Tiguan Allspace IQ.DRIVE

Trailer Assist

Le malokaj je tako zahtevno kot vzvratna vožnja s prikolico. Razen če sedite v avtomobilu znamke Volkswagen. V tem primeru preprosto prestavite v vzvratno prestavo, pritisnete tipko parkirnega sistema, nastavite želeno smer vožnje prikolice in spustite volan. Nato morate le še dodajati plin, zavirati in nadzorovati celotni postopek. Za ostalo poskrbi opcijska asistenca Trailer Assist1, s katero je nadvse preprosto celo manevriranje s priklopno obremenitvijo do 2.500 kg2

IQ.DRIVE Travel Assist

Če se boste odločili za opcijski sistem Travel Assist3, bo vaš avtomobil opremljen z nadvse uporabno asistenco, ki lahko namesto vas ohranja smer na voznem pasu in nastavljeno najvišjo hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil1.
Pomaga si s funkcijo prilagodljivega vodenja po voznem pasu, ki aktivno ohranja vozilo na sredini voznega pasu. Pri tem se Travel Assist lahko prilagodi vašemu načinu vožnje in ustrezno zamakne sredinsko linijo - bodisi v levo ali v desno1.
V kombinaciji z navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu Travel Assist pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Tako lahko Travel Assist prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.)1.
Če je Travel Assist vgrajen skupaj z menjalnikom z dvojno sklopko DSG, je za bistveno višjo raven udobja poskrbljeno tudi v zastojih in gostem prometu.
Pri tem velja, da je Tiguan Allspace ob naročilu sistema Travel Assist vedno opremljen tudi s kapacitivnim volanom. Ta prek površine, ki je občutljiva na dotik, lahko samostojno spremlja, ali ves čas držite volan.

Sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC

S serijskim sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC lahko vozilo med vožnjo samodejno ohranja nastavljeno najvišjo hitrost4 in razdaljo do spredaj vozečega vozila1. V kombinaciji z navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu ACC pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Tako lahko ACC prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.)1.
Če je sistem vgrajen skupaj z menjalnikom z dvojno sklopko DSG, je za bistveno višjo raven udobja poskrbljeno tudi v zastojih in gostem prometu5.

Asistenca za zaviranje v sili Front Assist

Serijska asistenca za zaviranje v sili Front Assist s funkcijo zaznavanja pešcev vas lahko opozori na kritične situacije, do katerih pride zaradi drugih vozil in pešcev, ter v urgentnih primerih celo avtomatsko zavira5.

Emergency Assist

Opcijski sistem Emergency Assist lahko zazna, če voznik zaradi kritičnega zdravstvenega stanja ne upravlja več vozila, in najprej poskuša izzvati voznikov odziv5. Če je pri tem neuspešen, lahko v okviru sistemskih omejitev kontrolirano zaustavi vozilo in tako prepreči morebitno nezgodo.

Proaktivni sistem za zaščito potnikov

Opcijski proaktivni sistem za zaščito potnikov lahko prepozna nevarne situacije s povečanim tveganjem za nezgodo in avtomatsko - glede na situacijo - izvede ustrezne ukrepe5.

  • Sistem zapre stranska okna in strešno okno do varnostne reže ter s tem zagotovi optimalni zaščitni učinek varnostnih blazin.
  • Bliskovito hitro zategne sprednja varnostna pasova, da v primeru trčenja učinkovito zadržita voznika in sovoznika.
  • Aktivira opozorilne utripalke. 

Prikaz okolice Area View

Manevriranje v vrvežu mestnega središča, v parkirni hiši ali na zahtevnih terenih ali pa priklop prikolice: vozniku bi v mnogih situacijah prišel prav dodaten par oči. In prav to je tisto, kar dobite z opcijskim prikazom okolice Area View: štiri kamere namreč snemajo okolico vozila in prenašajo sliko na zaslon infotainment sistema. Tako lahko na primer bolje vidite robnike ali parkirne označbe, pogledate pa lahko celo okoli vogala5.

V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

Maksimalna priklopna obremenitev (prikolica z zavorami, vzpon do 12 %) lahko glede na izbrani motor in opremo odstopa od navedene vrednosti.

Del opcijskega paketa asistenčnih sistemov Plus.

Do največ 210 km/h.

V okviru sistemski omejitev.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.