Povezljivost

ID.5 GTX

    

We Connect

Z digitalnimi storitvami VW Connect / We Connect1 je novi ID.5 GTX, ki ima fiksno vgrajeno SIM-kartico, po želji stalno povezan s spletom. Tako so vam ves čas na voljo prometne informacije v realnem času ter pregled nad polnilnimi postajami, vključno s stanjem zasedenosti, cenami in odpiralnimi časi. Aplikacija Volkswagen2 vam omogoča pregled nad vašim vozilom, vaš pametni telefon pa postane daljinski upravljalnik. Poleg tega posodabljanje sistema omogoča, da vsi podatki ves čas ostajajo ažurni. Z aplikacijo lahko preverite preostali doseg vozila, nastavite klimatsko napravo ter zaženete in prekinete polnjenje. Storitve VW Connect / We Connect lahko v ID.5 GTX prva tri leta uporabljate brezplačno in v tem času vedno ostanete povezani s svojim vozilom - bodisi na cesti ali iz naslanjača.

 

We Connect Plus

S storitvami VW Connect Plus / We Connect Plus1 so vam na voljo prometne informacije v domala realnem času ter podatki o polnilnih postajah, vključno s stanjem zasedenosti, cenami in odpiralnimi časi. Aplikacija Volkswagen2 spremeni vaš pametni telefon v daljinski upravljalnik. Tako lahko na daljavo udobno upravljate in prekinete polnjenje baterije ter prilagajate nastavitve klimatske naprave. Poleg tega lahko aplikacija Volkswagen na osnovi shranjenih rutin določi optimizirane čase odhoda za vnaprejšnje klimatiziranje ter za zagon in prekinitev postopkov polnjenja. Ostanite povezani s svojim avtomobilom - bodisi na cesti ali iz naslanjača.

App-Connect

Bi aplikacije, ki jih imate naložene na svojem pametnem telefonu, radi enostavno uporabljali tudi v svojem avtomobilu? Z vmesnikom App-Connect3 je to tako preprosto kot še nikoli doslej, saj lahko izbrane aplikacije in vsebine upravljate neposredno v svojem Volkswagnu. Prenesejo se namreč na zaslon infotainment sistema, kjer jih lahko udobno in pregledno upravljate v svojem vidnem polju. Dostop do skladb, novic, zemljevidov ali zvočnih knjig s tem postane kar se da preprost. Volkswagen za povezavo s pametnimi telefoni ponuja vmesnik, ki podpira tehnologiji Apple CarPlay in Google Android Auto. Uporaba je zdaj še posebej priročna zahvaljujoč možnosti brezžične povezave z  infotainment sistemom.2

Če želite uporabljati storitve VW Connect in VW Connect Plus ali We Connect in We Connect Plus za družino ID., potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate v VW Connect/VW Connect Plus ali We Connect/We Connect Plus prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom. Poleg tega morate ločeno skleniti pogodbo za VW Connect/VW Connect Plus ali We Connect/We Connect Plus z družbo Volkswagen AG na spletu. Po predaji vozila imate 90 dni časa za registracijo vozila na spletnem mestu myvolkswagen.net ali v aplikaciji »Volkswagen« (na voljo v trgovinah App Store in Google Play Store), da boste storitve VW Connect Plus/We Connect Plus lahko uporabljali za celotno trajanje dogovorjenega prvotnega brezplačnega obdobja. S poznejšo registracijo se trajanje začetnega obdobja skrajša. Natančno trajanje obdobja si lahko ogledate v okviru aktiviranja ali po aktiviranju na myvolkswagen.net. Po poteku trajanja začetnega obdobja storitve VW Connect Plus/We Connect Plus jo je treba podaljšati proti plačilu.  
Nekatere mobilne spletne storitve VW Connect/VW Connect Plus ali We Connect/We Connect Plus je mogoče upravljati samo z aplikacijo Volkswagen. Če želite uporabljati brezplačno aplikacijo, potrebujete pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android in kartico SIM z možnostjo podatkov z obstoječo ali ločeno pogodbo o mobilnem telefonu med vami in ponudnikom mobilnih storitev. Ob izmenjavi podatkov po internetu lahko, odvisno od vaših trenutnih tarif mobilne telefonije in zlasti pri uporabi v tujini, nastanejo dodatni stroški (npr. stroški gostovanja). 
Mobilne spletne storitve so na voljo v dogovorjenem obdobju veljavnosti pogodbe, znotraj katerega pa so predmet vsebinskih sprememb. Storitve, vključene v paketih VW Connect in VW Connect Plus ali We Connect in We Connect Plus, se lahko razlikujejo od države do države. Razpoložljivost je odvisna tudi od modela vozila, opreme in nameščene različice programske opreme. To velja tudi za storitve tretjih oseb. Več informacij je na voljo na connect.volkswagen.com in pri vašem Volkswagnovem partnerju. Upoštevajte tudi veljavne splošne pogoje poslovanja za digitalne storitve ID. družine.  

Za uporabo brezplačne aplikacije sta potrebna pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android in SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora uporabnik imeti obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem. Pri pošiljanju ali sprejemanju podatkov po internetu lahko - odvisno od tarife in predvsem pri uporabi v tujini - nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih).

App-Connect v osnovi omogoča uporabo tehnologij Apple CarPlay in Android Auto. Obe tehnologiji sta odgovornost družb Apple in Google, kar pomeni, da družba Volkswagen AG nima vpliva na razpoložljivost tehnologij Apple CarPlay in Android Auto v posameznih državah, zato se lahko razpoložljivost zadevnih tehnologij razlikuje od države do države. Razpoložljivost tehnologije Apple CarPlay lahko najdete na https://www.apple.com/de/ios/feature-availability/#apple-carplay, tehnologije Android Auto pa na https://www.android.com/intl/de_de/auto/. Med veljavnostjo pogodbe so lahko funkcije predmet sprememb vsebine ali ukinitve. Da se izognete motnjam, lahko med vožnjo zaženete samo potrjene aplikacije. Upoštevajte tudi, da nekatere aplikacije niso na voljo za vsako od obeh tehnologij. 

Informacije o združljivosti pametnih telefonov z Apple CarPlay so na voljo na https://apple.com/de/ios/carplay/, za Android Auto pa na https://android.com/intl/de_de/auto/. Apple CarPlay je blagovna znamka družbe Apple Inc. Android Auto je blagovna znamka družbe Google LLC. 

Kombinirana poraba goriva in izpusti CO2: 9,4-3,8 l/100 km in 196-0 g/km, emisijska stopnja: EURO 6. Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

 

Opomba glede garancije uvoženih vozil ID.:

Volkswagen opozarja, da je bilo na evropske trge po neuradnih poteh uvoženih veliko vozil Volkswagen ID., ki so bila proizvedena na Kitajskem. Kljub netočnim trditvam nepooblaščenih preprodajalcev za te modele Volkswagen ID., ki jih ponujajo, ne veljajo pogoji mednarodne garancije. Poleg tega pooblaščeni trgovci ali drugi servisi, odobreni s strani Volkswagna, ne morejo izvajati vseh zahtevanih servisnih in vzdrževalnih del, vključno z garancijo in kulanco. Prav tako Volkswagen in ustrezni uvoznik tem kupcem ne moreta zagotoviti originalnih delov Volkswagen za modele, ki se prodajajo izključno na Kitajskem, kot je Volkswagen ID.6.

Kupci, ki se odločijo za nakup po teh neuradnih poteh, se morajo zavedati, da vozila nimajo zagotovljenega servisa, garancije in nadomestnih delov, poleg tega pa so opremljena z različico programske opreme, ki je namenjena drugemu trgu. Podobno kot pri garanciji in servisiranju jim Volkswagnovi trgovci tudi pri tem ne morejo nuditi podpore. Ti nepooblaščeno uvoženi modeli ID. so bili izdelani samo za pogoje na kitajskem trgu. Zato niso homologirani za druge trge in prilagojeni specifičnim tržnim zahtevam ter nimajo evropske homologacije in certifikata o skladnosti (CoC).

Volkswagen in uradni uvoznik ostajata zavezana kupcem, ki jih zato pozivamo, da so pri nakupu modela Volkswagen ID. po neuradni poti zelo previdni in o njem dobro premislijo. Kupcem priporočamo, da obiščejo pooblaščene trgovce in si ogledajo najnovejšo ponudbo razpoložljivih Volkswagnovih vozil, ki so uradno dana v prodajo na posameznem trgu ter imajo zagotovljeno garancijo in servisno podporo. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Popolnoma električni ID.5 GTX z dvomotornim štirikolesnim pogonom

Popolnoma električni ID.5 GTX z dvomotornim štirikolesnim pogonom

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.