Meni
Zapri meni
Zapri

Golf R Variant

Golf R Variant

Svoboda v svojem elementu

Z Golfom R Variant boste spoznali nov svet neodvisnosti. To je model za vse, ki iščejo edinstven užitek v vožnji in želijo izkusiti popolno svobodo. Izjemne zmogljivosti in inteligentne inovacije bodo poskrbele, da vas bo vsak dan znova preplavil občutek sreče.

Golf R Variant ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

Zmogljivosti

Od 0 do 100 km/h v 4,9 sekunde: ta avto ve, kaj pomeni beseda moč.

Več o zmogljivostih

Tipka R

Preprosto pritisnete tipko na večfunkcijskem športnem volanu in že se aktivira vozni profil Race.

Več o naprednih tehnologijah

Zunanjost

Specifična odbijača in značilne razširitve pragov v barvi vozila ustvarjajo individualno športno podobo z odlično prepoznavnostjo.

Več o R-dizajnu

Zmogljivosti

Maksimalna moč

Poln življenjskega elana

Naj vas pot vodi v pisarno ali novim pustolovščinam naproti: z našim najzmogljivejšim Golfom Variant, ki razvije moč 235 kW (320 KM) in navor 420 Nm, boste med vsako vožnjo uživali v vrhunskih zmogljivostih. 2,0-litrski motor TSI skupaj s pogonom 4MOTION in 7-stopenjskim menjalnikom DSG za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 4,9 sekunde. Golf R Variant je nedvomno sinonim za osupljivo dinamiko in energičen dizajn.

Paket R-Performance

Pospeši utrip srca vsakemu ljubitelju motošporta

Z opcijskim paketom R-Performance se bo vaša strast do motošporta lahko prebudila v polni meri, saj bo Golf R Variant kos celo izzivom Severne zanke Nürburgringa. Elektronsko omejena najvišja hitrost je z 250 km/h zvišana na 270 km/h, vozna profila Drift in Special pa ob pritisku na tipko iz avtomobila izvabita vrhunske vozne zmogljivosti in tako zanesljivo poženeta kri po žilah. In še ena privlačna posebnost paketa: 19-palčna aluminijasta platišča Estoril. Ta so na voljo v črni barvi ali v črni barvi in s polirano površino.

Tehnologija R-Performance Torque Vectoring

Optimalno ravnovesje

Golf R Variant s tehnologijo R-Performance Torque Vectoring ves čas zlahka ohranja želeno smer vožnje. Tehnologija variabilno porazdeljuje pogonsko moč med levim in desnim zadnjim kolesom ter s tem omogoča višje hitrosti v ovinkih. Obenem zagotavlja zelo dobro vlečno silo in vozno stabilnost ter odlično vzdolžno in prečno dinamiko.

R-dizajn

Zunanjost

Moč dovršenih detajlov

Novi Golf R Variant je jasno prepoznaven že na prvi pogled. Pri tem so pomemben sestavni del njegove identitete značilne razširitve pragov v barvi vozila in specifična odbijača. Opcijski lazuritno modri barvi laka (ekskluzivno na voljo za R-modele) dajejo piko na i modra letev na mreži hladilnika in ohišji zunanjih ogledal iz matiranega kroma. Na zadku visokosijajen črn difuzor markantno uokvirja dve dvojni izpušni cevi športnega izpušnega sistema. Ko se Golf R Variant poda novim pustolovščinam naproti, njegova športna podoba nedvomno naredi nepozaben vtis.

Platišča

Čez ciljno črto v privlačnem slogu

Naj Golf R Variant s platišči po vaši izbiri dobi še posebej markantno podobo. Serijsko so na voljo črna 18-palčna aluminijasta platišča Jerez s polirano površino. Si želite več ekskluzivnosti? Potem izberite ena od naslednjih opcijskih platišč, ki so po želji lahko kombinirana s športnimi pnevmatikami:

  • 19-palčna aluminijasta platišča Adelaide, črna, s polirano površino
  • 19-palčna aluminijasta platišča Estoril, črna, s polirano površino
  • 19-palčna aluminijasta platišča Estoril, črna

Izrazito športen videz idealno zaokrožajo 18-palčne zavore spredaj in zavorne čeljusti v lazuritno modri barvi.

Notranjost

Prostor za življenje

Najzmogljivejši Variant ima prtljažnik s prostornino do 1.642 litrov in prepriča z izjemno prostornostjo. Vrhunski športni sedeži zagotavljajo odlično stransko oporo in visoko raven udobja. Njihova posebnost so integrirani vzglavniki, logotip R na sprednjih sedežnih naslonjalih in tekstilne prevleke R, na katerih vrhunske vozne zmogljivosti pridejo še posebej dobro do izraza. Dekorativni elementi s karbonskim videzom poudarjajo športni značaj R-modela in so optimalno usklajeni z ogrevanim večfunkcijskim športnim volanom. Ta je oblečen v usnje in opremljen z R-jevskima obvolanskima prestavnima ročicama, upravljanje pa poteka na dotik. Dobrodošli torej v kabini dirkalnika, ki ima za voznika pripravljene številne inovativne tehnologije.

Tehnologija

Tipka R

Tipka, ki pospeši utrip srca

S tipko R na večfunkcijskem športnem volanu je mogoče neposredno odpreti sistem za izbiro voznega profila ali aktivirati vozni profil Race. Spremenite svoj Golf R Variant v dinamičnega športnika, za katerega je na prvem mestu prvinski užitek v vožnji.

Izbira voznega profila

Opredelite svoj stil

Vozni profil Special je bil zasnovan izključno za Severno zanko Nürburgringa. Novi Golf R Variant se s spremenjenim delovanjem opcijskega dinamičnega uravnavanja podvozja DCC, s prilagojenim uravnavanjem prečne dinamike (zanj poskrbi upravitelj vozne dinamike) in z dirkalno nastavitvijo motorja in menjalnika optimalno prilagodi izzivom legendarne proge.

Na voljo je tudi vozni profil Drift, ki s prilagojenim uravnavanjem sistema ESC in s porazdeljevanjem moči prek tehnologije R-Performance Torque Vectoring omogoča spektakularno driftanje na zaprtih stezah.

Digital Cockpit Pro

Športni vidik

Digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit Pro bo zagotovo navdušil vsakogar, ki obožuje življenje na prehitevalnem pasu. Z njim namreč analogni užitek v vožnji dobi še novo, digitalno dimenzijo. Ekskluzivni R-prikazi z vodoravnim merilnikom števila vrtljajev poskrbijo, da vozniška kabina dobi specifičen R-značaj. V voznih profilih Special in Drift se med ročnim prestavljanjem prikazujejo priporočene prestave, ki narekujejo tempo vožnje.

Konfigurieren Sie Ihren neuen Golf R Variant

Angepasst an Ihre Bedürfnisse können Sie sich Ihren individuellen Golf R Variant konfigurieren. In wenigen Schritten stellen Sie Ihren eigenen neuen Golf R Variant zusammen: von Getriebe und Motorisierung zur Farbe, Innenausstattung und Extras, die Ihnen das Leben unterwegs leichter und komfortabler machen.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.