Meni
Zapri meni
Zapri

Manjši in večji enoprostorci, karavani ter družinski avtomobili Volkswagen za družine

Volkswagnovi družinski modeli

Golf Variant, Touran, Passat Variant

Prostor za spontanost. Golf Variant

Golf Variant ponuja obilo prostora za vse, kar ste si zastavili, pa naj gre za izlet na morje s surfi v prtljažniku ali za tedenske nakupe v supermarketu. Zaradi izjemno nizkega spodnjega roba prtljažnika in prtljažnega dna z nastavljivo višino je udobje zagotovljeno tudi pri natovarjanju težjih predmetov. Prtljažni rolo je mogoče enostavno izgraditi in shraniti pod prtljažno dno, kar pomeni, da pri prevozu večjih predmetov lahko hitro zagotovite dodaten prostor. Prtljaga še vedno ne gre v prtljažnik? V tem primeru lahko podrete asimetrično deljivo in zložljivo naslonjalo zadnjih sedežev. Izvedbi Comfortline in Highline sta zadaj opremljeni tudi s sredinskim naslonom za roke, za katerim je odprtina za prevoz daljših predmetov.

Kos vsemu. Touran

Več prilagodljivosti za vaše družinsko življenje. Touran zna narediti dober vtis - tudi z veličastnim razgledom: panoramsko dvižno-pomično strešno okno, ki ga lahko naročite kot dodatno opremo, je največje v tem avtomobilskem razredu. Poleg tega so kompaktne mere vozila, ki olajšujejo vožnjo in manevriranje v mestih, združene z inteligentno prostorsko zasnovo. Rezultat je odlična preglednost, vsem potnikom pa je na voljo obilo prostora za noge. Tako boste tudi na daljših potovanjih lahko uživali v enkratnem udobju.

Tako suveren kot vi Passat Variant

Passat Variant prepriča zahtevne družine s kombinacijo elegantno-dinamičnega dizajna, udobja in praktičnih rešitev. Veliki prtljažnik se dodatno ponaša s prilagodljivimi možnostmi natovarjanja in pritrjevanja. Med najopaznejše zunanje značilnosti sodijo markantno oblikovani opcijski LED-žarometi, serijske zadnje LED-luči in dinamična bočna linija.

Družinske značilnosti Tourana

Praktične rešitve za družinski vsakdan

Sistem ISOFIX

Pritrdišča ISOFIX za do 3 vzporedno nameščene sedeže

V Touranu so vsi sedeži v drugi in tretji vrsti serijsko opremljeni s pritrdišči ISOFIX, v katere lahko varno vpnete otroške sedeže. Posebnost v ponudbi varnostne opreme je sistem za nadzor pripetosti z varnostnim pasom: z njegovo pomočjo boste vedno vedeli, ali kdo od sopotnikov ni pripet.

Touran - konfigurator

Prilagodljiva zasnova notranjosti

Variables Raumkonzept

Razgibano družinsko življenje: Touran je zaradi prilagodljive prostorske zasnove po želji lahko 7-sedežnik, 5-sedežnik ali dostavnik - sedeže v drugi in tretji vrsti je namreč v samo nekaj potezah mogoče podreti. Pri 5-sedežni postavitvi znaša prostornina prtljažnika kar do 1.980 litrov.

Vozila Touran na zalogi

Integrirani otroški sedeži

Integrierte Kindersitze

Opcijsko lahko svoj Touran opremite z enim ali dvema integriranima otroškima sedežema. Integrirani otroški sedeži zagotavljajo dobro stransko oporo in so primerni za otroke, starejše od 3 let oz. višje od 115 cm in težke od 15 do 36 kg (od skupine II naprej). Na voljo pa je še ena nadvse praktična rešitev: vsi sedeži v drugi in opcijski tretji sedežni vrsti so že serijsko opremljeni z integriranimi pritrdilnimi obročki, v katere je mogoče enostavno in hitro vpeti standardizirane otroške sedeže s sistemom ISOFIX. Tako bodo tudi na daljših vožnjah otroci sedeli udobno, varno in svoji starosti primerno.

Touran - testna vožnja

Do 7 sedežev

Povsod doma

Vi ste lahko vedno prilagodljivi, vaši sopotniki pa sproščeni. Družina, prijatelji ali sodelavci: v vozilu z do sedmimi sedeži vsakdo najde svoje mesto. Pri tem je s sistemom Easy Entry udoben dostop do sedežev zagotovljen tudi potnikoma v tretji sedežni vrsti.

Iskanje trgovca

Družinski avtomobili Volkswagen

Prostorni, udobni, variabilni, varni ... in odlični

Naj bo majhna ali velika - vsaka družina ima drugačne zahteve. Volkswagen ima za vse pravo rešitev: od karavanov Golf Variant in Passat Variant, prek manjšega enoprostorca Tourana pa do večjega enoprostorca Sharana - glede na model lahko izbirate med različnimi sedežnimi izvedbami, prostorninami prtljažnika in praktičnimi opremami. Serijsko so opremljeni z izpopolnjenimi varnostnimi sistemi in pritrdišči ISOFIX za dva sedeža, Touran in Sharan pa imata pritrdišča za kar tri vzporedno nameščene sedeže. 

Varnost za vso družino

Aktivna in pasivna varnost, varnostne blazine, štirikolesni pogon 4MOTION itd.

Občutek zavetja ...

Hrepenenje po zavetju je človeku dobesedno položeno v zibelko. Ta občutek, ki ga nič ne more nadomestiti, je bistven, med drugim ga sestavljajo toplina, mir in varna zaščita. Volkswagnova vozila izpolnjujejo to hrepenenje, saj so tiha, udobna in omogočajo sproščeno vožnjo.

... in varnosti

Od širokega nabora sistemov varnostnih blazin prek inteligentnih asistenčnih sistemov*, ki povišajo raven varnosti, kot so asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist, funkcija zaznavanja pešcev, mestna funkcija zaviranja v sili, proaktivni sistem za zaščito potnikov, sistem Emergency Assist ali sistem za zaznavanje utrujenosti, pa do raznovrstnih ukrepov za aktivno in pasivno varnost: v Volkswagnovem vozilu je vedno poskrbljeno za varnost na poti.

4MOTION

Inteligenten? Učinkovit? Udoben? Seveda! Inteligentni štirikolesni pogon 4MOTION poskrbi za krmiljenje  

  • vsakega posameznega kolesa, 
  • glede na podlago, 
  • v nekaj milisekundah.

Tako se ne zgodi, da bi se katero od koles zavrtelo v prazno ali blokiralo, na domala vsaki podlagi pa je zagotovljena zanesljiva vlečna sila. Pogon 4MOTION s tem prispeva k večjemu udobju. Poleg tega ga je mogoče kombinirati s sistemi za uravnavanje vozne dinamike, kot so ESC/ESP, regulacija zdrsa pogonskih koles (ASR), regulacija vlečnega momenta motorja (MSR) in elektronska zapora diferenciala (EDS). 

Inteligentni štirikolesni pogon 4MOTION je med drugim na voljo za novi Golf Variant,  Passat Variant in Sharan . 

Varnostne blazine

Zračne blazine v kombinaciji z varnostnimi pasovi zmanjšujejo nevarnost hudih poškodb glave in prsnega koša pri silovitejšem trčenju. Ko senzorji zaznajo trk, ki ustreza vrednosti za sprožitev varnostnih blazin, krmilnik varnostnih blazin aktivira plinske generatorje, ki varnostne blazine napolnijo v 35 do 45 milisekundah. Napolnjene varnostne blazine prestrežejo glavo in zgornji del telesa in pri tem naletno silo porazdelijo na največjo možno površino. Že po 120 milisekundah se varnostna blazina izprazni in sesede. Optimalna zaščita je zagotovljena le v primeru, da so potniki pravilno pripeti z varnostnim pasom, saj varnostne blazine skupaj z zategovalniki varnostnih pasov tvorijo medsebojno usklajen varnostni sistem. Poleg čelnih varnostnih blazin so na voljo tudi stranske varnostne blazine, kolenske varnostne blazine in sistem varnostnih blazin za glavo.

 

Aktivna varnost

Aktivna varnost zajema vse sisteme, ki aktivno posegajo v vožnjo, s čimer pomagajo omiliti nevarne vozne situacije in preprečiti nezgode. Pri tem so zelo pomembni asistenčni sistemi, kot so npr. ESP, zavorna asistenca, Front Assist in Side Assist.

Najpomembnejši vidiki aktivne varnosti so:

Vozna stabilnost: Je rezultat nastavitve podvozja z vidika pogonske enote, vzmetenja in stabilnosti v ovinkih. Sem sodijo tudi natančnost krmiljenja, zavorna moč in stabilnost zaviranja. 

Varnost pogojev: Opisuje obremenitev potnikov zaradi nihanj vozila, hrupa podvozja in motorja ter podnebnih vplivov. 

Varnost zaznavanja: Izboljšana z ustrezno dobrim konceptom luči na vozilu in z vidljivostjo (preglednost nad okolico, dobra vzvratna preglednost z najmanjšim možnim mrtvim kotom). 

Varnost pri upravljanju: Dosežena je z dobro ergonomijo in logično, pravilno razporeditvijo vseh upravljalnih ročic in stikal npr. za osvetlitev, brisalce, klimatizacijo ali infotainment. Elementi morajo biti z voznikovega sedeža dobro in optimalno dostopni.

Kombinacija aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov skrbi za optimalno zaščito voznika in potnikov.

Regulacija zdrsa pogonskih koles (ASR)

Pri motorjih z velikim navorom zagotavlja regulacija zdrsa pogonskih koles dodatno udobje in varnost, zlasti na podlagi z različnim trenjem ali na spolzkem cestišču. Sistem pri vsaki hitrosti omogoča enakomerno speljevanje in pospeševanje; kolesa se ne vrtijo v prazno in ne zgodi se, da bi vozilo zaneslo vstran. Regulacija zdrsa pogonskih koles sodeluje z elektronskim pedalom za plin (e-plin) in uporablja podatke senzorjev antiblokirnega sistema (ABS), ki zaznavajo število vrtljajev koles. Če se določeno kolo nenadoma začne vrteti hitreje (zdrs), sistem poseže v krmiljenje motorja, zmanjša moč in prepreči ta učinek. Zagotavlja vlečno silo in stabilnost vozila v fazi pospeševanja in v celotnem hitrostnem območju, s tem pa povečuje aktivno varnost. Poleg tega zmanjšuje obrabo pnevmatik. Vključuje tudi elektronsko zaporo diferenciala (EDS) in je komponenta elektronskega stabilizacijskega programa (ESP).

 

Program za izvajanje poskusnih trčenj Euro NCAP

Neodvisna evropska organizacija za varstvo potrošnikov Euro NCAP že od leta 1997 naprej velja za eno najpomembnejših meril za varnost vozil v Evropi. Zaščita potnikov, varnost otrok ali zaščita pešcev - Volkswagnovi modeli pri čelnem in bočnem poskusnem trčenju ter poskusnem trčenju v steber z najvišjo oceno pet zvezdic vedno znova dokazujejo, da sodijo med najvarnejša vozila v svojem razredu. Med drugim so bili npr. kar štirje asistenčni sistemi Golfa 7 nagrajeni z "Euro NCAP Advanced Awards" za inovativne rešitve na področju integralne varnosti. Poleg asistence za ohranjanje smeri Lane Assist in sistema za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili sta bili kot napredni rešitvi na področju integralne varnosti posebej nagrajeni proaktivna zaščita potnikov in serijska funkcija večnaletnega zaviranja.

 

Pasivna varnost

Pasivna varnost zajema vse ukrepe, ki voznika in potnike zaščitijo pred poškodbami oz. zmanjšajo nevarnost poškodb. Nanaša se predvsem na obnašanje vozila ob trčenju in se poleg zaščite voznika in potnikov v vozilu osredotoča tudi na zaščito drugih udeležencev v prometu (pešcev, kolesarjev).

K najpomembnejšim pasivnim varnostnim komponentam sodobnih vozil poleg varnostnih pasov sodijo varnostne blazine, toga potniška celica ter deformacijske cone spredaj in zadaj, ki v veliki meri absorbirajo in preusmerijo naletno energijo. Skupaj z elementi aktivne varnosti nudijo vsi Volkswagnovi modeli odlično popolno zaščito.

 

Sistem ISOFIX

ISOFIX je rezultat prizadevanja priznanih avtomobilskih proizvajalcev, da bi ustvarili enoten in optimalen standard pritrjevanja otroških sedežev. ISOFIX ni uradni standard DIN. Otroški sedeži s sistemom ISOFIX so opremljeni s poenostavljenim pritrdilnim sistemom. Namestite jih lahko v vsa vozila, ki imajo že na konstrukciji standardizirana podolgovata pritrdišča. Sistem za pritrditev otroških sedežev ima dve pritrdišči, ki sta pritrjeni neposredno na karoserijo. Nastavka otroškega sedeža s sistemom ISOFIX potisnite v vgrajeni pritrdišči.

Namestitev otroških sedežev ISOFIX je tako hitra in preprosta, zaradi stabilne pritrditve na karoserijo pa je zagotovljena najvišja raven varnosti. Vsa vozila Volkswagnove modelske palete so opremljena s pritrdišči ISOFIX oz. pritrdišči na zadnji sedežni klopi.

 

Testna vožnja

Spoznajte svoj sanjski avto na testni vožnji.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen