Meni
Zapri meni
Zapri

ID. Sound: zvok nove mobilnosti

Modeli ID. so glasniki nove dobe mobilnosti - z dinamičnimi, električnimi zmogljivostmi, inovativnim dizajnom in individualnim zvokom, ki je pomemben tudi z vidika zagotavljanja večje varnosti.


V nadaljevanju boste o ID. Soundu izvedeli naslednje - in še več:

  • Umetno generiran zvok vožnje je pri novih električnih avtomobilih obvezen.
  • Pri Volkswagnu zvok električnih avtomobilov poudarja njihov značaj.
  • Z neštetimi meritvami in natančnimi prilagoditvami je bil ustvarjen markanten, unikaten ID. Sound. 

Zanesljivo edinstven


Od julija 2019 je pri električnih avtomobilih obvezna vgradnja opozorilnega generatorja zvoka. To ureja uredba EU. Elektromotor modelov ID. deluje izjemno tiho, zato bi se lahko zgodilo, da drugi udeleženci v prometu - zlasti pešci in kolesarji - vozila ne bi slišali pravočasno. Poleg tega je po zvoku težko sklepati, kako hitro se pelje električni avto.

"Zvok naših modelov ID. je vznemirljiv, nemoteč in zlahka prepoznaven."

 

Jozef Kabaň
Vodja Volkswagnovega oblikovanja

Za Volkswagnove modele ID. je pri nizki hitrosti značilen edinstven zvok, imenovan ID. Sound. Po tem zvoku so vedno zlahka prepoznavni. Futuristična kompozicija poudarja vizionarsko identiteto modelov ID. in obenem služi kot umetno generiran zvok vožnje. Zvok, ki ga proizvaja sistem za zvočno opozarjanje AVAS (angl. Acoustic Vehicle Alerting System), je slišen je tako v okolici vozila kot tudi v potniškem prostoru. Oglasi se pri speljevanju, vzvratni vožnji in hitrostih do 30 km/h. Pri višjih hitrostih je kotalni hrup pnevmatik dovolj glasen, da ostali udeleženci v prometu slišijo vozilo tudi brez dodatnega akustičnega signala, ki se predvaja prek zvočnikov.

Tako zveni prihodnost

Novi ID. Sound z večplastno zvočno sliko zrcali edinstveno dinamiko električne mobilnosti. Vas zanima, kako? Prisluhnite:

Tako je nastal značilni zvok

Edinstveni zvok modelov ID. so ustvarili Volkswagnovi strokovnjaki za akustiko. Zasnovali so ga kot skladbo, simulirali njegov zvok pri vožnji, ga merili s posebnimi mikrofoni zunaj in znotraj in ga natančno prilagajali v studiu - dokler ni zvenel ravno prav in dokler ni optimalno odražal značaja vozila. To je zamudno delo, pri katerem so ključni tako objektivni rezultati meritev kot tudi dober posluh in izkušnje strokovnjakov za zvok.   

"Pri oblikovanju tega zvoka smo ostali zvesti tako znamki Volkswagen kot tudi značaju naše elektrificirane modelske palete - točno tako kot pri oblikovanju zunanje in notranje podobe vozila."

 

Thomas Ulbrich
Vodja razvoja pri Volkswagnu

Naši modeli ID. Želite testno vožnjo?
Tukaj najdete naše modele ID.

Želite bolje spoznati naše popolnoma električne modele ID.? Potem se s pogodbenim partnerjem v svoji bližini dogovorite za testno vožnjo ali pa uporabite naš spletni konfigurator, da si sestavite svoj sanjski ID.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen