Meni
Zapri meni
Zapri

Visokonapetostna baterija: jamstvo in vzdrževanje

Ključni element električne mobilnosti je visokonapetostna baterija. Tukaj boste izvedeli vse o vzdrževanju baterije, upravljanju polnjenja in jamstvu – da boste s svojim modelom ID. lahko uživali čim dlje.

Dobro vzdrževanje vas popelje daleč

Tudi litij-ionska baterija je podvržena naravnemu procesu staranja in izrabe. Vendar pa pravilna uporaba lahko odločilno prispeva k ohranjanju stanja in visoke uporabne kapacitete. Zato smo za vas pripravili nekaj koristnih nasvetov za vzdrževanje visokonapetostne baterije vašega električnega avtomobila. Tako lahko poskrbite, da bo vaše vozilo Volkswagen dolgo ohranjalo svoj doseg in vrednost.

Tri zlata pravila za večji doseg

Dobro vzdrževanje visokonapetostne baterije je dokaj enostavno. Če boste upoštevali spodnja tri zlata pravila, boste že s tem naredili najpomembnejše za ohranjanje velikega dosega.

  1. Za vsakodnevne krajše vožnje baterijo v povprečju polnite na največ 80 %.
  2. Če bo vozilo mirovalo dlje kot dvanajst ur, naj bo baterija napolnjena na najmanj 30 in največ 80 %.
  3. Pri polnjenju na 100 % v upravitelju polnjenja nastavite časovnik in se odpeljite kmalu po zaključenem polnjenju.

Poenostavite si življenje: z upraviteljem polnjenja

Priporočamo vam uporabo inteligentnega upravitelja polnjenja novega ID.3, saj se boste tako lahko kadarkoli odpravili na pot z optimalno napolnjeno baterijo. Ne glede na to, ali želite nastaviti meje napolnjenosti, določiti polnilne postaje ali izbrati polnjenje s časovnim zamikom - visokonapetostno baterijo lahko povsem enostavno upravljate prek zaslona na dotik v sklopu infotainment sistema.

Različni načini vožnje, različni načini polnjenja

Pri pravilnem polnjenju je odločilen predvsem en dejavnik: vaš način vožnje. Način, kako uporabljate svoje električno vozilo (dnevne kratke relacije ali dolge avtocestne vožnje), vpliva na optimalno mejo napolnjenosti ter na čas in intenzivnost polnjenja.

To zagotovo velja: jamstvo in življenjska doba

Življenjska doba in zmogljivost litij-ionske baterije sta odvisni tudi od zunanjih dejavnikov, kot je npr. temperatura okolice. V okviru veljavnosti jamstva in v skladu s tam navedenimi pogoji Volkswagen AG kupcu novega vozila na baterijski električni pogon v primeru pravilne uporabe jamči, da bo kapaciteta baterije po osmih letih (ali do 160.000 prevoženih kilometrov, odvisno od tega, kaj nastopi prej) znašala še najmanj 70 % uporabne kapacitete. To vam zagotavlja varnost za prihodnost in kaže, kako pomembna nam je mobilnost jutrišnjega dne.

Sistematična zaščita baterije

Da bi preprečili, da se baterijski sistem preveč napolni, kar je neželeno in škodljivo, smo vozilo opremili z dvema varnostnima rezervama za primere v sili. V izjemnih primerih sicer nimate na voljo celotne kapacitete, vendar pa s tem pripomoremo k tem, da se visokonapetostna baterija ne poškoduje.

  1. Celotna kapaciteta
  2. Uporabna kapaciteta
  3. Zaščita pred prekomernim polnjenjem
  4. Zaščita pred popolno izpraznitvijo 
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen