volkswagnovega modela ID. postalo še preprostejše – s funkcijo Plug & Charge, novim standardom za udobno polnjenje.

Tukaj boste o funkciji Plug & Charge izvedeli naslednje - in še več:

  • S funkcijo Plug & Charge je polnjenje in plačevanje na javnih polnilnih postajah postalo še bistveno bolj preprosto.
  • To omogoča standard kakovosti DIN EN ISO 15118, ki ureja komunikacijo med električnim vozilom in polnilno postajo.
  • Vozila, ki so opremljena s programsko opremo ID. Software 3.1 ali višjo, so že tovarniško pripravljena za funkcijo Plug & Charge. Takoj ko bo ta funkcija tovarniško na voljo tudi za modele ID. s programsko opremo ID. Software, nižjo od 3.1, vas bomo o tem obvestili.

Avtomatsko in udobno

Funkcija Plug & Charge deluje zelo preprosto, je transparentna in varna. Če želite uporabljati njene prednosti, enkratno aktivirajte storitev v svoji aplikaciji We Connect ID.1 Če imate sklenjeno tarifo, ki vključuje uporabo funkcije Plug & Charge, na primer We Charge Go2 ali We Charge Plus,2 in ste glavni uporabnik svojega modela ID., lahko že takoj na začetku v spletnem načinu enkratno avtentificirate svoje vozilo ID. Nato se preprosto pripeljete do polnilnega stebrička Plug & Charge in vstavite polnilni kabel. Prijava, polnjenje, obračun se odvijejo avtomatsko. Vi pa se sproščeno odpeljete naprej. Kaj pa če želite elektriko napolniti na polnilnem stebričku brez markantnega logotipa Plug & Charge? Ni problema. Vendar pa morate v tem primeru postopek polnjenja spet kot običajno aktivirati ročno. 

Aktivacija Plug & Charge v treh korakih

Preprosta aktivacija nove storitve

Z aplikacijo We Connect ID.1 ste že pripravljeni tudi za novo storitev Plug & Charge - preprosto in z le nekaj kliki.

  1. V prvem koraku izberite ustrezno tarifo polnjenja, kot na primer We Charge Go2 ali We Charge Plus.2
  2. Nato v svoji aplikaciji We Connect ID. omogočite avtentikacijo Plug & Charge.
  3. Na koncu pa funkcijo Plug & Charge aktivirajte tudi v infotainment sistemu svojega modela ID.

 

Na videonavodila za vzpostavitev funkcije Plug & Charge

 

Velika skupnost Plug & Charge

Omrežje z inovativno storitvijo

Volkswagen ID. je del velike skupnosti Plug & Charge, ki jo sestavljajo pomembni ponudniki polnjenja, kot sta IONITY ali Aral Pulse, ter številni drugi proizvajalci električnih avtomobilov. Ta novi standard vam in vašemu modelu ID. nudi inovativno in varno tehnologijo. Funkcija Plug & Charge namreč za obračun prikliče individualni digitalni certifikat z izbrano tarifo polnjenja posameznega uporabnika. Komunikacija med vozilom in polnilnim stebričkom pa je standardizirana v skladu s standardom kakovosti DIN EN ISO 15118. Z aplikacijo We Connect ID.1 in tarifama polnjenja We Charge2 imate v sklopu najhitreje rastočega polnilnega omrežja v Evropi dostop do vedno več polnilnih točk, ki omogočajo Plug & Charge. Omrežje pa se nenehno širi.

Več o tarifah polnjenja We Charge, ki omogočajo Plug & Charge²

Naši modeli ID. Testna vožnja ali konfigurator?
Tukaj najdete naše modele ID.

Želite bolje spoznati naše popolnoma električne modele ID.? Dogovorite se za testno vožnjo s pogodbenim partnerjem v svoji bližini. Ali pa uporabite naš spletni konfigurator, da si sestavite svoj sanjski ID.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen