Novice | 15. oktober 2015

Nemški zvezni urad za motorna vozila (KBA) sprejel sklep o vpoklicu vozil z dizelskim motorjem EA189

 

Volkswagen pozdravlja hitro odločitev nemškega zveznega urada za motorna vozila (KBA). Urad je odobril pretekli teden predstavljeno časovnico in načrt ukrepov ter prižgal zeleno luč za pozivno akcijo. Za stranke tako zdaj ni več nobenega dvoma glede nadaljnje neomejene uporabe vozil. 

Koncern Volkswagen bo v Evropi (trg EU 28) skupno vpoklical okoli 8,5 milijona vozil, od tega - po navedbah pristojnih organov - v Nemčiji okoli 2,4 milijona. Zunaj območja EU 28 bodo v vsaki državi posebej preučili, katere emisijske stopnje motorja EA189 so dejansko sporne.

Volkswagen bo sedaj aktivno kontaktiral stranke in poskrbel, da bodo ustrezno obveščene. Na spletni strani lahko na primer vsak lastnik vozila znamke Volkswagen vpiše svojo številko šasije (VIN) in takoj preveri, ali je njegovo vozilo prizadeto. Tudi v ostalih državah EU so za znamke Audi, SEAT in Škoda strankam na voljo podobne spletne strani. Trenutno poteka intenzivna priprava tehničnih rešitev, navedenih v načrtu ukrepov. Izvedba izboljšav na vozilih se bo začela januarja 2016 in bo za naše stranke brezplačna. Tehnične rešitve so lahko posegi na programski opremi ali tudi na tehničnih komponentah. Ukrepe trenutno pripravljamo za vsako prizadeto modelsko serijo in za vsako prizadeto modelsko leto. Najprej jih bomo predstavili pristojnim oblastem. Volkswagen bo nato lastnike dotičnih vozil obvestil v naslednjih tednih in mesecih.

Za stranke tako zdaj ni več nobenega dvoma glede nadaljnje neomejene uporabe vozil. Vsa zadevna vozila so že sicer tehnično varna in primerna za vožnjo. Problematika ne zadeva aktualne naslednje generacije motorjev tipa EA288 (vgradnja od 2012).

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete tukaj ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen