Meni
Zapri meni
Zapri

Polnjenje in doseg Kako lahko plačam?

Električno vozilo vam omogoča več možnosti za enostavno in udobno plačilo: prek aplikacije, s kartico za polnjenje ali kreditno kartico. Že kmalu bodo vaši podatki za overitev shranjeni v vozilu. Potem ga boste morali le še povezati s polnilno postajo. Postopek plačila se bo izvedel avtomatsko. In kar je najboljše: na nekaterih javnih polnilnih postajah, npr. na parkiriščih v nakupovalnih središčih, je polnjenje celo brezplačno.

Električna vtičnica in domača polnilna postaja

Če električni avto polnite doma na električni vtičnici ali domači polnilni postaji, plačate polnjenje z naslednjim računom za elektriko. Povsem preprosto.

Javne polnilne postaje

Plačilo je povsem enostavno tudi na javnih polnilnih postajah v mestih ali na avtocestah. Kot voznik električnega avtomobila se boste odločili za ponudnika, ki bo obračunaval vaše stroške, nastale pri polnjenju baterije. Ta t. i. ponudnik mobilnostnih storitev vam bo ponudil obračunsko tarifo, ki bo optimalno prilagojena vašim potrebam - tako kot to velja pri mobilni telefoniji, kjer lahko posamezne opcije izberete glede na individualne potrebe in porabo. Če se bo kdaj zgodilo, da polnilni stebriček ne bo vključen v omrežje izbranega ponudnika mobilnostnih storitev, boste stebriček s t. i. ad hoc polnjenjem vseeno lahko uporabili in stroške poravnali neposredno pri upravljavcu polnilnega stebrička, npr. s kreditno kartico. 

Načini plačila

Za obračun električnega toka, s katerim napolnite baterijo, je pomembno, da polnilni stebriček ve, kdo ste. Prijavite se lahko s kartico za polnjenje ali z aplikacijo (prek tehnologije NFC ali QR-kode) - odvisno od ponudnika. Obračun se izvede na osnovi izbranega načina plačila (npr. direktna obremenitev, PayPal ali kreditna kartica). Če se odločite za ad hoc polnjenje, plačate neposredno pri upravljavcu polnilnega stebrička s kreditno kartico.

 

Plug & Charge (ISO-vmesnik)

V prihodnosti bo postopek polnjenja še enostavnejši, saj boste najverjetneje morali le še priključiti polnilni vtič in polnjenje se bo že začelo. Pri tej tehnologiji, imenovani tudi Plug & Charge, se bodo vaši podatki za overitev enkrat shranili v vozilu. V prihodnje vas bo nato polnilna postaja prepoznala avtomatsko. Ta celovita rešitev je torej nadvse praktična.

Tehnologija Plug & Charge bo na osnovi ISO-standarda postopoma na voljo od leta 2022 naprej in v prihodnje bo dostopnih vedno več polnilnih postaj s to tehnologijo.

Brezplačno polnjenje

Poleg polnilnih stebričkov s plačljivim električnim tokom so na voljo tudi številne javne polnilne postaje, na katerih lahko baterijo polnite brezplačno. Na primer na parkiriščih v nakupovalnih središčih. Nakupovanje vam bo tako v še večje veselje.

We Charge - Volkswagnova storitev polnjenja

Napolni in plačaj. Preprosto in pregledno.

 

Storitev We Charge vam zagotavlja neposreden dostop do javnega omrežja polnilnih postaj in omogoča, da s sklenjeno pogodbo za polnilni tok preprosto polnite baterijo svojega električnega avtomobila povsod po Evropi - povsem enostavno prek pametnega telefona in Volkswagnove aplikacije We Connect ID. Postopek overitve se na polnilnem stebričku izvede s polnilno kartico We Charge, aplikacijo We Connect ID. ali - ko bo zagotovljena dovolj široka razpoložljivost - s tehnologijo Plug & Charge, pri kateri vas polnilni stebriček prepozna prek vašega električnega avtomobila.

 

Napolnite vaš avtomobil medtem, ko se doma udobno sproščate: s storitvijo We Charge lahko prek aplikacije enostavno, kar s kavča, upravljate svojo domačo polnilno postajo. Preprostreje ne gre. Tukaj lahko izveste več o storitvi We Charge.

Več

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen