Novice | 28. april 2016

Volkswagen začel z vpoklicem prvega modela Golfa

 

Wolfsburg, 28. april 2016 - Znamka Volkswagen Osebna vozila začenja z nadgradnjo motornih krmilnikov na vozilih z motorjem tipa EA189. Prvi model, za katerega se bodo stranke že v kratkem lahko dogovorile za obisk na servisu, je Golf TDI Blue Motion Technology (BMT) z 2,0-litrskim motorjem. V Evropi bodo v servisne delavnice pozvali okrog 15.000 primerkov Golfa z ročnim menjalnikom. V procesu pozivne akcije bodo kmalu sledili še drugi modeli osebnih vozil znamke Volkswagen.

Najvišjo prioriteto pri razvoju tehničnih ukrepov imajo strankam prijazne rešitve. Zaradi velikega števila različic programske opreme, ki jih je potrebno v ta namen razviti, bo izvedba servisnega ukrepa pri posameznih modelih potekala postopoma skozi vse leto 2016. Vse prizadete stranke so že prejele prve dopise in informacije v zvezi s servisnim ukrepom. Z naslednjim dopisom bodo stranke obveščene, da se pri poljubnem pooblaščenem partnerju Volkswagen dogovorijo za servisni termin. Takšen dopis bodo v kratkem prejeli lastniki enega izmed modelov vozila Golf 2.0 TDI BMT.

Ob tesnem sodelovanju z Zveznim uradom za motorna vozila je Volks­wagnov cilj najti tehnično rešitev, ki pri navedenih vozilih ne bo povzročila sprememb v vrednostih porabe, podatkih o zmogljivosti in emisijah hrupa. KBA je za Golf 2.0 TDI BMT (EA 189) potrdil, da je bil ta cilj v celoti dosežen. Volkswagen intenzivno pripravlja tehnične rešitve in bo poskrbel za predelavo vseh vozil, ki so sporna zaradi tematike NOx. To delo poteka ob usklajevanju s pristojnimi organi. Volkswagnove stranke z izvedbo tehničnih ukrepov ne bodo imele nobenih stroškov. Poleg tega bo v okviru postopka vpoklica vsem strankam na voljo ustrezen in brezplačen nadomestni prevoz.

Ponovno naj poudarimo, da so zadevna vozila tehnično varna in primerna za vožnjo. Do predelave jih je brez omejitev mogoče uporabljati v cestnem prometu. Izvajanje potrebnih tehničnih ukrepov po vsej Evropi poteka po časovnem in akcijskem načrtu, ki je bil usklajen z Zveznim uradom za motorna vozila.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete tukaj ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen