Meni
Zapri meni
Zapri
Cena od (vklj. z DDV)
45.003,-
Moč motorja (kW)
110 - 235
kW
Moč motorja (PS)
150 - 320
KM
Poraba goriva
4,8 - 9,6
l/100 km

Brez primere. Arteon.

Arteon prepoznamo že na prvi pogled. S svojim dizajnom in jasnimi linijami je edinstven. Vstopite in se pustite navdušiti z elegantno notranjostjo in intuitivnim upravljanjem.

Arteon ima veliko odlik. Tukaj vam predstavljamo tri:

Zunanjost

Edinstveni videz

Ostale odlike zunanjosti

Notranjost

Vabljivo udobna.

Ostale odlike v notranjosti

Digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit Pro

Pregled najpomembnejših informacij

Več o digitalnem udobju

Dizajn

Zunanjost

Edinstveni videz

Nastop ekstravagantne in puristično zasnovane športne limuzine Arteon je povsem jasen. Po želji jo lahko naredite še bolj elegantno ali dinamično z različico opreme Elegance oz. R-Line, ki vključuje dodatne edinstvene podrobnosti.

Podrobnosti izvedb Elegance in R-Line

Zadnje luči v LED-tehnologiji

Napredni koncept luči

Zadnje luči z novim dizajnom LED poudarijo značilen zadek novega Arteona s svojo progresivno podobo luči. Zadnje luči so opcijsko na voljo tudi v dinamičnem dizajnu. Elementi LED ustvarijo tridimenzionalni učinek in med zaviranjem preklapljajo med zadnjimi in zavornimi lučmi. K temu spada tudi funkcija dinamičnega smernika. Da varno pridete do svojega vozila in domačih vhodnih vrat, pa poskrbita funkciji »Coming Home« in »Leaving Home«.

Platišča

Ponudba platišč: pustite se zapeljati

Široka paleta športnih in elegantnih aluminijastih platišč poudari privlačen dizajn novega Arteona. 

Pregled vseh platišč

Notranjost

Vabljivo udobna

V prostorni notranjosti vas bo pričakalo razkošno udobje. Vsi upravljalni elementi so povsem prilagojeni uporabniku, harmonično usklajene barve in materiali pa poskrbijo za edinstveno vzdušje. Vseeno je, kaj izberete. Glede na različico opreme lahko za sedežno oblazinjenje izberete različne tkanine in vrste velurja ali napa usnje. Aluminijasti ali leseni dekorativni elementi zaokrožijo eleganten pridih v notranjosti. Bodite prepričani, s to notranjo opremo boste uživali v vsakem trenutku vašega potovanja.

Ambientna osvetlitev

Ustvarja svetlobne poudarke

Naj bo notranjost odeta v vašo najljubšo barvo. Ambientna osvetlitev s posredno svetlobo skrbi za prijetno razpoloženje:

 • na voljo v 30 različnih barvah
 • armaturne plošče, sredinska konzola ter sprednja in zadnja vrata so decentno osvetljeni
 • v kombinaciji z digitalnim kombiniranim instrumentom Digital Cockpit Pro se izbrana barva pojavi na vseh digitalnih prikazih

Digitalno udobje

Digital Cockpit Pro

Pregled najpomembnejših informacij

Potrebujete klasičen merilnik hitrosti ali navigacijski zemljevid visoke ločljivosti? Zakaj samo eno? Digital Cockpit Pro ponuja oboje hkrati:

 • 26-centimetrski (10,25-palčni) barvni zaslon TFT z visoko ločljivostjo
 • konfigurirate lahko različne poglede
 • priklic podrobnih podatkov o vožnji prek večfunkcijskega volana ali infotainment sistema
 • prikaz zemljevida v 2D/3D
 • ciljna povečava na navigacijskem zemljevidu
 • prikaz izbranih informacij v celozaslonskem načinu
 • kombinirate lahko navigacijski zemljevid in prikaz medijev
Upravljanje na dotik

Za dotik bolj intuitivno

V novem Arteonu so klasične funkcijske gumbe v kokpitu v veliki meri nadomestile površine, občutljive na dotik. Serijsko klimatsko napravo Climatronic tako na primer povsem preprosto in intuitivno upravljate s tipkami in drsniki.

Tudi serijski usnjeni večfunkcijski volan lahko upravljate s preprostim dotikom prsta. V povezavi z inteligentnim vodenjem po menijih boste imeli dostop do številnih funkcij. Vsak vnos spremlja haptični odziv z nežno vibracijo.

Radio in navigacija

Kažipot in generator impulzov

Serijski navigacijski sistem »Discover Media« navdušuje z 20,3-centimetrskim (8-palčnim) velikim barvnim zaslonom na dotik in z intuitivno navigacijo s sistemom za prepoznavanje prometnih znakov. Z mobilnimi spletnimi storitvami We Connect* boste tudi med vožnjo optimalno povezani s svetom. Veselite se lahko osmih zvočnikov, povezave Bluetooth za mobilne telefone ter dveh vmesnikov USB (tipa C) in funkcije App-Connect**, ki je za Apple CarPlay™ in Android Auto™ na voljo brezžično.

Želite narediti še korak dlje proti digitalni prihodnosti? Ni problema. V ta namen je na voljo opcijski navigacijski sistem »Discover Pro«.

*Za uporabo storitev We Connect potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect oz. We Connect Plus. Za We Connect Plus imate po prevzemu vozila 90 dni časa, da na spletni strani www.portal.volkswagen-we.com ali v aplikaciji Volkswagen We Connect (na voljo v spletnih trgovinah App Store in Google Play Store) registrirate svoje vozilo in izkoristite celotno dogovorjeno brezplačno obdobje uporabe storitev. Uporabo mobilnih spletnih storitev iz ponudbe We Connect omogoča integrirana internetna povezava. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov, v okviru pokritosti z omrežjem krije Volkswagen AG - z izjemo stroškov za storitve Streaming & Internet in posamezne aplikacije In-Car. Uporaba spletnega radia in pretakanje medijev sta mogoča prek prenosne naprave (npr. pametnega telefona), ki lahko postane mobilna dostopna točka za WLAN. V tem primeru so ustrezne storitve na voljo samo pod pogojem, da ima uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem, in le na področjih, ki so pokrita z ustreznim omrežjem mobilne telefonije. Pri pošiljanju ali sprejemanju podatkov po internetu lahko - odvisno od tarife in predvsem pri uporabi v tujini - nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). Za uporabo brezplačne aplikacije We Connect sta potrebna pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android ter SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora uporabnik imeti obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem. Razpoložljivost posameznih storitev iz paketov, ki jih je mogoče naročiti v sklopu ponudbe We Connect in We Connect Plus, se v posameznih državah lahko razlikuje. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb oz. umika iz ponudbe. Podrobnejše informacije lahko dobite na connect.volkswagen-we.com ali pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.


**App-Connect vključuje tehnologije Apple CarPlay™, Android Auto™ in MirrorLink®. Da voznik ne bi preveč odvračal pozornosti od dogajanja v prometu, je med vožnjo mogoče odpreti le certificirane aplikacije. Pri tem morate upoštevati, da nekatere aplikacije niso na voljo za vsako od treh navedenih tehnologij in da se razpoložljivost tehnologij v posameznih državah lahko razlikuje. Informacije o združljivosti pametnih telefonov najdete na volkswagen.de/mobiltelefon, dodatno pa še za Apple CarPlay™ na apple.com/de/ios/carplay, za Android Auto™ na android.com/intl/de_de/auto in za MirrorLink® na mirrorlink.com.

Zvočni sistem Harman Kardon

Odlična glasba, v najlepši luči

Opcijski zvočni sistem »Harman Kardon« navdušuje s svojim dodelanim zvokom in prefinjenim, elegantnim dizajnom. Narejen je za ljubitelje glasbe, ki ne želijo zgolj poslušati glasbe, ampak v njej uživati. Pričakujete lahko uravnotežene visoke in nizke tone ter izredno natančen bas. Sistem »Harman Kardon« poskrbi za vrhunski zvok v vašem vozilu Volkswagen.

 • 10 zvočnikov
 • globokotonski zvočnik
 • sredinski zvočnik
 • 16-kanalni ojačevalnik Ethernet
 • prostorski zvok

Ustvarite si svojo sliko o Arteonu

Asistenčni sistemi

Travel Assist

Vas in vaše vozilo ohrani na pravem voznem pasu. Ter ohrani varno razdaljo do drugih udeležencev v prometu.

Serijska asistenca za vožnjo »Travel Assist« je izjemno uporaben asistenčni sistem. Zgolj s pritiskom gumba zagotovi visoko stopnjo udobja med vožnjo* in voznika podpira v monotonih in utrujajočih voznih razmerah:

 • Še posebej na avtocestah in dobro vzdrževanih hitrih cestah lahko asistenca »Travel Assist« namesto vas ohranja smer in hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil.
 • V kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko DSG se boste sproščeno vozili med prometno konico in v kolonah, ko je treba nenehno zavirati in speljevati.


*V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da prevzame nadzor in prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno.

Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC

Ohranja varnostno razdaljo in vzdržuje hitrost.

S tempomatom z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC lahko vozilo med vožnjo samodejno ohranja nastavljeno najvišjo hitrost* in razdaljo do spredaj vozečega vozila. V povezavi z navigacijskim sistemom je sistem ACC dopolnjen še s prediktivnim tempomatom** in asistenco za ovinke. Tako ne prekoračite dovoljene hitrosti, saj sistem spremlja veljavne omejitve hitrosti.*** Sistem tudi na podlagi podatkov o poti iz navigacije prilagodi hitrost vožnje skozi ovinke, križišča (odcepe) in krožišča.***

*V okviru sistemskih omejitev.

**Prediktivni tempomat za model Arteon v Sloveniji ne deluje.

***Do 210 km/h.

 

 

Sistem za nadzor prometa Front Assist

Nevarne vozne situacije so z novim Arteonom preteklost.

Asistenca za zaviranje v sili »Front Assist« s funkcijo zaznavanja pešcev lahko v primeru naleta zmanjša silo trka oz. v idealnem primeru trk celo prepreči.* Med vožnjo lahko zazna pešce in vozila na cestišču ter v kritičnih situacijah pravočasno opozori voznika. Če se ta ne odzove, lahko sistem poskrbi za zaviranje v sili.*

*V okviru sistemskih omejitev.

Park Assist

Vznemirljivo doživetje vožnje in parkiranja

Parkirna krmilna asistenca »Park Assist« v Arteonu poišče primerna parkirna mesta in namesto vas parkira*, **. Vi morate le ustrezno dodajati plin, pritiskati pedal sklopke in zavirati. Ostalo naredi sam.

 • Senzorji beležijo primerna parkirna mesta (do največ 40 km/h)
 • Vzdolžna parkirna mesta morajo za parkiranje biti vsaj 80 cm daljša od dolžine vozila, za zapuščanje parkirnega mesta pa mora biti vsaj 25 cm pred in za vozilom
 • Pri prečnih parkirnih mestih mora biti vsaj 35 cm na obeh straneh vozila


*Postopek lahko kadar koli deaktivirate.
**V okviru sistemskih omejitev.

Area View

Za popoln pregled

Parkiranje v živahnem centru mesta, manevriranje na zahtevnem terenu, priklapljanje prikolice - veliko je situacij, v katerih bi vozniku prav prišel par dodatnih oči. Opcijski prikaz okolice »Area View«: štiri kamere nadzirajo predel okoli vozila in na zaslon infotainment sistema prenašajo uporabne slike. Fascinantno: z uporabo vseh kamer sistem izračuna ptičjo perspektivo in tako dobite popoln pogled od zgoraj na svoje vozilo in njegovo okolico.

*V omejenem vidnem polju kamer.

Varnostne blazine

Nova raven varnosti.

V Arteonu boste dobro zaščiteni. In to z vseh strani. Paket opreme vključuje:

 • voznikovo in sovoznikovo varnostno blazino z možnostjo izklopa 
 • stranski varnostni blazini spredaj v kombinaciji z varnostnima blazinama za glavo
 • opcijsko varnostno blazino za kolena za voznika
 • opcijsko dodatne stranske varnostne blazine za zadnjo sedežno klop z varnostnimi blazinami za glavo.

Želite zaviti levo ali desno?

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.