Novice | 08. junij 2016

Nemški Zvezni urad za motorna vozila (KBA) odobril tehnične rešitve še za nadaljnjih 1,1 milijona koncernskih vozil

 

Volkswagen napreduje pri realizaciji tehničnih rešitev za prizadete koncernske modele: nemški Zvezni urad za motorna vozila (KBA) je odobril predelavo še za nadaljnjih 1,1 milijona vozil Audi ter osebnih in gospodarskih vozil znamke Volkswagen. Obveščanje je steklo za prve lastnike Volkswagnovih modelov Tiguan in Caddy - velja za izvedbe z 2,0-litrskim motorjem TDI tipa EA189, ki se bodo lahko individualno dogovorili za servisni termin. KBA je tako doslej za predelavo odobril že več kot 2,5 milijona koncernskih vozil.

Pri znamki Volkswagen Osebna vozila so tehnične rešitve zdaj potrjene za več prizadetih različic najbolje prodajanih modelskih serij Golf, Passat in Tiguan z 2,0-litrskim motorjem TDI. Postopek vpoklica se je začel tudi pri znamki Audi. KBA je tehnične rešitve že odobril za vrsto vozil iz modelskih serij A4, A5, A6 in Q5 z 2,0-litrskim motorjem TDI tipa EA 189. Tudi pri modelu SEAT Exeo z enakim tipom motorja akcija že poteka skladno z načrti.

Vsi pogodbeni servisi zadevnih koncernskih znamk so organizacijsko in strokovno dobro pripravljeni na izvajanje zahtevane posodobitve programske opreme. Stranke se lahko z izšolanimi serviserji dogovorijo za servisni termin ali se nanje obrnejo z morebitnimi vprašanji v zvezi s servisnim postopkom.

Izvajanje tehničnih rešitev bo v EU in drugod po svetu (z izjemo ZDA in Kanade) potekalo glede na uradne zahteve v posameznih državah. V Nemčiji poteka obveščanje strank po dvostopenjskem postopku: vsi prizadeti lastniki so do zdaj že prejeli dopis, v katerem so jih obvestili, da je njihovo vozilo vključeno v vpoklic. Ko je/bo za določeno skupino vozil s strani KBA odobrena tehnična rešitev, so/bodo z drugim dopisom stranke naprošene, da se pri poljubnem pooblaščenem serviserju dogovorijo za servisni termin. Predelava celotne skupine vozil bo potekala v več etapah, s čimer bo zagotovljen nemoten potek dela na servisih.

KBA je potrdil, da nazadnje odobrena posodobitev programske opreme za 1,1 milijona vozil ne povzroči sprememb v vrednostih porabe, podatkih o moči niti emisiji hrupa prizadetih modelov. Enako velja tudi za vse modele, za katere so bile tehnične rešitve odobrene že pred tem.

Opomba: Volkswagen še naprej intenzivno pripravlja tehnične rešitve. To delo poteka ob usklajevanju s pristojnimi organi. Prizadete stranke z izvedbo tehničnih ukrepov ne bodo imele nobenih stroškov. Poleg tega bo vsem strankam v okviru postopka vpoklica na voljo ustrezen in brezplačen nadomestni prevoz. Prizadeta vozila so tehnično varna in primerna za vožnjo. Do predelave jih je brez omejitev mogoče uporabljati v cestnem prometu. Izvajanje potrebnih tehničnih ukrepov po vsej Evropi poteka po časovnem in akcijskem načrtu, ki je bil usklajen z uradom KBA.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete tukaj ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen