Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Novice - 21. december 2016

Koncern Volkswagen je dobil vse odobritve urada KBA za izvedbo servisnega ukrepa

Za vozila z dizelskim motorjem tipa EA189 so zdaj predložena vsa potrebna dovoljenja upravnih organov za izvedbo servisnega ukrepa v pristojnosti Zveznega urada za motorna vozila (KBA). Koncernske znamke, ki so imele v ponudbi navedeni motor, bodo v prihodnjih tednih o tem postopno obvestile lastnike vozil v Evropi in zunaj Evrope, pri čemer so bodo natančno uskladile s pristojnimi organi. Vse stranke se bodo nato lahko v kratkem dogovorile za termin izvedbe servisnega ukrepa na poljubnem pooblaščenem servisu.

Več

Novice - 08. junij 2016

Nemški Zvezni urad za motorna vozila (KBA) odobril tehnične rešitve še za nadaljnjih 1,1 milijona koncernskih vozil

Volkswagen napreduje pri realizaciji tehničnih rešitev za prizadete koncernske modele: nemški Zvezni urad za motorna vozila (KBA) je odobril predelavo še za nadaljnjih 1,1 milijona vozil Audi ter osebnih in gospodarskih vozil znamke Volkswagen. Obveščanje je steklo za prve lastnike Volkswagnovih modelov Tiguan in Caddy - velja za izvedbe z 2,0-litrskim motorjem TDI tipa EA189, ki se bodo lahko individualno dogovorili za servisni termin. KBA je tako doslej za predelavo odobril že več kot 2,5 milijona koncernskih vozil.

Več

Novice - 03. junij 2016

Začetek servisne akcije za modele Passat, CC in Eos

Nemški Zvezni urad za motorna vozila (KBA) je odobril tehnične rešitve za Volkswagnove modele Passat, CC in Eos, ki imajo vgrajen 2,0-litrski motor TDI tipa EA189. Več kot 800.000 vozil, ki jih zadeva dizelska tematika, bo zdaj kar najhitreje vpoklicanih v servisne delavnice. Lastniki prizadetih vozil bodo prejeli pisno obvestilo in se bodo potem takoj lahko dogovorili za servisni termin z enim od Volkswagnovih pogodbenih partnerjev.

Več

Novice - 28. april 2016

Volkswagen začel z vpoklicem prvega modela Golfa 

Wolfsburg, 28. April 2016 - Znamka Volkswagen Osebna vozila začenja z nadgradnjo motornih krmilnikov na vozilih z motorjem tipa EA189. Prvi model, za katerega se bodo stranke že v kratkem lahko dogovorile za obisk na servisu, je Golf TDI Blue Motion Technology (BMT) z 2,0-litrskim motorjem. V Evropi bodo v servisne delavnice pozvali okrog 15.000 primerkov Golfa z ročnim menjalnikom. V procesu pozivne akcije bodo kmalu sledili še drugi modeli osebnih vozil znamke Volkswagen.

Več

Novice - 16. december 2015

Tematika NOx: obveščanje strank, začetek izvajanja servisne akcije

Koncern Volkswagen je uradu KBA predstavil konkretne tehnične ukrepe za sporne motorje tipa EA189 z 1,2-, 1,6- in 2,0-litrsko gibno prostornino. Po intenzivnih preverjanjih je KBA vse ukrepe v celoti potrdil. S tem so pripravljene rešitve za odpravo odstopanj pri vseh spornih vozilih. Lastniki vozil bodo zdaj v kratkem obveščeni o nadaljnjih korakih. V interesu čim hitrejšega poteka akcije bo Volkswagen z izvajanjem servisnih ukrepov začel takoj po začetku leta 2016.

Več

Novice - 09. december 2015

Tematika CO2 skoraj zaključena

Volkswagen je po samo enem mesecu, odkar so se pojavila vprašanja v zvezi z izmerjenimi vrednostmi emisij CO2 pri nekaterih koncernskih modelih, skoraj že zaključil razreševanje zadeve. Po temeljitih notranjih preverjanjih in kontrolah meritev je zdaj znano, da so pri skoraj vseh teh modelskih različicah prvotno izmerjene emisije CO2 ustrezne. Sum o nezakonitem spreminjanju podatkov o porabi pri vozilih iz aktualne serijske proizvodnje ni bil potrjen.

Več

Novice - 25. november 2015

Tehnični ukrepi za prizadete dizelske motorje EA189 predstavljeni uradu KBA

Preiskovanje in razreševanje dizelske tematike se nadaljuje in napreduje. Koncern Volkswagen je uradu KBA predstavil konkretne tehnične ukrepe za prizadete motorje tipa EA189 z 1,6- in 2,0-litrsko gibno prostornino. S tem so pripravljeni ukrepi za odpravo odstopanj pri večini prizadetih vozil. Pri iskanju rešitev so bile v ospredju takšne, ki bi bile čim bolj prijazne do strank. Po izvedbi tehničnih ukrepov bodo vozila izpolnjevala veljavne emisijske standarde. Dokončna tehnična rešitev za 1,2-litrski dizelski motor bo KBA predstavljena ob koncu meseca in bo predvidoma zajemala posodobitev programske opreme.

Več

Novice - 13. november 2015

Naslednji korak pri razreševanju tematike CO2

Koncern Volkswagen obvešča, da so identificirali vozila iz modelskega leta 2016, ki jih zadeva tematika CO2. Zdaj torej ni več nobenega dvoma glede prodaje novih vozil iz aktualnega modelskega leta. Že 3. novembra 2015 je koncern obvestil javnost, da je pri določanju vrednosti CO2 v postopku pridobivanja homologacije pri okrog 800.000 koncernskih vozilih morda prišlo do nepravilnosti. To so ugotovili in objavili v sklopu notranjih preiskav, ki so trenutno v teku.

Več

Novice - 02. november 2015

Izjava v zvezi s sporočilom ameriške agencije EPA

Družba Volkswagen AG je v ponedeljek od ameriške agencije za varstvo okolja EPA (Environmental Protection Agency) prejela sporočilo, da je v vozilih z dizelskim motorjem V6 TDI prisotna funkcija programske opreme, ki v postopku pridobivanja homologacije ni bila zadostno opisana.

Družba Volkswagen AG poudarja, da 3-litrski dizelski motorji V6 nimajo vgrajene programske opreme, ki bi na nedopusten način spreminjala emisijske vrednosti. Volkswagen bo z agencijo EPA kooperativno sodeloval, da bodo zadevo temeljito raziskali.

 

Novice - 22. oktober 2015

Volkswagen potrdil, da vozila z dizelskimi motorji tipa EA288 niso sporna

Volkswagen je 22. oktobra potrdil, da vozila z dizelskimi motorji tipa EA288 znotraj Evropske unije tako po standardu EU5 kot tudi po standardu EU6 niso zajeta v aktualno problematiko emisij pri dizelskih motorjih. Navedeni motorji nimajo naložene programske opreme, ki jo zakonodaja obravnava kot nedopustno izklopno napravo. To pomeni, da nova vozila z dizelskimi motorji EU5 in EU6 iz koncerna Volkswagen, ki so naprodaj v Evropski uniji, izpolnjujejo zakonske zahteve in okoljske standarde.

Več

 

Novice - 15. oktober 2015

Nemški zvezni urad za motorna vozila (KBA) sprejel sklep o vpoklicu vozil z dizelskim motorjem EA189

Volkswagen pozdravlja hitro odločitev nemškega zveznega urada za motorna vozila (KBA). Urad je odobril pretekli teden predstavljeno časovnico in načrt ukrepov ter prižgal zeleno luč za pozivno akcijo. Za stranke tako zdaj ni več nobenega dvoma glede nadaljnje neomejene uporabe vozil.

Več

Novice - 13. oktober 2015

Vodstvo znamke Volkswagen sprejelo odločitve o prihodnjih usmeritvah

Novo sestavljena uprava znamke Volkswagen je na izredni seji sprejela odločitve o prihodnjih usmeritvah. Predsednik uprave znamke dr. Herbert Diess je napove­dal ključne odločitve o produktih: novo usmeritev dizelske strategije z najsodobnejšimi tehnologijami, razvoj standardiziranega koncepta elektrifikacije za osebna in lahka dostavna vozila ter nov pristop do naslednje generacije Phaetona. Obseg naložb bodo zmanjšali za približno eno milijardo evrov letno, program za večjo učinkovitost pa bodo še bolj pospešili.

Več

Novice - 06. oktober 2015

Matthias Müller: "To krizo bomo premagali"

Predsednik uprave delniške družbe Volkswagen Matthias Müller je zaposlenim v Wolfsburgu na današnjem zboru delavcev obljubil "hitro in neprizanesljivo preiskavo" dogodkov v emisijskem škandalu. Kar se je zgodilo, je v nasprotju z vsem, kar poosebljajo koncern in njegovi ljudje, in za to preprosto ni opravičila. Obenem je zaposlene opogumil: "To krizo lahko premagamo in jo tudi bomo. Ker je Volkswagen koncern z močnim jedrom. In predvsem, ker imamo najboljše avtomobilske strokovnjake, kar bi si jih lahko želeli." Podjetje bo storilo vse, da bo Volkswagen tudi v prihodnje sinonim za dobra in varna delovna mesta.

Več

Novice - 29. september 2015

Predstavitev akcijskega načrta za izvedbo izboljšav na dizelskih vozilih z motorji tipa EA 189 EU5

Družba Volkswagen AG je predstavila akcijski načrt za izvedbo izboljšav pri obdelavi izpušnih plinov v dizelskih vozilih. Prizadete stranke bodo najprej obvestili, da bo na njihovem vozilu v kratkem mogoče izvesti izboljšave pri obdelavi izpušnih plinov. Vsa vozila so tehnično varna in primerna za vožnjo.

Več

Novice - 25. september 2015

Dr. Herbert Diess, predsednik uprave znamke Volkswagen Osebna vozila, pojasnjuje: "Na vso moč iščemo rešitev."

V sporočilu za medije z dne 22. septembra 2015 je koncern Volkswagen sporočil, da tema­ti­ka emisijskih vrednosti zadeva vozila koncerna Volkswagen po vsem svetu.

Notranja analiza je pokazala, da je po vsem svetu prizadetih okrog pet milijonov osebnih vozil znamke Volkswagen. Ta vozila določenih letnikov in modelov (na primer Volkswagen Golf šeste generacije, Volkswagen Passat sedme generacije in prva generacija Volkswagen Tiguana) so opremljena izključno z dizelskimi motorji tipa EA 189.

Več

Novice - 25. september 2015

Koncern Volkswagen z novo sestavo

Nadzorni svet družbe Volkswagen AG je danes v Wolfsburgu sprejel sklep o novi vodstveni strukturi koncerna in znamk ter o oblikovanju regije Severna Amerika. Poslovodni predsednik nadzornega sveta, Berthold Huber, ugotavlja: "Nova sestava daje večjo moč znamkam in regijam, upravi koncerna pa daje potrebni prostor za strategijo in usmerjanje koncerna, pri čemer bo največji poudarek na načrtnem nadaljnjem razvoju področij prihodnosti."

Več

Novice - 25. september 2015

Matthias Müller imenovan za predsednika upravnega odbora družbe Volkswagen AG.

Matthias Müller (62) je imenovan za predsednika upravnega odbora družbe Volkswagen AG. Tako je sklenil nadzorni svet na današnji seji, ki se je odvijala v Wolfsburgu. Müller zaenkrat ostaja predsednik uprave družbe Porsche AG v Stuttgartu. To funkcijo bo opravljal, dokler ne bo imenovan njegov naslednik.

Več

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen