Meni
Zapri meni
Zapri

Popolnoma električni ID.5

 1. 1.

  Vozila na slikah lahko odstopajo od stanja ob dobavi. Pojdi nazaj

 2. 2.

  Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Pojdi nazaj

Popolnoma električni ID.5

 1. 1.

  Vozila na slikah lahko odstopajo od stanja ob dobavi. Pojdi nazaj

 2. 2.

  Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Pojdi nazaj

Cena od (vklj. z DDV)
51.926,-
Največja uporabna moč (kW)
128 - 150
kW
Največja uporabna moč (PS)
174 - 204
KM
Največja 30-minutna moč (PS)
95
KM
Emisije CO₂
0
g/km

Elegantna oblika učinkovitosti

Novi ID.5 s suvereno električno močjo in tekočo silhueto predstavlja sodobno simbiozo SUV-ja in kupeja. Med drugim omogoča brezžične posodobitve in razkriva nove razsežnosti električne mobilnosti.

Eleganten kupejevski dizajn zunanjosti

Novi ID.5 navdušuje z inovativno obliko, ki združuje prednosti SUV-ja z aerodinamično silhueto kupeja - brez vsakršnih kompromisov. 

Več o dizajnu

Inteligentno polnjenje

Pri ID.5 polnjenje ne poteka le hitro (s polnilno močjo do 175 kW (DC)), temveč tudi inteligentno. 

Več o inteligentnem polnjenju

Prostorna zasnova notranjosti

Z inteligentnim konceptom odprtega prostora je vozniku in sopotnikom zagotovljena obilica prostora za vse, kar je nepogrešljiv del njihovega vsakdanjika. 

Več o notranjosti

Zunanjost

Panoramsko stekleno strešno okno

Nebeški razgled

Opcijsko panoramsko strešno okno je z veliko stekleno površino, ki se razteza domala prek celotne širine strehe, že samo po sebi pravi magnet za oči. A nekaj vam bo pričaralo še širši nasmeh na obrazu: čudovit razgled proti nebu. Steklo strešnega okna je tonirano, kar v notranjosti vedno zagotavlja prijetno temperaturo. Pred neposrednimi sončnimi žarki se poleg tega lahko zaščitite s senčnim rolojem, ki ga lahko na primer nadvse udobno upravljate z glasovnimi ukazi. Samo rečete "Hello ID., show me the stars" in rolo se odpre.

Vlečna kljuka

Bodite kos tudi težjim izzivom

So del vašega vsakdanjika tudi večje transportne naloge? Z opcijsko električno pomično vlečno kljuko jim boste zlahka kos. Kljuka je zasnovana za priklopne obremenitve do 750 kg (prikolica brez zavor) oz. do 1.200 kg1 (prikolica z zavorami) in vam omogoča, da s seboj odpeljete tudi večjo in težjo opremo - na primer kajak ali prikolico za konje. Kadar vlečne kljuke ne potrebujete, jo lahko v nekaj potezah pospravite pod odbijač. 

1. Pri vzponu do 8 %.

Ustvarite si svojo sliko o ID.5

Notranjost

Ambientna osvetlitev

Prava osvetlitev za domala vsako razpoloženje

Naj vaš ID.5 dobi izrazitejšo osebno noto. Izberite eno od desetih serijskih barv (opcijsko jih je na voljo 30) in poskrbite za prijetno osvetlitev notranjosti. Pritajena svetloba med drugim osvetljuje armaturno ploščo, predal za telefon in vrata. Hladni ali topli barvni toni? Odločitev je vaša.

Projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti

Inovativna navigacija

V novem ID.5 boste zlahka ohranjali nadzor nad vsem, kar je pomembno. Opcijski projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti projicira pomembne informacije na vetrobransko steklo v voznikovo neposredno vidno polje. Med vodenjem do cilja so zaradi tehnologije obogatene resničnosti navigacijski napotki vidni na cestišču natanko tam, kjer morate peljati naravnost oz. zaviti. Vožnja je tako lahko še bolj sproščena, vaš pogled pa je lahko ves čas osredotočen na cesto.

Integrirano pretakanje glasbe

Prava skladba za vsako priložnost

Uporabljate storitev Apple Music? Potem v ID.5 lahko poslušate svoje priljubljene skladbe neposredno prek vsestranskega, opcijskega navigacijskega sistema Discover Pro - brez uporabe pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Prenos aplikacije in prijava z vašimi podatki za dostop zadostujeta, da na zaslonu navigacijskega sistema lahko neposredno odprete svoj račun za Apple Music in izbirate med več milijoni skladb, ekskluzivnimi vsebinami in najnovejšimi podcasti. 

Tehnologija

Travel Assist z množicami podatkov

Za vas ohranja smer vožnje, druge pa na primerni razdalji.

Če se boste odločili za opcijski sistem Travel Assist, bo vaš avtomobil opremljen z nadvse uporabno asistenco, ki lahko namesto vas ohranja smer na voznem pasu in nastavljeno hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil.1, 2, 3

Pomaga si s funkcijo prilagodljivega vodenja po voznem pasu, ki aktivno ohranja vozilo na sredini voznega pasu. Pri tem se Travel Assist lahko prilagodi vašemu načinu vožnje in ustrezno zamakne sredinsko linijo - bodisi v levo ali v desno.1, 3 

Na avtocesti vam Travel Assist po želji aktivno pomaga tudi pri menjavi voznega pasu.1, 3, 4 Pogoj za to je, da na obeh straneh zaznava omejevalno črto voznega pasu.

Če so na voljo množice podatkov, tj. podatki o vožnji, ki jih posreduje več vozil v bližini, sistemu Travel Assist za ohranjanje smeri zadostuje omejevalna črta na zgolj eni strani voznega pasu - na primer na regionalnih cestah brez sredinske črte.1, 5 

Dodatno je sistem Travel Assist opremljen še s prediktivnim tempomatom in asistenco za ovinke. Tako lahko prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.).1, 4

1) V okviru sistemskih omejitev.

2) Do največ 180 km/h.

3) Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila. 

4) Na voljo samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom.

5) Na voljo samo v kombinaciji z aktivno licenco za We Connect.

Brezžične posodobitve

Inovativen. In vedno z vsem na tekočem.

Redno posodabljanje povečuje funkcionalnost digitalnih sistemov v vašem ID.5. Brezžične posodobitve se lahko na primer ponoči izvedejo povsem avtomatsko, če jih predhodno potrdite v vgrajenem infotainment sistemu. ID.5 tako ne ostane brez novih funkcij in ima vedno posodobljene podatke.

Park Assist Plus s pomnilniško funkcijo

Vaša osebna parkirna storitev

Če se boste odločili za Park Assist Plus s pomnilniško funkcijo, boste svoj ID.5 lahko naučili, kako naj parkira namesto vas - npr. pod nadstreškom ali v garaži. Pri tem morate avtomobil le enkrat parkirati sami in shraniti postopek. Že naslednjič lahko nato naučene manevre izvede samostojno, vi pa morate celotni postopek le nadzorovati. In seveda enako velja tudi za odparkiranje vozila.1, 2

Že z opcijskim parkirnim sistemom Park Assist Plus vam ID.5 med vožnjo najprej pove, ali je zaznano parkirno mesto dovolj veliko, nato pa še samodejno parkira.1, 2 

Do hitrosti 40 km/h sistem Park Assist Plus išče primerna bočna parkirna mesta. Do hitrosti 20 km/h išče tudi prečna parkirna mesta. Ko se odločite za eno od najdenih mest, zaženete postopek parkiranja. Potrebne parkirne manevre izvede Park Assist Plus.1, 2 Vi morate le nadzorovati postopek in po potrebi poseči v upravljanje vozila. 

Toda Park Assist Plus zmore še več. Na bočnih parkirnih mestih lahko tudi samodejno odparkira vozilo. Poleg tega vam lahko pomaga, kadar se vam parkirni manever ponesreči, in namesto vas zaključi postopek parkiranja.1, 2

1. V okviru sistemskih omejitev.

2. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

Elektronsko generiran zvok motorja/Doživetje vožnje

Avto z novim zvokom

Glasnost delovanja je pri električnih avtomobilih povsem odvisna od posameznega vozila. Da bi bila v cestnem prometu zagotovljena kar najvišja raven varnosti, je ID.5 do hitrosti 30 km/h za potnike izredno tih, za okolico pa nekoliko glasnejši. Pešci ga tako lahko zaznajo hitreje. Futuristična kompozicija poudarja njegovo vizionarsko identiteto in obenem služi kot umetno generiran zvok motorja, s katerim pešci in kolesarji prej slišijo električni pogon, ki je sicer domala neslišen.

 

Pogon

Trajnostna zmogljivost za enkraten užitek v vožnji

V novem ID.5 je domala vsaka vožnja izredno vznemirljiva, saj elektromotor lahko že prvi hip dinamično zagotovi maksimalni navor. Obenem boste z električnim pogonom naredili velik korak naprej na poti do manjšega ogljičnega odtisa. 

Toplotna črpalka in upravitelj dosega

Povečuje doseg: toplotna črpalka v ID.5

V novem, popolnoma električnem ID.5 opcijska toplotna črpalka omogoča energijsko učinkovito ogrevanje notranjosti. Ob tem se z manjšo porabo energije seveda poveča doseg.

Posebnost modelov ID. je poleg tega novi načrtovalnik poti, ki v navigacijsko pot vključi priljubljene polnilne točke ter na inteligenten način zagotovi optimalen potek poti in optimalne polnilne čase. Več kot očitno je torej, da z inovativnimi tehnologijami marsikaj postane lažje.

Več o toplotni črpalki

Izvedbe

Pro
Od 51.926,-
Pro Performance
Od 53.599,-
Pro
Od 51.926,-
Pro Performance
Od 53.599,-

Pro

128 kW
(174 KM)
icon-info
power-system-performance
Največja moč elektromotorja (največja uporabna moč)
power-average-big
Največja nazivna moč električnega pogonskega sklopa (največja moč, ki jo je mogoče priklicati za največ 30 sekund)
power-average-big
70 kW
(95 KM)
Avtomatski menjalnik
Elektro
Poraba električne energije: 16,3 kWh/100km
Emisije CO₂: 0 g/km
 • Kapaciteta baterije 77 kWh
 • Doseg (po WLTP) do 512 km
 • Moč polnjenja baterije z izmeničnim tokom (AC) do 11 kW
 • Moč polnjenja baterije z enosmernim tokom (DC) do 125 kW
 • 19'' aluminijasta platišča
 • Asistenca Lane Assist
 • Klimatska naprava Air Care Climatronic
 • LED žarometi
 • Navigacijski sistem Discover Pro
 • Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC
 • Telefonski vmesnik Comfort s funkcijo indukcijskega polnjenja
Konfiguriraj

Pro Performance

150 kW
(204 KM)
icon-info
power-system-performance
Največja moč elektromotorja (največja uporabna moč)
power-average-big
Največja nazivna moč električnega pogonskega sklopa (največja moč, ki jo je mogoče priklicati za največ 30 sekund)
power-average-big
70 kW
(95 KM)
Avtomatski menjalnik
Elektro
Poraba električne energije: 16,3 kWh/100km
Emisije CO₂: 0 g/km
 • Kapaciteta baterije 77 kWh
 • Doseg (po WLTP) do 512 km
 • Moč polnjenja baterije z izmeničnim tokom (AC) do 11 kW
 • Moč polnjenja baterije z enosmernim tokom (DC) do 125 kW
 • 19'' aluminijasta platišča
 • Asistenca Lane Assist
 • Klimatska naprava Air Care Climatronic
 • LED žarometi
 • Navigacijski sistem Discover Pro
 • Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC
 • Telefonski vmesnik Comfort s funkcijo indukcijskega polnjenja
Konfiguriraj
Polnjenje doma na polnilni postaji ID. Charger

Polnilna postaja pred domačim pragom: ID. Charger

S polnilno postajo ID. Charger1, 2 boste preprosto rešitev za polnjenje imeli kar na domačem dvorišču. To pomeni, da boste zjutraj lahko vstopili v svoj napolnjeni ID.5 in dan začeli polni energije - avto boste tako rekoč napolnili med spanjem. Polnilna postaja ID. Charger je sicer na voljo v treh različicah, ki se razlikujejo po stopnji povezljivosti in obsegu pametnih funkcij. Po potrebi je lahko opremljena tudi z WLAN 4G in vgrajenim električnim števcem. Pametne funkcije polnilnih postaj ID. Charger je mogoče upravljati pod menijsko točko We Charge v aplikaciji We Connect ID.

Tudi vgradnja je z našo storitvijo namestitve1 tako preprosta, kot je le mogoče. Ponujamo vam namreč vse - od brezplačnega spletnega predpreverjanja pa do montaže. Skratka: za vse, kar potrebujete, se lahko obrnete neposredno na nas. Seveda pa imate tudi možnost, da za namestitev postaje ID. Charger izberete električarja po lastni izbiri. Želeno različico polnilne postaje ID. Charger in storitev namestitve lahko enostavno naročite prek spleta ali neposredno pri svojem trgovcu z vozili znamke Volkswagen.

 

1. Ponudba znamke Moon.

2. Polnilno postajo ID. Charger je mogoče opcijsko naročiti pri Volkswagnovih modelih z oznako ID. in ni vključena v standardno serijsko opremo.   

Polnjenje na poti s storitvijo We Charge

Polnjenje je lahko povsem preprosto

Odslej lahko pozabite na marsikatero skrb. Povsod po Evropi namreč lahko s storitvijo We Charge dostopate do več kot 200.000 polnilnih točk1, vključno s celotnim omrežjem hitrih polnilnih postaj ponudnika IONITY. Z uvedbo storitve Plug & Charge Online se je postopek polnjenja še dodatno poenostavil, saj ni več potrebna avtentifikacija s kartico ali aplikacijo2 - za vse poskrbi kar ID.5. Poleg tega si lastniki modelov ID. lahko zagotovijo še številne ugodnosti in izbirajo med privlačnimi tarifami za polnjenje, ki ustrezajo tako priložnostnim voznikom kot tudi tistim, ki so veliko na poti. Želeno tarifo za polnjenje je mogoče izbrati v aplikaciji We Connect ID., kjer je tudi mogoče naročiti brezplačno polnilno kartico.

Več o storitvi We Charge

1 Več kot 80 % razpoložljive javne polnilne infrastrukture v Evropi.

2 Za uporabo storitev We Connect Start potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect Start. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect Start. Za We Connect Start imate po prevzemu vozila 90 dni časa, da na spletni strani myvolkswagen.net ali prek aplikacije We Connect ID. (na voljo v spletnih trgovinah App Store in Google Play Store) registrirate svoje vozilo in izkoristite celotno dogovorjeno brezplačno obdobje uporabe storitev. Uporabo mobilnih spletnih storitev iz ponudbe We Connect Start omogoča integrirana internetna povezava. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov, v okviru pokritosti z omrežjem krije Volkswagen AG - z izjemo stroškov za storitvi Spletni radio in Dostopna točka za WLAN. Uporaba storitev Spletni radio in Dostopna točka za WLAN sta mogoča prek prenosne naprave (npr. pametnega telefona), ki lahko postane mobilna dostopna točka za WLAN. V tem primeru so ustrezne storitve na voljo samo pod pogojem, da ima uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem, in le na področjih, ki so pokrita z ustreznim omrežjem mobilne telefonije. Pri pošiljanju ali sprejemanju podatkov po internetu lahko - odvisno od tarife in predvsem pri uporabi v tujini - nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). Za uporabo brezplačne aplikacije We Connect ID. sta potrebna pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android ter SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora uporabnik imeti obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem. Razpoložljivost posameznih storitev, opisanih v paketih, se med državami lahko razlikuje in je lahko odvisna od odpreme in izbranega vozila. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb. Podrobnejše informacije lahko dobite na www.connect.volkswagen-we.com ali pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.

Povezljivost

Več kot samo biti in bajti

Volkswagnove povezljivostne rešitve zagotavljajo več udobja in varnosti ter odpirajo dodatne možnosti za razvedrilo. Z internetno povezavo, ki je vzpostavljena med ID.5 in vašim pametnim telefonom, se vse poenostavi, zato na cilj prispete bolj sproščeni - le voziti morate še vedno sami.

Več o povezljivosti

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen