Meni
Zapri meni
Zapri
Cena od (vklj. z DDV)
36.873,-
Moč motorja (kW)
110 - 180
kW
Moč motorja (PS)
150 - 245
KM
Poraba goriva
5,7 - 9,4
l/100 km
Emisije CO₂
0 - 212
g/km
Vlečna obremenitev z zavoro
(pri 12-odstotnem naklonu) do
2.500
kg

Pripravljen kot vi

Dolga medosna razdalja, 7 sedežev (opcijsko) in priklopna obremenitev do 2,5 tone. S Tiguanom Allspace življenje dobi širše razsežnosti. Tako se vsak nov dan lahko začne z obilico načrtov.

Tiguan Allspace ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

Prostornost

Zakaj bi karkoli ostalo doma

Več o notranjosti

Travel Assist iz nabora opreme IQ.DRIVE

Nov način vodenja

Matrični LED-žarometi IQ.LIGHT

Za dinamično podobo in osvetlitev brez bleščanja.

Več o lučeh

Konfigurirajte vaše vozilo Tiguan Allspace

Svoje sanjsko vozilo lahko konfigurirate po svojih željah in potrebah. V prvem koraku izberite linijo opreme, barvo in platišča. V drugem koraku lahko svoje vozilo Tiguan Allspace opremite s ustrezno notranjostjo, asistenčnimi sistemi in dodatno opremo.

 

Zunanjost & notranjost

Zunanjost

Samozavesten dizajn vse do najmanjših detajlov

Tiguan Allspace ima izjemen občutek za ubran in privlačen slog. Obenem se je pripravljen zadovoljiti le z najboljšim, kar hitro postane jasno že ob pogledu na sprednji del z markantno mrežo hladilnika in elegantno svetlobno grafiko. Vsa aluminijasta platišča v ponudbi poudarjajo športno pogonsko moč, ki je od izvedbe Elegance naprej še posebej izrazita zaradi temno rdečih zadnjih LED-luči in odsevnega pasu, ki se razteza prek celotnega zadka. Celostna zasnova zunanjosti je jasen odraz izrazitega SUV-značaja, zato Tiguan Allspace lahko na zadku suvereno nosi tako napis Tiguan kot tudi Allspace.

Posebnost v ponudbi dodatne opreme za Tiguan Allspace R-Line je stilski paket Exterieur Black Style, s katerim vozilo dobi izrazito unikatno podobo. 

Več o paketu Black Style

Panoramsko dvižno-pomično strešno okno

Nebeški razgled: s panoramskim strešnim oknom.

Razkošne dimenzije za enkratne vtise: opcijsko panoramsko dvižno-pomično strešno okno se razteza domala prek celotne strehe in tudi potnikom na zadnjih sedežih odpira pogled proti nebu. Si med vožnjo pogosto zaželite več svežega zraka? Ob pritisku na tipko se sprednja polovica strešnega okna privzdigne ali pomakne nazaj.

Platišča

Ponudba platišč – pustite se zapeljati

Katera kombinacija platišč in pnevmatik najbolj pristaja Tiguanu Allspace? To je seveda stvar okusa. Morda vas bodo prepričala 20-palčna aluminijasta platišča Misano1, sicer pa si natančno oglejte preostalo ponudbo. Prepričani smo, da boste v njej zlahka našli platišča po svoji meri.

Več informacij

Notranjost

Popolno udobje digitalnega sveta

Prečiščene linije, kakovostni dekorativni elementi, izjemna prostornost - to so odlike, ki jih v Tiguanu Allspace ne boste le videli, temveč tudi občutili. Med drugim takrat, ko se boste namestili na udobnem komfortnem sedežu in prijeli večfunkcijski volan, oblečen v usnje. Ob pogledu na armaturno ploščo hitro postane jasno, da Tiguan Allspace stavi na digitalne tehnologije. Tako ima dva visokoločljivostna zaslona, najrazličnejše funkcije (na primer delovanje klimatske naprave Air Care Climatronic) pa je mogoče upravljati s tipkami in drsniki, ki so občutljivi na dotik. Pri tem za menjavo radijske postaje ali za vnos izbranega cilja lahko poskrbite celo prostoročno - z opcijskim glasovnim upravljanjem zadostuje že, da svojo željo preprosto izrečete. 

Več o klimatski napravi Air Care Climatronic

Več o ambientni osvetlitvi

Več o sprednjih sedežih

Prostornina prtljažnika in funkcija Easy Open & Close

Odpira nove možnosti

Ko so vse sedežne vrste v Tiguanu Allspace podrte, znaša prostornina prtljažnika v 5-sedežni izvedbi do 1.920 litrov, v opcijski 7-sedežni izvedbi pa skupno do 1.775 litrov. Število podrtih sedežev in prostornino prtljažnika lahko prilagajate povsem v skladu s trenutnimi potrebami, pri tem pa s praktičnim mehanizmom zunanje sedeže lahko podrete z eno samo potezo in na primer zagotovite prostor za daljše predmete. Opcijska funkcija Easy Open & Close2 omogoča, da pokrov prtljažnika odprete že z rahlim zamahom z nogo pod zadkom avtomobila. 

Povezljivost & infotainment

Digital Cockpit Pro

Voznikov zaslon vam lahko prikazuje le še tisto, kar želite

Želite spremljati le hitrost in število prevoženih kilometrov ali pa se vam zdijo pomembni še drugi podatki o vožnji? Vam je všeč, če je v vašem neposrednem vidnem polju prikazan navigacijski zemljevid? Ali pa vas morda bolj zanimajo naslovi predvajanih posnetkov? Lahko pa je prikazanih celo več različnih informacij hkrati. Odločitev o tem je dobesedno v vaših rokah. Prikaze visokoločljivostnega zaslona Digital Cockpit Pro z diagonalo 26 cm (10 palcev) lahko povsem prilagodite svojim individualnim željam.

Radio & navigacija

Pionir, ki narekuje tempo napredka

Opcijski navigacijski sistem Discover Media ima zaslon na dotik z diagonalo 20,3 cm (8 palcev), intuitivno navigacijo s prepoznavanjem prometnih znakov, anteno za sprejem FM-signala in digitalni radijski sprejemnik DAB+. Poleg tega je kot brezžični vmesnik pripravljen za funkcijo App-Connect Wireless ter ima več USB-priključkov tipa C in prednaložene kartografske podatke. Z njim je celotni svet spletnih storitev We Connect Plus3 tri leta na voljo brezplačno. Si želite, da bi lahko dodali še kaj? Potem je idealna izbira za vas opcijski navigacijski sistem Discover Pro.

Več o Discover Pro

Glasovno upravljanje

Tiguan Allspace odslej uboga na besedo

Z opcijskim intuitivnim glasovnim upravljanjem4 lahko radio, funkcije telefona, predvajanje skladb in opcijsko navigacijo upravljate nadvse preprosto. Z glasovnimi ukazi lahko na primer izberete pravo radijsko postajo, poiščete ustrezni vnos v telefonskem imeniku ali pokličete želeno telefonsko številko.

Povezljivost

Več kot samo biti in bajti

Volkswagnove povezljivostne rešitve prinašajo več udobja in dodatne možnosti za razvedrilo. Internetna povezava, ki je vzpostavljena med Tiguanom Allspace in vašim pametnim telefonom, vam pomaga, da na cilj prispete bolj sproščeni - le voziti morate še vedno sami.

Več o povezljivosti

Avdiosistem Harman Kardon

Prostorski zvok za vznemirljivo zvočno kuliso

Opcijski avdiosistem Harman Kardon navdušuje z dovršenim zvokom in prefinjenim, elegantnim dizajnom. Izdelan je za ljubitelje akustike, ki med vožnjo glasbe ne želijo samo poslušati, pač pa jo slaviti. Z uravnoteženimi visokimi in nizkimi toni ter natančnimi basi spreminja poslušanje glasbe v nepozabno doživetje

 • Skupna moč 480 W
 • Digitalni 16-kanalni ojačevalnik
 • Globokotonski zvočnik
 • Osrednji zvočnik
 • 8 zvočnikov, prilagojenih razpoložljivi moči
 • Prostorski zvok

Ustvarite si svojo sliko o Tiguanu Allspace

IQ.DRIVE & tehnologija

IQ.DRIVE – naši asistenčni sistemi

Suvereno na poti

Tiguan Allspace je že serijsko opremljen z asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist, sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC z omejevalnikom hitrosti, parkirnim sistemom in asistenco za zaviranje v sili Front Assist. Opcijsko so za Tiguan Allspace na voljo še z drugi asistenčni sistemi, kot je denimo Travel Assist5.

Več o asistenčnih sistemih IQ.DRIVE

4MOTION

Zanesljiva vlečna sila

Opcijski štirikolesni pogon 4MOTION na mokrih, poledenelih ali slabo vzdrževanih cestah zagotavlja, da se moč motorja skladno s potrebami porazdeljuje na vsa štiri kolesa. Tako se ne zgodi, da bi se katero od koles zavrtelo v prazno, in Tiguan Allspace na domala vsaki podlagi zanesljivo ohranja vlečno silo. Pri tem je z elektronskim sistemom 4MOTION Active Control, ki je bil razvit posebej za stalni štirikolesni pogon, mogoče optimalno prilagajati pogonske karakteristike trenutnim lastnostim podlage. Rezultat sta izjemno visoka raven udobja in izjemen užitek v vožnji.

Izbira voznega profila

Fleksibilnost po vaši meri

Z opcijskim sistemom za izbiro voznega profila se Tiguan Allspace lahko prilagaja vašemu načinu vožnje in situaciji na cesti. S konico prsta preprosto izberete želeni vozni profil in že se karakteristike pogona in krmiljenja ter celo prestavne točke (pri menjalniku DSG) avtomatsko spremenijo.

 • Eco: za varčno vožnjo
 • Comfort: za udobno vožnjo na slabih cestah
 • Normal: za vsakodnevne vožnje od točke A do točke B
 • Sport: za športne vozne lastnosti z ustreznim številom vrtljajev
 • Individual: za individualne kombinacije nastavitev
 • Offroad: za pustolovščine na razgibanih teren

Tiguan Allspace izvedbe

Svoje sanjsko vozilo lahko konfigurirate po svojih željah in potrebah. V prvem koraku izberite linijo opreme, barvo in platišča. V drugem koraku lahko svoje vozilo opremite z ustrezno notranjostjo, asistenčnimi sistemi in dodatno opremo.

Life
Od 36.873,-
Elegance
Od 44.147,-
R-Line
Od 46.781,-
Life
Od 36.873,-
Elegance
Od 44.147,-
R-Line
Od 46.781,-

Life

110 kW
(150 KM)
Ročni menjalnik
Bencin
Poraba goriva: 6,6 - 7,0 l/100 km
Emisije CO₂: 151 - 157 g/km
 • Aluminijasta platišča Kingston 18''
 • Asistenca Light Assist
 • LED sprednji žarometi
 • Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC)
 • Zatemnjena stranska in zadnje steklo
Konfiguriraj

Elegance

110 - 142 kW
(150 - 193 KM)
Avtomatski menjalnik
Bencin / Dizel
Poraba goriva: 5,7 - 9,4 l/100 km
 • Aluminijasta platišča Frankfurt 18''
 • IQ. Light LED matrični žarometi
 • Kamera za vzvratno vožnjo Rear View
 • Sistem Easy Open/Close
 • TOP komfortna sprednja sedeža
Konfiguriraj

R-Line

110 - 180 kW
(150 - 245 KM)
Avtomatski menjalnik
Bencin / Dizel
Poraba goriva: 5,9 - 8,8 l/100 km
 • Aluminijasta platišča Valencia 19''
 • Ambientna osvetlitev
 • Električno odpiranje in zapiranje prtljažnika
 • LED Plus sprednji žarometi
 • Vstopne letve iz aluminija z R-Line logotipom
 • Zadnji usmernik zraka v R-dizjanu
Konfiguriraj
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.