Meni
Zapri meni
Zapri

ID.4 GTX 4MOTION

Z dvema elektromotorjema.

Z dvema elektromotorjema.

ID.4 GTX 4MOTION

Z dvema elektromotorjema.

Cena od (vklj. z DDV)
61.405,-
Največja uporabna moč (kW)
250
kW
Največja uporabna moč (PS)
340
KM
Največja 30-minutna moč (kW)
77
kW
Največja 30-minutna moč (KM)
105
KM
Poraba
16,8
kWh/100 km
Emisije CO₂
0
g/km

Ko užitek v vožnji temelji na preudarnosti

Od 0 do 100 km/h v 6,2 s, ničelne lokalne emisije CO2 - z ID.4 GTX vam med okolju prijazno vožnjo ne bo več treba sklepati kompromisov. Spoznajte športne zmogljivosti novega, štirikolesno gnanega člana družine ID.4, ki ima seveda popolnoma električni pogon in se ponaša z velikim dosegom. ID.4 GTX: športen kot GTI, udoben kot SUV in trajnostno zasnovan kot ID.

ID. 4 GTX ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

Štirikolesni pogon 4MOTION z dvema elektromotorjema

Za vse, ki radi vozijo športno

Več o štirikolesnem pogonu

Zmogljivosti

ID.4 GTX lahko z dvema motorjema od 0 do 100 km/h pospeši v pribl. 6,3 sekunde.

Več o zmogljivostih

Za popoln električni užitek na cesti: ID.4 GTX

ID.4 GTX združuje najboljše iz dveh svetov: povezuje moč SUV-ja in trajnostno vozno izkušnjo modela ID. Doživite električno moč, ki navduši.

Več o polnjenju

Konfigurirajte vaše vozilo ID.4 GTX

Svoje sanjsko vozilo lahko konfigurirate po svojih željah in potrebah. V prvem koraku izberite linijo opreme, barvo in platišča. V drugem koraku lahko svoje izbrano vozilo ID.4 GTX opremite z ustrezno notranjostjo, asistenčnimi sistemi in dodatno opremo.

Tehnologija

Štirikolesni pogon z dvema elektromotorjema

Edinstven užitek v vožnji s športnim terencem

Suvereno po vseh poteh: z inovativnim štirikolesnim pogonom 4MOTION z dvema elektromotorjema se boste z ID.4 GTX do cilja pripeljali izrazito športno. Sestavljata ga dva elektromotorja, ki prek 1-stopenjskega menjalnika poganjata zadnji oz. sprednji kolesni par. Za razliko od klasičnega štirikolesnega pogona tukaj med premama ni mehanske povezave. Na neutrjenih terenih ali spolzki podlagi dobro vlečno silo in izboljšano vodenje zagotavljajo nastavitve, ki se aktivirajo v ekskluzivnem voznem profilu Traction.1

Zmogljivosti

Popolnoma električne zmogljivosti

V popolnoma električnem ID.4 GTX užitek v vožnji dobi povsem novo dimenzijo, saj na primer za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 6,3 sekunde. Brez prestavljanja in domala brez pojemka - enostavno speljete in občutite, kako vam dinamika vozila požene kri po žilah. Z maksimalnim kombiniranim dosegom, ki znaša 496 km (po kriterijih WLTP)2, boste zlahka kos vsem vsakodnevnim obveznostim, po želji pa se boste lahko tudi podali iz mestnega vrveža v objem narave. Najvišja hitrost znaša 180 km/h, zato boste med vožnjo kaj hitro pozabili na monotoni vsakdanjik.

Progresivno krmiljenje in športno podvozje

Zasnovan za užitek v vožnji

ID.4 GTX je sinonim za športnost. To med vožnjo jasno občutite zaradi športnega podvozja s čvrstejšo nastavitvijo vzmeti, blažilnikov in stabilizatorjev ter zaradi progresivnega krmiljenja, ki z izboljšanim odzivanjem krmilnega sistema omogoča izrazito dinamično vodenje vozila. Pri športnem voznem slogu ali na ovinkastih cestah sta tako zagotovljena izrazito neposredno doživljanje vožnje in še večji užitek.

Povečana priklopna obremenitev

Bodite kos tudi težjim izzivom

Pri ukvarjanju s hobijem ali pri opravljanju poklica potrebujete veliko opreme? Za ID.4 GTX to ni noben problem, saj je opcijsko lahko opremljen z električno pomično vlečno kljuko, ki je zaradi štirikolesnega pogona 4MOTION z dvema elektromotorjema primerna za obremenitve do 1.200 kg3. Kadar vlečne kljuke ne potrebujete, jo lahko pospravite nazaj pod odbijač.

 

MEB – modularna platforma za električna vozila

Impresivna prostornost

Mestni avto, SUV ali 5-sedežnik: modularna platforma za električna vozila (MEB) je osnova za številne modele - tudi za ID.4 GTX. Inovativna avtomobilska platforma je posebej prilagojena za električna vozila in z njo je mogoče optimalno izkoristiti možnosti, ki jih ponuja električni pogon. Tako je med drugim izjemno dolga medosna razdalja lahko kombinirana s kratkima previsoma. ID.4 GTX zato navdušuje s prostornostjo, ki bi jo prej pričakovali v večjih vozilih.

Tehnični podatki za ID.4 GTX 4MOTION

ID.4 GTX 4MOTION: Navečja 30-minutna moč, največja polnilna moč, kapaciteta baterije in doseg (WLTP) v preglednici.

Tehnični podatki ID.4 GTX 4MOTION
Največja moč 250 kW / 340 KM
Navečja 30-minutna moč 77 kW / 105 KM
Največja polnilna moč AC / DC 11 / 175 kW
Kapaciteta baterije 77 kWh
Doseg (WLTP) 381 - 496 km

Dizajn

Zunanjost

Ekstremna športnost

Novi ID.4 GTX razkriva, kako osupljiva je lahko električna mobilnost: s futurističnimi 20-palčnimi aluminijastimi platišči, ki jim svojstven pečat daje dizajn GTX, ter z elementi, specifičnimi za modele ID.4 - črno streho, črnimi strešnimi letvami in visokosijajno črno mrežo na odprtini za zajemanje zraka. Letev na strešnem okviru in dekor na C-stebičku sta zasnovana v ekskluzivni antracitni barvi. In še ena posebnost: eleganten svetlobni pas med žarometoma in Volkswagnovim logotipom. O izrazito športnem značaju modela jasno priča napis GTX na sprednjih blatnikih in na zadku z difuzorjem v kovinski galvansko sivi barvi. In vse to je na voljo že serijsko.

Zasnova luči

Luči so zdaj tisto, kar je bil doslej krom

ID.4 GTX poskrbi za nepozaben vtis z edinstveno svetlobno grafiko. Še posebej pritegne pozornost eleganten svetlobni pas med dovršenimi matričnimi LED-žarometi in Volkswagnovim znakom. Ko odklenete svoj ID.4 GTX ali se mu približate, matrični LED-žarometi zasvetijo in vas tako pozdravijo. Tudi sprednji odbijač v ekskluzivnem dizajnu GTX, lakiran z visokosijajnim lakom, ima svojstveno osvetlitev v pokončnih usmernikih zraka. Osvetljene vratne kljuke in serijske 3D zadnje LED-luči z dinamičnimi smerniki in različnimi animacijami predstavljajo športni dizajn v povsem novi luči. Zasnovo osvetlitve optimalno zaokrožajo integrirane, serijsko osvetljene vratne kljuke.

Barvni koncept zunanjosti

Nedvomno nekaj posebnega

ID.4 GTX vam ponuja številne možnosti, da zablestite s svojo zunanjostjo, na primer z izbiro najljubše barve. Opcijska kraljevo rdeča je pri ID.4 GTX nedvomno sinonim za športnost, obenem pa ustvarja vez z markantno notranjostjo in rdečimi okrasnimi šivi. Še posebej privlačna posebnost zunanjosti je kontrast, ki ga izbrana barva laka ustvarja s črno streho, črnimi strešnimi letvami ter letvijo strešnega okvirja in C-stebričkoma v ekskluzivni črni barvi. 

Notranjost

Ekskluzivno obarvana športnost

ID.4 GTX združuje občutek velike prostornosti s številnimi športnimi detajli. Rdeči okrasni šivi krasijo tako tekstilne sedežne prevleke z dizajnom GTX kot tudi armaturno ploščo in sprednja vrata. Vstopni letvi spredaj in spodnji krak volana z napisom GTX optično poudarjajo vaš vstop v novo, športno generacijo električne mobilnosti. Izrazita športnost pri tem signalizira predvsem eno: akcija! 

Ambientna osvetlitev

Prava osvetlitev za domala vsako razpoloženje

Naj vaš ID.4 GTX dobi izrazitejšo osebno noto. Izberite eno od desetih serijskih barv (opcijsko jih je na voljo 30) in poskrbite za prijetno osvetlitev notranjosti. Pritajena svetloba med drugim osvetljuje armaturno ploščo, predal za telefon in vrata. Hladni ali topli barvni toni? Odločitev je vaša.

Ustvarite si svojo sliko o ID.4 GTX

Polnjenje & doseg

Moč in doseg

Z elektriko zmorete vse

Zjutraj se najprej odpeljete v pisarno, pred tem še v fitnes in popoldan po službi kar takoj naprej na izlet ob koncu tedna, pri čemer je vsa prtljaga lepo zložena v prtljažniku. Z modelom ID.4 GTX so tovrstni načrti zlahka uresničljivi. Opremljen je z baterijo z neto kapaciteto 77 kWh in njen doseg meri do 520 km2, največja moč znaša 220 kW. V popolnoma električnem ID.4 GTX užitek v vožnji dobi povsem novo dimenzijo, saj na primer za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 6,3 sekunde. Brez prestavljanja in domala brez pojemka - enostavno speljete in občutite, kako vam dinamika vozila požene kri po žilah. Z maksimalnim kombiniranim dosegom, ki meri (po kriterijih WLTP), boste zlahka kos vsem vsakodnevnim obveznostim, po želji pa se boste lahko tudi podali iz mestnega vrveža v objem narave. Najvišja hitrost znaša 180 km/h, zato boste med vožnjo kaj hitro pozabili na monotoni vsakdanjik.

We Charge

Preprosto polnjenje

Odslej lahko pozabite na marsikatero skrb. Povsod v Evropi lahko s storitvijo We Charge dostopate do enega največjih in najhitreje rastočih polnilnih omrežij, vključno s celotnim omrežjem hitrih polnilnih postaj ponudnika IONITY. Poleg tega si lastniki modelov ID. lahko zagotovijo še številne ugodnosti in izbirajo med privlačnimi tarifami za polnjenje,4 ki ustrezajo tako priložnostnim voznikom kot tudi tistim, ki so veliko na poti. Želeno tarifo za polnjenje4 je mogoče izbrati v aplikaciji We Connect ID.,5 kjer je tudi mogoče naročiti brezplačno polnilno kartico.4

Več o ponudbi We Charge

Polnjenje doma

Polnilna postaja pred domačim pragom: ID. Charger

S polnilno postajo ID. Charger7 boste preprosto rešitev za polnjenje imeli kar doma. Tako boste zjutraj samo še sedli v svoj napolnjeni ID.4 GTX in se podali v nov dan polni energije - avto boste tako rekoč napolnili med spanjem. Polnilna postaja ID. Charger je sicer na voljo v treh različicah, ki se razlikujejo po stopnji povezljivosti in obsegu pametnih funkcij. Po potrebi je lahko opremljena tudi z WLAN, LTE/4G in vgrajenim električnim števcem. Pametne funkcije polnilnih postaj ID. Charger Connect in Pro je mogoče upravljati pod menijsko točko We Charge v aplikaciji We Connect ID.

Tudi vgradnja je z našo storitvijo namestitve tako preprosta, kot je le mogoče. Ponujamo vam namreč vse - od brezplačnega spletnega predpreverjanja pa do montaže. Skratka: za vse, kar potrebujete, se lahko obrnete neposredno na nas. Seveda pa imate tudi možnost, da za namestitev postaje ID. Charger izberete električarja po lastni izbiri. Želeno različico polnilne postaje ID. Charger in storitev namestitve lahko enostavno naročite prek spleta pri celostnem ponudniku e-mobilnosti MOON ali neposredno pri svojem trgovcu z vozili znamke Volkswagen.

Več o ponudbi MOON

Udobje

Glasovno upravljanje/pozdrav

Recite svojemu ID.4 GTX "Hello"

Naj med vožnjo ne odvračajo vaše pozornosti najrazličnejši gumbi in tipke. Ostanite osredotočeni na cesto in npr. radio, opcijski navigacijski sistem ali svoj telefon upravljajte z glasovnimi ukazi.3 Recite preprosto "Hello ID." in sistem vas bo razumel.

 

Doživetje vožnje

Naznanja užitek v vožnji

Odkrijte nov občutek pri vožnji: ko zaženete ID.4 GTX in pomaknete izbirno ročico v položaj D, se oglasi zvočni signal, osvetlitev ID. Light pod vetrobranskim steklom pa vam sporoči, da je vozilo pripravljeno za vožnjo. Elektronsko generiran zvok, ki je bil zasnovan posebej za družino ID., do hitrosti 30 km/h opozarja druge udeležence v prometu, da ste v bližini. Z zmogljivim elektromotorjem vozilo za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 6,2 sekunde. 

Projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti

Inovativna navigacija

V ID.4 GTX boste zlahka ohranjali nadzor nad vsem, kar je pomembno. Opcijski projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti (augmented reality oz. AR) projicira pomembne informacije na vetrobransko steklo v voznikovo neposredno vidno polje. Med vodenjem do cilja so zaradi tehnologije obogatene resničnosti navigacijski napotki vidni na cestišču natanko tam, kjer morate peljati naravnost oz. zaviti. Vožnja je tako lahko še bolj sproščena, vaš pogled pa je lahko ves čas osredotočen na cesto.

Keyless Access

Nov svet udobja

Če je ID.4 GTX opremljen z opcijskim sistemom Keyless Access4, lahko prepozna avtomobilski ključ v vašem žepu in se odklene, ko se z roko približate vratni kljuki. Z opcijsko funkcijo Easy Open & Close zadošča že, da z nogo naredite gib pod zadkom vozila, in električni pokrov prtljažnika se avtomatsko odpre ali zapre. Več kot očitno je torej, da z inovativnimi tehnologijami marsikaj postane lažje.

Panoramsko stekleno strešno okno

Nebeški razgled

Opcijsko panoramsko strešno okno je z veliko stekleno površino, ki se razteza domala prek celotne širine strehe, že samo po sebi pravi magnet za oči. A nekaj vam bo pričaralo še širši nasmeh na obrazu: čudovit razgled proti nebu. Steklo strešnega okna je tonirano, kar v notranjosti vedno zagotavlja prijetno temperaturo. Pred neposrednimi sončnimi žarki se poleg tega lahko zaščitite s senčnim rolojem, ki ga lahko na primer nadvse udobno upravljate z glasovnimi ukazi.3 Samo rečete "Hello ID., show me the stars" in rolo se odpre.

 

Avdiosistem Harman Kardon

Sopotnik z izrazitim umetniškim čutom

Opcijski avdiosistem proizvajalca Harman Kardon prepriča z dovršenim zvokom in prefinjenim, elegantnim dizajnom. 

Več o avdiosistemu Harman Kardon 

Izvedba

GTX
Od 61.405,-
GTX
Od 61.405,-

ID.4 GTX

250 kW
(340 KM)
icon-info
power-system-performance
Največja moč elektromotorja (največja uporabna moč)
power-average-big
Največja nazivna moč električnega pogonskega sklopa (največja moč, ki jo je mogoče priklicati za največ 30 sekund)
power-average-big
77 kW
(105 KM)
Avtomatski menjalnik
Elektro
Poraba: 16,8 kWh/100 km
Emisije CO₂: 0 g/km
 • Kapaciteta baterije 77 kWh
 • Doseg (po WLTP) do 480 km
 • Moč polnjenja baterije z izmeničnim tokom (AC) do 11 kW
 • Moč polnjenja baterije z enosmernim tokom (DC) do 175 kW
 • Aluminijasta platišča Ystad 20"
 • Ambientna osvetlitev, 30 barvna
 • Dvomotorni štirikolesni pogon
 • Matrični LED žarometi
 • Navigacijski sistem Discover Pro
 • Odbijača v športnem dizajnu
 • Telefonski vmesnik Comfort s funkcijo indukcijskega polnjenja
 • Usnjen večfunkcijski volan, ogrevan in občutljiv na dotik
 • 4 letno jamstvo
Konfiguriraj

IQ.DRIVE

IQ.DRIVE – naši asistenčni sistemi

ID.4 GTX je serijsko opremljen z asistenco za zaviranje v sili Front Assist. Del serijske opreme je tudi sistem opozarjanja na lokalne nevarnosti Car2X. Opcijsko je ID.4 lahko opremljen še z drugimi asistenčnimi sistemi, kot je denimo Travel Assist.5

Testna vožnja

Si želite v živo spoznati svoj sanjski ID.4 GTX? Označite želeni termin pri trgovcu v Vaši bližini in si rezervirajte testno vožnjo še danes.

Še več o modelu ID.4 GTX 4MOTION

Dodatne funkcije:

Navigacija

Nazaj na pregled

Povezljivost

Nazaj na pregled

Nižji stroški vzdrževanja Servis električnih vozil

Na tej strani boste našli koristne informacije o vzdrževanju in servisiranju vašega ID.4. Tukaj lahko izveste, kdaj morate na servis ali preberite več o obsegu vzdrževalnih del.

Aplikacija We Connect ID.

Že vozite model ID.? Potem si čimprej naložite brezplačno aplikacijo We Connect ID.9 Z njo lahko kjerkoli preverite trenutni doseg svojega ID.4 GTX, zaženete in prekinete polnjenje baterije ali s storitvijo We Charge poiščete proste polnilne postaje v bližini. Prav tako lahko vnaprej nastavite želeno temperaturo in uporabljate druge funkcije tudi zunaj vozila. 

V trgovino App Store

V trgovino Google Play store

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.