Meni
Zapri meni
Zapri

Tiguan Allspace

"Vozila na prikazanih slikah so opremljena z dodatno opremo."

 

"Vozila na prikazanih slikah so opremljena z dodatno opremo."

Cena od (vklj. z DDV)
34.458,-
Moč motorja (kW)
110 - 180
kW
Moč motorja (PS)
150 - 245
KM
Poraba goriva
5,3 - 9,4
l/100km

Pripravljen kot vi

Dolga medosna razdalja, 7 sedežev (opcijsko) in priklopna obremenitev do 2,5 tone. S Tiguanom Allspace življenje dobi širše razsežnosti. Tako se vsak nov dan lahko začne z obilico načrtov.

Tiguan Allspace ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

Prostornost

Zakaj bi karkoli ostalo doma

Več o udobni opremi

Travel Assist iz nabora opreme IQ.DRIVE

Nov način vodenja

Več o sistemih IQ.DRIVE

Matrični LED-žarometi IQ.LIGHT

Za dinamično podobo in osvetlitev brez bleščanja.

Več o posebnostih dizajna

Dizajn

Zunanjost

Samozavesten dizajn vse do najmanjših detajlov

Tiguan Allspace ima izjemen občutek za ubran in privlačen slog. Obenem se je pripravljen zadovoljiti le z najboljšim, kar hitro postane jasno že ob pogledu na sprednji del z markantno mrežo hladilnika in elegantno svetlobno grafiko. Vsa aluminijasta platišča v ponudbi poudarjajo športno pogonsko moč, ki je od izvedbe Elegance naprej še posebej izrazita zaradi temno rdečih zadnjih LED luči in odsevnega pasu, ki se razteza prek celotnega zadka. Celostna zasnova zunanjosti je jasen odraz izrazitega SUV značaja, zato Tiguan Allspace lahko na zadku suvereno nosi tako napis Tiguan kot tudi Allspace.

Matrični LED-žarometi IQ.LIGHT

Za dinamično podobo in osvetlitev brez bleščanja

Tiguan Allspace sije v vsem svojem sijaju, saj so zanj opcijsko1 na voljo matrični LED-žarometi IQ.LIGHT. Ti med drugim vključujejo dinamične smerno prilagodljive luči in sistem za dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist. Napredna tehnologija vklaplja in izklaplja posamezne segmente LED-žarometov skladno s trenutno vozno situacijo in omogoča različne načine porazdeljevanja svetlobe. Vožnja avtomobila tako ni bolj sproščena samo za vas, pač pa tudi za vse, ki vozijo pred vami ali se vam približujejo po nasprotnem voznem pasu. Del paketa so poleg tega še zadnje LED-luči in integrirani dinamični smerniki, ki nakazujejo smer s prelivajočim gibanjem svetlobe.

Platišča

Ponudba platišč – pustite se zapeljati

Katera kombinacija platišč in pnevmatik najbolj pristaja Tiguanu Allspace? To je seveda stvar okusa. Morda vas bodo prepričala 20-palčna aluminijasta platišča Misano2, sicer pa si natančno oglejte preostalo ponudbo. Prepričani smo, da boste v njej zlahka našli platišča po svoji meri.

Več informacij

Notranjost

Popolno udobje digitalnega sveta

Prečiščene linije, kakovostni dekorativni elementi, izjemna prostornost - to so odlike, ki jih v Tiguanu Allspace ne boste le videli, temveč tudi občutili. Med drugim takrat, ko se boste namestili na udobnem komfortnem sedežu in prijeli večfunkcijski volan, oblečen v usnje. Ob pogledu na armaturno ploščo hitro postane jasno, da Tiguan Allspace stavi na digitalne tehnologije. Tako ima dva visokoločljivostna zaslona, najrazličnejše funkcije (na primer delovanje klimatske naprave Air Care Climatronic) pa je mogoče upravljati s tipkami in drsniki, ki so občutljivi na dotik. Pri tem za menjavo radijske postaje ali za vnos izbranega cilja lahko poskrbite celo prostoročno - z opcijskim glasovnim upravljanjem zadostuje že, da svojo željo preprosto izrečete. 

Ambientna osvetlitev

Prava svetloba za odlično razpoloženje

Z večbarvno ambientno osvetlitvijo3 se vam bo Tiguan Allspace predstavil v povsem novi luči. Izbirate lahko med 30 različnimi barvami in s pritajeno svetlobo osvetlite notranjost v svojem najljubšem barvnem odtenku, ob tem pa ustvarite hladnejše ali toplejše barvno vzdušje. V dvoje ali z družino, pri vožnji po osvetljeni prestolnici ali ponoči po temni regionalni cesti - sebi in svojim sopotnikom lahko vedno pričarate vzdušje, ki ustreza priložnosti in vašemu trenutnemu razpoloženju. 

Stilski paket Exterieur Black Style

Izjemen občutek za slog. Izrazito markanten videz.

Izjemen občutek za slog ima Tiguan Allspace R-Line z opcijskim stilskim paketom Black Style dobesedno zapisan na obrazu. Mreža hladilnika z elegantnim logotipom R-Line je dvobarvna: zunanji lameli sta kromirani, notranji pa visokosijajni črni. Tudi črne strešne letve, črni ohišji zunanjih ogledal, črne okenske obrobe in do 90-odstotno zatemnjena stekla od B-stebričkov naprej so odraz prefinjenega in obenem decentnega sloga. Z njimi so optimalno usklajene bleščeče črne trapezaste obrobe, seveda pa tudi črna 19-palčna aluminijasta platišča Valencia2. Opcijsko so na voljo črna 20-palčna aluminijasta platišča Suzuka2 ali Misano2 (prav tako v črni barvi) s polirano površino. Vozilo je s tako markantno zunanjo podobo nedvomno nekaj posebnega.

Udobje

Prostornost

Zakaj bi karkoli ostalo doma

Ste se najprej odpravili v mesto po nakupih, nato boste šli v šolo po otroke, popoldan pa bi se radi s prijatelji odpeljali do bližnjega jezera? Za Tiguan Allspace to ni noben problem, saj s prostorno notranjostjo tako na sprednjih kot tudi na zadnjih sedežih zagotavlja obilo prostora za glavo in noge, poleg tega pa v njem lahko potuje tudi vse, kar imate najraje. Zaradi zložljivih sedežev in opcijske tretje sedežne vrste je notranjost za sprednjima sedežema mogoče prilagajati glede na trenutno situacijo: tako se lahko na primer v vozilu pelje do sedem oseb, lahko pa tudi podrete vse sedeže in izkoristite celotno razpoložljivo prostornino za prevoz prtljage (po potrebi lahko seveda podrete le posamezne sedeže). Odločitev je vaša - prostorska zasnova Tiguana je tako prilagodljiva kot vi.

Prostornina prtljažnika in funkcija Easy Open & Close

Odpira nove možnosti

Ko so vse sedežne vrste v Tiguanu Allspace podrte, znaša prostornina prtljažnika v 5-sedežni izvedbi do 1.920 litrov, v opcijski 7-sedežni izvedbi pa skupno do 1.775 litrov. Število podrtih sedežev in prostornino prtljažnika lahko prilagajate povsem v skladu s trenutnimi potrebami, pri tem pa je s praktičnim mehanizmom zunanje sedeže mogoče podreti z eno samo potezo in na primer zagotoviti prostor za daljše predmete. Opcijska funkcija Easy Open & Close3 omogoča, da pokrov prtljažnika odprete že z majhnim zamahom stopala pod zadkom avtomobila. 

Sprednja sedeža

Najljubši mesti v 1. vrsti

Udobno se namestite in se sprostite. Opcijska sprednja sedeža ergoActive5 ne prepričata le z nadvse elegantnim videzom, pač pa tudi z udobnim električnim nastavljanjem in ledveno oporo, ki učinkovito razbremeni hrbtenico. Voznik se poleg tega lahko veseli integrirane masažne funkcije. Kdor si želi še več, lahko iz ponudbe dodatne opreme izbere sprednja sedeža z aktivnim klimatiziranjem6, ki poleg ogrevanja omogočata tudi prezračevanje. Tako vam bo celo v vročih poletnih dneh zagotovljena izjemno visoka raven sedežnega udobja. 

Panoramsko dvižno-pomično strešno okno

Nebeški razgled: s panoramskim strešnim oknom.

Razkošne dimenzije za enkratne vtise: opcijsko panoramsko dvižno-pomično strešno okno se razteza domala prek celotne strehe in tudi potnikom na zadnjih sedežih odpira pogled proti nebu. Si med vožnjo pogosto zaželite več svežega zraka? Ob pritisku na tipko se sprednja polovica strešnega okna privzdigne ali pomakne nazaj.

Klimatska naprava Air Care Climatronic

Prava temperatura za vse

Je vašim sopotnikom vroče, vas pa zebe? S 3-conskim uravnavanjem lahko voznik, sovoznik in potniki na zadnjih sedežih nastavljajo želeno temperaturo neodvisno drug od drugega. Upravljanje serijske klimatske naprave Air Care Climatronic pri tem udobno in intuitivno poteka prek upravljalne enote na dotik, ki je vgrajena v voznikovem vidnem polju. Klimatska naprava pa zmore še več: tako lahko glede na hitrost vožnje in glede na različne druge kriterije avtomatsko zmanjša število vrtljajev ventilatorja, s čimer zmanjša intenzivnost klimatiziranja. Filter z aktivnim ogljem učinkovito zadrži pelod, trose, drobne delce prahu in druge alergene. Poleg tega se ob vklopu čiščenja stekel ali aktiviranju vzvratne prestave avtomatsko vključi zaprto kroženje zraka. Tako je med vsako vožnjo celovito poskrbljeno za optimalno klimo.

Ustvarite si svojo sliko o Tiguan Allspace

Doživetje vožnje

Priklopna obremenitev in vlečna kljuka

Opremljen tudi za težje podvige

Tiguan Allspace lahko vleče do 2,5 tone7 - na primer počitniško prikolico ali prikolico za konje. Opcijska vlečna kljuka je skrita pod zadkom in se ob pritisku na tipko polavtomatsko pomakne navzdol. Ker pa vožnja s prikolico ni vedno enostavna, je opcijsko na voljo tudi asistenca Trailer Assist. 

Trailer Assist

Zapelje naravnost do cilja

Le malokaj je tako zahtevno kot vzvratna vožnja s prikolico. Razen če sedite v Tiguanu Allspace. V tem primeru preprosto prestavite v vzvratno prestavo, pritisnete tipko parkirnega sistema, nastavite želeno smer vožnje prikolice in spustite volan. Nato morate le še dodajati plin in zavirati ter pozorno spremljati okolico. Za ostalo poskrbi opcijska asistenca Trailer Assist8 , s katero je nadvse preprosto celo manevriranje s priklopno obremenitvijo do 2.500 kg9

4MOTION

Zanesljiva vlečna sila

Opcijski štirikolesni pogon 4MOTION na mokrih, poledenelih ali slabo vzdrževanih cestah zagotavlja, da se moč motorja skladno s potrebami porazdeljuje na vsa štiri kolesa. Tako se ne zgodi, da bi se katero od koles zavrtelo v prazno, in Tiguan Allspace na domala vsaki podlagi zanesljivo ohranja vlečno silo. Pri tem je z elektronskim sistemom 4MOTION Active Control, ki je bil razvit posebej za stalni štirikolesni pogon, mogoče optimalno prilagajati pogonske karakteristike trenutnim lastnostim podlage. Rezultat sta izjemno visoka raven udobja in izjemen užitek v vožnji.

Izbira voznega profila

Fleksibilnost po vaši meri

Z opcijskim sistemom za izbiro voznega profila se Tiguan Allspace lahko prilagaja vašemu načinu vožnje in situaciji na cesti. S konico prsta preprosto izberete želeni vozni profil in že se karakteristike pogona in krmiljenja ter celo prestavne točke (pri menjalniku DSG) avtomatsko spremenijo.

 • Eco: za varčno vožnjo
 • Comfort: za udobno vožnjo na slabih cestah
 • Normal: za vsakodnevne vožnje od točke A do točke B
 • Sport: za športne vozne lastnosti z ustreznim številom vrtljajev
 • Individual: za individualne kombinacije nastavitev
 • Offroad: za pustolovščine na razgibanih teren

Izvedbe

Life
Od 34.458,-
Elegance
Od 41.381,-
R-Line
Od 43.813,-
Life
Od 34.458,-
Elegance
Od 41.381,-
R-Line
Od 43.813,-

Tiguan Allspace Life

110 kW
(150 KM)
Ročni menjalnik
Bencin / Dizel
Poraba goriva: 5,3 - 7,0 l/100km
Emisije CO₂: 138 - 159 g/km
 • Aluminijasta platišča Kingston 18''
 • Asistenca Light Assist
 • LED sprednji žarometi
 • Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC)
 • Zatemnjena stranska in zadnje steklo
Konfiguriraj

Tiguan Allspace Elegance

110 - 147 kW
(150 - 200 KM)
Avtomatski menjalnik
Bencin / Dizel
Poraba goriva: 5,6 - 9,4 l/100km
Emisije CO₂: 147 - 212 g/km
 • Aluminijasta platišča Frankfurt 18''
 • IQ. Light LED matrični žarometi
 • Kamera za vzvratno vožnjo Rear View
 • Sistem Easy Open/Close
 • TOP komfortna sprednja sedeža
Konfiguriraj

Tiguan Allspace R-Line

110 - 180 kW
(150 - 245 KM)
Avtomatski menjalnik
Bencin / Dizel
Poraba goriva: 5,8 - 8,8 l/100km
Emisije CO₂: 152 - 200 g/km
 • Aluminijasta platišča Valencia 19''
 • Ambientna osvetlitev
 • Električno odpiranje in zapiranje prtljažnika
 • LED Plus sprednji žarometi
 • Vstopne letve iz aluminija z R-Line logotipom
 • Zadnji usmernik zraka v R-dizjanu
Konfiguriraj

Še več o Tiguanu Allspace:

Preverite, katere druge funkcije in opremo ponuja Tiguan Allspace.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen