Meni
Zapri meni
Zapri

Povečuje doseg: toplotna črpalka v ID.3

V novem, popolnoma električnem ID.3 opcijska toplotna črpalka omogoča energijsko učinkovito ogrevanje notranjosti. Za ogrevanje se tako porabi manj energije iz baterije.

Kako deluje toplotna črpalka?

V primerjavi z avtomobilom z bencinskim ali dizelskim motorjem velja, da pogonske komponente v električnem avtomobilu ne morejo zagotoviti dovolj odpadne toplote za zadostno ogrevanje notranjosti.

Rešitev predstavlja visokoučinkovit sistem toplotne črpalke, ki z visokim tlakom komprimira hladilno tekočino. Pri tem nastaja toplota, ki se uporablja za segrevanje hladnega zunanjega zraka.

S sistemom toplotne črpalke visokonapetostno ogrevanje vozila porabi manj energije iz baterije. Doseg je tako večji kot pri električnih avtomobilih brez toplotne črpalke.

Hladen zunanji zrak se pred vstopom v potniški prostor segreje

Dobra za okolje – in za vas

Toplotna črpalka v novem ID.3 in novem ID.4 ima več različnih prednosti:


Trajnostna naravnanost:

Hladilna tekočina R744 (ogljikov dioksid), ki se uporablja za ogrevanje ali hlajenje zunanjega zraka, je plin, ki v primerjavi s fluoriranimi hladilnimi tekočinami manj obremenjuje naše podnebje.


Učinkovitost:

Pri zunanjih temperaturah pod 0 °C se za ogrevanje notranjosti porabi manj energije kot v vozilih brez toplotne črpalke.


Doseg:

Zaradi privarčevane energije se zmanjša poraba elektrike in poveča kapaciteta baterije, kar omogoča večji doseg. Povečanje dosega je pri tem odvisno tudi od individualnega načina vožnje. Praviloma velja: čim nižja je povprečna hitrost, tem večji je vpliv na ogrevanje, s tem pa je dosežen večji pozitivni učinek toplotne črpalke na skupni doseg.

Praviloma velja: čim nižja je povprečna hitrost, tem večji je vpliv na ogrevanje, s tem pa je dosežen večji pozitivni učinek toplotne črpalke na skupni doseg.

Večja učinkovitost dan za dnem

Predvsem v mestnem prometu lahko na ta način povečate doseg. Obenem učinkovita tehnologija predstavlja nov korak na poti do trajnostne prihodnosti - celotno življenjsko dobo vozila.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen