Novice | 25. september 2015

Dr. Herbert Diess, predsednik uprave znamke Volkswagen Osebna vozila, pojasnjuje: "Na vso moč iščemo rešitev." 

 

V sporočilu za medije z dne 22. septembra 2015 je koncern Volkswagen sporočil, da tema­ti­ka emisijskih vrednosti zadeva vozila koncerna Volkswagen po vsem svetu.
Notranja analiza je pokazala, da je po vsem svetu prizadetih okrog pet milijonov osebnih vozil znamke Volkswagen. Ta vozila določenih letnikov in modelov (na primer Volkswagen Golf šeste generacije, Volkswagen Passat sedme generacije in prva generacija Volkswagen Tiguana) so opremljena izključno z dizelskimi motorji tipa EA 189.

Še vedno velja, da to ne zadeva nobenih novih osebnih vozil znamke Volkswagen, ki izpolnjujejo v Evropi veljavni normativ EU6. Med drugim so to aktualni modeli Golf, Passat in Touran.

Dr. Herbert Diess, predsednik uprave znamke Volkswagen Osebna vozila, poudarja: "Na vso moč iščemo tehnično rešitev, ki jo bomo kar najhitreje predstavili trgovski organizaciji, našim strankam in javnosti. Naš cilj je, da stranke čim hitreje obvestimo, tako da bodo njihova vozila v polnem obsegu ustrezala predpisom. Zagotavljam vam, da bomo pri Volkswagnu storili vse, kar je v človeški moči, da bomo ponovno pridobili zaupanje naših strank, trgovcev in javnosti."

Znamka Volkswagen Osebna vozila bo vse trge po svetu seznanila, kolikšno je lokalno število takšnih vozil. Pri pripravi ukrepov za odpravo nepravilnosti intenzivno sodelujemo in se tesno usklajujemo s homo­loga­cij­skimi organi. Še vedno velja, da so vozila tehnično varna in primerna za vožnjo.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete tukaj ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen