Meni
Zapri meni
Zapri

Popolnoma električni ID.5 GTX z dvomotornim štirikolesnim pogonom

Popolnoma električni ID.5 GTX z dvomotornim štirikolesnim pogonom

Cena od (vklj. z DDV)
63.814,-
Največja uporabna moč (kW)
250
kW
Največja uporabna moč (PS)
340
KM
Največja 30-minutna moč (kW)
77
kW
Največja 30-minutna moč (KM)
105
KM
Poraba
16,4
kWh/100 km

Športnik s čutom za okolje

Dvomotorni štirikolesni pogon, atletski kupejevski dizajn in osupljivi pospeški: spoznajte športno električno moč modela ID., ki optimalno združuje odgovorno vožnjo z enkratnim užitkom v vožnji. 

Dvomotorni štirikolesni pogon

Športne vozne lastnosti za vse, ki radi zavijejo tudi na stranpoti. 

Več o dvomotornem štirikolesnem pogonu

Kupejevski dizajn

ID.5 GTX ni nekaj posebnega le zaradi dinamične celostne zasnove. Tudi detajli markantno poudarjajo njegov športni značaj.

Več o kupejevskem dizajnu

Prostorna zasnova notranjosti

Z inteligentnim konceptom odprtega prostora je vozniku in sopotnikom zagotovljena obilica prostora za vse, kar je nepogrešljiv del njihovega vsakdanjika. 

Več o prostorni zasnovi notranjosti

Zunanjost

IQ.LIGHT

Svetlobna komunikacija

Markanten prepoznavni element modela ID.5 GTX so opcijski inovativni žarometi IQ.LIGHT. Njihova matrična tehnologija omogoča, da ves čas vozite z dolgimi lučmi, ne da bi slepili druge udeležence v prometu.1 Žaromete in Volkswagnov znak povezuje eleganten svetlobni pas. Del opcijskega paketa so tudi 3D zadnje LED-luči z animiranimi zavornimi lučmi in integriranimi dinamičnimi smerniki, ki nakazujejo smer s prelivajočim gibanjem svetlobe.

 

1. V okviru sistemskih omejitev.

Barvni koncept

Igra kontrastov

ID.5 GTX vam ponuja številne možnosti, da zablestite s svojo zunanjostjo. Z izbiro svoje najljubše barve laka boste avtomobilu nadeli izrazito osebno noto, medtem ko s kraljevo rdečo kovinsko barvo laka (dodatna oprema) še izraziteje pride do izraza športni značaj naprednega SUV-modela. Sorodstvena vez z ostalimi člani družine GTX se jasno zrcali v kontrastni barvni zasnovi - črna streha skupaj s strešnim okvirom v antracitni barvi ustvarja nadvse markantno podobo.

Panoramsko stekleno strešno okno

Nebeški razgled

Opcijsko panoramsko strešno okno je z veliko stekleno površino, ki se razteza domala prek celotne širine strehe, že samo po sebi pravi magnet za oči. A nekaj vam bo pričaralo še širši nasmeh na obrazu: čudovit razgled proti nebu. Steklo strešnega okna je tonirano, kar v notranjosti vedno zagotavlja prijetno temperaturo. Pred neposrednimi sončnimi žarki se poleg tega lahko zaščitite s senčnim rolojem, ki ga lahko na primer nadvse udobno upravljate z glasovnimi ukazi. Samo rečete "Hello ID., show me the stars" in rolo se odpre.

Zasnova luči

Predstavite se v najlepši luči

ID.5 GTX poskrbi za nepozaben vtis z edinstveno svetlobno grafiko. Še posebej pritegne pozornost eleganten svetlobni pas med dovršenimi matričnimi LED-žarometi in Volkswagnovim znakom. Ko odklenete svoj ID.5 GTX ali se mu približate, matrični LED-žarometi zasvetijo in vas tako pozdravijo. Tudi sprednji odbijač, lakiran z visokosijajnim lakom, ima lastno osvetlitev v pokončnih usmernikih zraka. Osvetljene vratne kljuke in serijske 3D zadnje LED-luči z dinamičnimi smerniki in različnimi animacijami predstavljajo športni dizajn v povsem novi luči. Zasnovo osvetlitve optimalno zaokrožajo integrirane, serijsko osvetljene vratne kljuke.

Večja priklopna obremenitev

Bodite kos tudi težjim izzivom

Pri ukvarjanju s hobijem ali pri opravljanju poklica potrebujete veliko opreme? Za ID.5 GTX to ni noben problem, saj je opcijsko lahko opremljen z električno pomično vlečno kljuko, ki je zaradi dvomotornega štirikolesnega pogona primerna za obremenitve do 1.400 kg1. Kadar vlečne kljuke ne potrebujete, jo lahko pospravite nazaj pod odbijač.

1. Prikolica z zavorami pri vzponu do 8 %.

Kupejevski dizajn

Postavlja močne poudarke

Zmogljiv, športen, ekspresiven: ID.5 GTX se zaradi kupejevske oblike jasno razlikuje od ostalih predstavnikov svojega razreda. Njegov prepoznavni znak so med drugim futuristična 20-palčna aluminijasta platišča1 z ekskluzivnim dizajnom GTX, za ID.5 značilna črna streha ter letev na strešnem okviru in dekor na C-stebričkih v antracitni barvi. Unikatna je tudi aerodinamična silhueta z mehko padajočo strešno linijo in markantnim zadnjim usmernikom zraka, ki poudarja vznemirljive športne poteze zmogljivega električnega modela.

1 Naša vozila so serijsko opremljena s poletnimi pnevmatikami.

Ustvarite si svojo sliko o ID.5 GTX

Tehnologija

Progresivno krmiljenje in športno podvozje

Športna vez

GTX je sinonim za osupljivo električno moč, ki vas bo popolnoma prevzela. Predvsem pa pooseblja športnost. Si želite, da bi med vožnjo občutili čim močnejšo vez s cesto? Potem je ID.5 GTX kot ustvarjen za vas! Opcijsko je namreč zanj na voljo športno podvozje z izrazito čvrsto nastavitvijo vzmeti, blažilnikov in stabilizatorjev. Serijsko progresivno krmiljenje pri športnem načinu vožnje ali na ovinkastih cestah zagotavlja optimalno vodljivost in izrazito neposredno doživljanje vožnje.

Travel Assist z množicami podatkov in sistemom ACC

Za vas ohranja smer vožnje, druge pa na primerni razdalji.

Če se boste odločili za opcijski sistem Travel Assist, bo vaš avtomobil opremljen z nadvse uporabno asistenco, ki lahko namesto vas ohranja smer na voznem pasu in nastavljeno hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil.1, 2, 3

Pomaga si s funkcijo prilagodljivega vodenja po voznem pasu, ki aktivno ohranja vozilo na sredini voznega pasu. Pri tem se Travel Assist lahko prilagodi vašemu načinu vožnje in ustrezno zamakne sredinsko linijo - bodisi v levo ali v desno.1, 3 

Če je vaš Volkswagen opremljen s sistemoma Park Assist Plus in Side Assist, vam Travel Assist na avtocesti po želji lahko aktivno pomaga pri menjavi voznega pasu.

Dodatno je sistem Travel Assist opremljen še s prediktivnim tempomatom in asistenco za ovinke. Tako lahko prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.).1, 4

Na avtocesti vam Travel Assist po želji aktivno pomaga tudi pri menjavi voznega pasu.1, 3, 4 Pogoj za to je, da na obeh straneh zaznava omejevalno črto voznega pasu.

Za uporabo množice podatkov morate skleniti ločeno pogodbo ter imeti odprt uporabniški račun Volkswagen ID in sklenjeno pogodbo za storitve We Connect.

Če so na voljo množice podatkov, tj. podatki o vožnji, ki jih posreduje več vozil v bližini, sistemu Travel Assist za ohranjanje smeri zadostuje omejevalna črta na zgolj eni strani voznega pasu - na primer na regionalnih cestah brez sredinske črte.1, 5

 

1) V okviru sistemskih omejitev.

2) Do največ 180 km/h.

3) Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila. 

4) Na voljo samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom.

5) Na voljo samo v kombinaciji z aktivno licenco za We Connect.

 

 

Brezžične posodobitve

Inovativen. In vedno z vsem na tekočem.

Redno posodabljanje povečuje funkcionalnost digitalnih sistemov v ID.5 GTX. Brezžične posodobitve se lahko na primer ponoči izvedejo povsem avtomatsko, če jih predhodno potrdite v vgrajenem infotainment sistemu. ID.5 GTX tako ne ostane brez novih funkcij in ima vedno posodobljene podatke.

Park Assist Plus s pomnilniško funkcijo

Vaša osebna parkirna storit

Če se boste odločili za Park Assist Plus s pomnilniško funkcijo, boste svoj ID.5 GTX lahko naučili, kako naj parkira namesto vas - npr. pod nadstreškom ali v garaži. Pri tem morate avtomobil le enkrat parkirati sami in shraniti postopek. Že naslednjič lahko nato naučene manevre izvede samostojno, vi pa morate celotni postopek le nadzorovati. In seveda enako velja tudi za odparkiranje vozila.1, 2

Že z opcijskim parkirnim sistemom Park Assist Plus vam ID.5 GTX med vožnjo najprej pove, ali je zaznano parkirno mesto dovolj veliko, nato pa še samodejno parkira.1, 2 

Do hitrosti 40 km/h sistem Park Assist Plus išče primerna bočna parkirna mesta. Do hitrosti 20 km/h išče tudi prečna parkirna mesta. Ko se odločite za eno od najdenih mest, zaženete postopek parkiranja. Potrebne parkirne manevre izvede Park Assist Plus.1, 2 Vi morate le nadzorovati postopek in po potrebi poseči v upravljanje vozila. 

Toda Park Assist Plus zmore še več. Na bočnih parkirnih mestih lahko tudi samodejno odparkira vozilo. Poleg tega vam lahko pomaga, kadar se vam parkirni manever ponesreči, in namesto vas zaključi postopek parkiranja.1, 2

1. V okviru sistemskih omejitev.

2. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

Elektronsko generiran zvok motorja/Doživetje vožnje

Avto z novim zvokom

Glasnost delovanja je pri električnih avtomobilih povsem odvisna od posameznega vozila. Da bi bila v cestnem prometu zagotovljena kar najvišja raven varnosti, je ID.5 GTX do hitrosti 30 km/h za potnike izredno tih, za okolico pa nekoliko glasnejši. Pešci ga tako lahko zaznajo hitreje. Futuristična kompozicija poudarja njegovo vizionarsko identiteto in obenem služi kot umetno generiran zvok motorja, s katerim pešci in kolesarji prej slišijo električni pogon, ki je sicer domala neslišen.

 

Toplotna črpalka in upravitelj dosega

Povečuje doseg: toplotna črpalka v ID.5 GTX

V novem, popolnoma električnem ID.5 GTX opcijska toplotna črpalka omogoča energijsko učinkovito ogrevanje notranjosti. Ob tem se z manjšo porabo energije seveda poveča doseg.

Posebnost modelov ID. je poleg tega novi načrtovalnik poti, ki v navigacijsko pot vključi priljubljene polnilne točke ter na inteligenten način zagotovi optimalen potek poti in optimalne polnilne čase. Več kot očitno je torej, da z inovativnimi tehnologijami marsikaj postane lažje.

Več o toplotni črpalki

Avdiosistem Harman Kardon

Sopotnik z izrazitim umetniškim čutom

Opcijski avdiosistem proizvajalca Harman Kardon prepriča z dovršenim zvokom in prefinjenim, elegantnim dizajnom. 

Več o avdiosistemu Harman Kardon 

Notranjost

Projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti

Inovativna navigacija

V modelu ID.5 GTX boste zlahka ohranjali nadzor nad vsem, kar je pomembno. Opcijski projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti projicira pomembne informacije na vetrobransko steklo v voznikovo neposredno vidno polje. Med vodenjem do cilja so zaradi tehnologije obogatene resničnosti navigacijski napotki vidni na cestišču natanko tam, kjer morate peljati naravnost oz. zaviti. Vožnja je tako lahko še bolj sproščena, vaš pogled pa je lahko ves čas osredotočen na cesto.

Glasovno upravljanje*

Recite svojemu ID.5 GTX "Hello"

Ohranite popoln pregled nad dogajanjem na cesti in za upravljanje - npr. radia, opcijskega navigacijskega sistema ali svojega telefona - uporabite kar intuitivne glasovne ukaze.* Recite preprosto "Hello ID." in sistem vas bo razumel.

*glasovno upravljanje v slovenščini ni na voljo.

Integrirano pretakanje glasbe

Prava skladba za vsako priložnost

Uporabljate storitev Apple Music? Potem v ID.5 GTX lahko poslušate svoje priljubljene skladbe neposredno prek vsestranskega, opcijskega navigacijskega sistema Discover Pro - brez uporabe pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Prenos aplikacije in prijava z vašimi podatki za dostop zadostujeta, da na zaslonu navigacijskega sistema lahko neposredno odprete svoj račun za Apple Music in izbirate med več milijoni skladb, ekskluzivnimi vsebinami in najnovejšimi podcasti. 

Ambientna osvetlitev

Prava osvetlitev za domala vsako razpoloženje

Naj vaš ID.4 dobi izrazitejšo osebno noto. Izberite eno od desetih serijskih barv (opcijsko jih je na voljo 30) in poskrbite za prijetno osvetlitev notranjosti. Pritajena svetloba med drugim osvetljuje armaturno ploščo, predal za telefon in vrata. Hladni ali topli barvni toni? Odločitev je vaša.

Polnjenje doma na polnilni postaji ID. Charger

Polnilna postaja pred domačim pragom: ID. Charger

S polnilno postajo ID. Charger1, 2 boste preprosto rešitev za polnjenje imeli kar na domačem dvorišču. Tako boste zjutraj samo še sedli v svoj napolnjeni ID.5 GTX in se podali v nov dan polni energije - avto boste tako rekoč napolnili med spanjem. Polnilna postaja ID. Charger je sicer na voljo v treh različicah, ki se razlikujejo po stopnji povezljivosti in obsegu pametnih funkcij. Po potrebi je lahko opremljena tudi z WLAN 4G in vgrajenim električnim števcem. Pametne funkcije polnilnih postaj ID. Charger je mogoče upravljati pod menijsko točko We Charge v aplikaciji We Connect ID.

Tudi vgradnja je z našo storitvijo namestitve1 tako preprosta, kot je le mogoče. Ponujamo vam namreč vse - od brezplačnega spletnega predpreverjanja pa do montaže. Skratka: za vse, kar potrebujete, se lahko obrnete neposredno na nas. Seveda pa imate tudi možnost, da za namestitev postaje ID. Charger izberete električarja po lastni izbiri. Želeno različico polnilne postaje ID. Charger in storitev namestitve lahko enostavno naročite prek spleta ali neposredno pri svojem trgovcu z vozili znamke Volkswagen.

1. Ponudba podjetja Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).

2. Polnilno postajo ID. Charger je mogoče opcijsko naročiti pri Volkswagnovih modelih z oznako ID. in ni vključena v standardno serijsko opremo.   

Polnjenje na poti s storitvijo We Charge

Polnjenje je lahko povsem preprosto

Odslej lahko pozabite na marsikatero skrb. Povsod po Evropi namreč lahko s storitvijo We Charge dostopate do več kot 200.000 polnilnih točk1, vključno s celotnim omrežjem hitrih polnilnih postaj ponudnika IONITY. Z uvedbo storitve Plug & Charge Online se je postopek polnjenja še dodatno poenostavil, saj ni več potrebna avtentifikacija s kartico ali aplikacijo2 - za vse poskrbi kar ID.5 GTX. Poleg tega si lastniki modelov ID. lahko zagotovijo še številne ugodnosti in izbirajo med privlačnimi tarifami za polnjenje, ki ustrezajo tako priložnostnim voznikom kot tudi tistim, ki so veliko na poti. Želeno tarifo za polnjenje je mogoče izbrati v aplikaciji We Connect ID., kjer je tudi mogoče naročiti brezplačno polnilno kartico.

Več o storitvi We Charge

1 Več kot 80 % razpoložljive javne polnilne infrastrukture v Evropi.

2 Za uporabo storitev We Connect Start potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect Start. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect Start. Za We Connect Start imate po prevzemu vozila 90 dni časa, da na spletni strani myvolkswagen.net ali prek aplikacije We Connect ID. (na voljo v spletnih trgovinah App Store in Google Play Store) registrirate svoje vozilo in izkoristite celotno dogovorjeno brezplačno obdobje uporabe storitev. Uporabo mobilnih spletnih storitev iz ponudbe We Connect Start omogoča integrirana internetna povezava. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov, v okviru pokritosti z omrežjem krije Volkswagen AG - z izjemo stroškov za storitvi Spletni radio in Dostopna točka za WLAN. Uporaba storitev Spletni radio in Dostopna točka za WLAN sta mogoča prek prenosne naprave (npr. pametnega telefona), ki lahko postane mobilna dostopna točka za WLAN. V tem primeru so ustrezne storitve na voljo samo pod pogojem, da ima uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem, in le na področjih, ki so pokrita z ustreznim omrežjem mobilne telefonije. Pri pošiljanju ali sprejemanju podatkov po internetu lahko - odvisno od tarife in predvsem pri uporabi v tujini - nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). Za uporabo brezplačne aplikacije We Connect ID. sta potrebna pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android ter SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora uporabnik imeti obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem. Razpoložljivost posameznih storitev, opisanih v paketih, se med državami lahko razlikuje in je lahko odvisna od odpreme in izbranega vozila. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb. Podrobnejše informacije lahko dobite na www.connect.volkswagen-we.com ali pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.

Povezljivost

Več kot samo biti in bajti

Volkswagnove povezljivostne rešitve zagotavljajo več udobja in varnosti ter odpirajo dodatne možnosti za razvedrilo. Z internetno povezavo, ki je vzpostavljena med ID.5 in vašim pametnim telefonom, se vse poenostavi, zato na cilj prispete bolj sproščeni - le voziti morate še vedno sami.

Več o povezljivosti

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.