Dvojni pogon. Dvojni užitek pri vožnji.

Arteon eHybrid je priključni hibrid z električnim in bencinskim motorjem TSI. Začnete v tihem električnem načinu brez emisij, pri katerem deluje samo elektromotor. Aktivirajte hibridni način prek voznega profila in kombinirajte 1,4-litrski štirivaljni motor z notranjim zgorevanjem in električni motor z močjo 85 kW (115 KM), da dosežete največjo zmogljivost 160 kW (218 KM). Vaš Arteon bo optimalno uskladil oba motorja. Tako boste učinkovito vozili na daljših poteh ali pa s kombinirano močjo pospešili od 0 do 100 km/h v 7,8 sekunde.

Posebnost je interakcija med navigacijskim vodenjem in pogonskim krmiljenjem v hibridnem načinu. Na začetku vožnje v navigacijski sistem vnesite cilj in zaženite vodenje do cilja z vklopljenim hibridnim načinom, kar optimizira interakcijo med motorjem z notranjim zgorevanjem in električnim pogonom na celotni poti. To pomeni najbolj učinkovito uporabo obeh pogonov, optimizirano porabo in maksimalno povečanje električnega dosega.

Doseg
Učinkovita vožnja

S povsem električnim dosegom do 59 km (izmerjenim po novem postopku WLTP*) Arteon eHybrid dokazuje, da učinkovita mobilnost s priključno hibridno tehnologijo ni več le vizija prihodnosti. In to v električnem načinu brez emisij in skoraj neslišno. 

*V skladu z globalno usklajenim preizkusnim postopkom za osebna vozila in lahka gospodarska vozila (angl. Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure oz. WLTP) v najučinkovitejši različici opreme Arteon z 10,4 kWh neto energije baterije in s pogonom na zadnja kolesa (poraba goriva v l/100 km: kombinirano 1,3; poraba električne energije v kWh/100 km: kombinirano 15,5; emisije CO₂ v g/km: kombinirano 29) določen doseg na kotalni preskusni napravi. Dejanske vrednosti dosega po WLTP lahko zaradi opreme odstopajo. Dejanski doseg v praksi odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti in topografije.

Oprema
Lepa prihodnost

eHybrid je na voljo v paketih opreme Elegance in R-Line. To pomeni, da dodatki za udobje in dizajn, denimo inovativne 3D-zadnje luči LED z dinamičnim smernikom, Digital Cockpit Pro ali navigacijski sistem »Discover Media«, vključno s Streaming & Internet*, že del serijske opreme.

Paketa opreme Elegance in R-Line vam dodatno ponujata še druge možnosti:

  • še večja, deloma tudi ekskluzivna paleta barv
  • večja izbira platišč
  • različne možnosti opreme za notranjost, ki obsegajo različne barve in materiale
  • športni sedeži

*Za uporabo storitev za pretakanje mora uporabnik imeti podatkovno dobroimetje (podatkovni paketi prek eSIM-kartice ali deljenje internetne povezave prek omrežja WLAN) in obstoječi račun pri posamezni storitvi za pretakanje.

 

Upravljanje polnjenja
Ni potrebe, da porabite veliko časa za polnjenje

Polnjenje novega modela Arteon eHybrid je enostavno: polnilni kabel vozila enostavno priključite na domačo vtičnico ali na opcijsko domačo polnilno postajo, kot je naš ID. Charger*; **. Na tem lahko litij-ionsko baterijo popolnoma napolnite v približno 3,5 urah. Ko pa ste na poti, je v Evropi več kot 100.000 polnilnih mest, kjer lahko brezgotovinsko in brezstično plačujete.

*Ponudba znamke MOON.
**Polnilno postajo ID. Charger je mogoče opcijsko naročiti ob Volkswagnovih modelih in ni del standardne serijske opreme.

Na sliki je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Slike so simbolične. Na voljo samo pri določenih servisnih partnerjih. Ponudba velja do razprodaje zalog. Vsi podatki ustrezajo poznavanju razmer v času priprave tiskovine. Pridržujemo si pravico do napak v vsebini ter pravico do sprememb. Pred nakupom se natančno pozanimajte o opremi in ceni izbranega vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.