Meni
Zapri meni
Zapri
Cena od (vklj. z DDV)
26.766,-
Moč motorja (kW)
81 - 235
kW
Moč motorja (PS)
110 - 320
KM
Poraba goriva
4,3 - 8,4
l/100 km
Emisije CO₂
112 - 190
g/km

Več Golfa kot kdajkoli prej. Golf Variant.

Golf Variant je vsestranski in dinamičen - tako kot vi! Na zunaj nezgrešljivo Variant, znotraj pa opremljen z vsemi digitalnimi možnostmi Golfa: digitaliziran in prilagodljiv.

 

Golf Variant ima številne odlike. Na kratko predstavljamo tri:

Notranjost in prostornost

Napredno in funkcionalno.

Več o notranjosti

Travel Assist

Za vas ohranja smer vožnje, druge pa na primerni razdalji.

Več o asistenčnih sistemih

Innovision Cockpit

Digitalna simbioza za več funkcionalnosti.

Več o digitalnem udobju

Prostornost

Panoramsko dvižno-pomično strešno okno

Uživajte v razgledu

Razkošne dimenzije za enkratne vtise: opcijsko dvižno-pomično strešno okno je nameščeno v sprednjem delu strehe, kar ne le odstira pogled navzgor, temveč tudi pripomore, da je notranjost videti še prostornejša. Zaradi zatemnjenega stekla je neprijetni učinek bleščanja manjši. Se želite nadihati svežega zraka? Z upravljanjem na dotik se strešno okno elegantno pomakne naprej ali nazaj.

Notranjost in prostornost

Napredno in funkcionalno.

Golf Variant velikodušno izpolnjuje vaše želje tako glede prostornosti kot tudi glede digitalne opreme. Digitalni kombinirani instrument (Digital Cockpit) na razkošnem serijskem 26-centimetrskem (10,25-palčnem) barvnem zaslonu prikazuje pomembne informacije. Izberete lahko npr. prikaz hitrosti ali števila prevoženih kilometrov, navigacijski zemljevid ali svoje najljubše radijske postaje. Tako lahko zlahka ohranite pregled nad vsem. Zadovoljstvo vzbuja tudi pogled nazaj: notranjost s prilagodljivo drugo sedežno klopjo in veliki prtljažni prostor izpolnita vsa pričakovanja.

Sedežno udobje

Dobro počutje in sprostitev.

Kar zadeva udobje, lahko Golf Variant odlično prilagodite svojim posebnim željam. Temu je namenjen opcijski posebno udobni sedež ergoActive z deloma električnim 14-smernim nastavljanjem in ledveno oporo z masažno funkcijo. Poleg zadnje klopi je tudi sovoznikov sedež serijsko opremljen s pritrdišči ISOFIX in Top Tether za otroški sedež, v katerem je otrok obrnjen v smeri vožnje. Tako lahko tudi najmlajši potujejo varno in udobno. Odrasli zadaj uživajo v obilju prostora za glavo in dodatnem prostoru za noge. 

Prtljažnik s funkcijo Easy Open

Odpira vrata. In omogoča še marsikaj.

Vsakdanje življenje je polno izzivov: kolikokrat se npr. znajdete pred prtljažnikom z otrokom v naročju in z nakupovalno torbo čez ramo, in nimate proste roke, da bi ga lahko odprli? Opcijska funkcija Easy Open omogoča, da pokrov prtljažnika odprete že z majhnim zamahom stopala pod zadkom avtomobila. Prtljažnik preseneti z veliko prostornino - do 1.642 litrov - in s prtljažnim dnom, nastavljivim po višini. Zaradi nizkega nakladalnega roba je zlaganje nakupovalnih torb v prtljažnik nadvse preprosto. Na koncu samo pritisnete tipko v pokrovu prtljažnika in ta se samodejno zapre.

Digitalno udobje

Innovision Cockpit

Digitalna simbioza za več funkcionalnosti.

Digitalni kombinirani instrument je mogoče v kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom Discover Pro nadgraditi v armaturno ploščo Innovision Cockpit. To pomeni, da je mogoče oba zaslona velikosti 26 cm (10 palcev) in 25,4 cm (10 palcev) povezati. V tako nastalem zaslonskem okolju lahko poleg običajnih vsebin, kot so merilnik števila vrtljajev, merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov, še pregledneje in podrobneje prikažete tudi druge uporabne podatke. Začetni zaslon lahko po svoje oblikujete z najljubšimi funkcijami, podobno kot pri pametnem telefonu.

Digitalni kombinirani instrument

Vse pomembno v vidnem polju.

Digitalni kombinirani instrument na serijskem visokoločljivostnem barvnem zaslonu velikosti 25,4 cm (10,25 palca) prikazuje vsebine, ki so pomembne prav vam: po želji lahko izberete npr. klasične vsebine, kot so merilnik števila vrtljajev, merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov, si aktivirate optični prikaz svojih asistenčnih sistemov ali se odločite za kombinacijo navigacijskega zemljevida in prikaza medijev - vse to s privlačnimi grafikami in animacijami.

Glasovno upravljanje*

Čaka na vaš ukaz.

Z intuitivnim glasovnim upravljanjem* lahko v Golfu Variant z glasom upravljate radio, telefon, klimatsko napravo in navigacijski sistem. Z glasovnimi ukazi lahko izberete pravo radijsko postajo in ustrezen vnos v telefonskem imeniku ali pokličete želeno telefonsko številko. Z opcijsko storitvijo Spletno glasovno upravljanje* iz sklopa We Connect Plus pa vas bo vaš novi Golf Variant razumel še bolje. Na spletu npr. izberite svojo najljubšo glasbo ali popolnoma intuitivno upravljajte vnos cilja v navigacijski sistem.

*glasovno upravljanje v slovenskem jeziku ni na voljo.

Projicirni sistem zaslona

Pogled ostaja usmerjen na cesto

Najpomembnejše informacije v vidnem polju in dober pregled nad dogajanjem na cesti: to je velika prednost opcijskega projicirnega sistema v Golfu Variant. Vetrobransko steklo služi kot projekcijska površina, na kateri lahko spremljate hitrost, sporočila asistenčnih sistemov ali navigacijske napotke. Pri tem je projekcija jasno vidna, celo kadar vetrobransko steklo osvetlijo luči nasproti vozečih vozil. Ko prikazov ne potrebujete več, lahko sistem preprosto izključite.

Udobje pri upravljanju in upravljanje na dotik

Vse pod nadzorom – z enim samim pritiskom na tipko

Upravljanje tipk s pritiskom, dotikom, podrsom - v Golfu Variant so klasična stikala pretežno nadomestile tipke, občutljive na dotik. Večfunkcijski usnjeni volan omogoča upravljanje s konico prsta. V kombinaciji z inteligentnim vodenjem po menijih lahko prek volana dostopate do številnih funkcij.

Tudi klimatsko napravo Air Care Climatronic s protialergenskim filtrom in 3-conskim uravnavanjem temperature upravljate povsem preprosto in intuitivno prek tipk in drsnikov. Tako lahko v hipu poskrbite za prijetno temperaturo, in to ne samo v sprednjem delu vozila. Zaradi dodatnega upravljalnega elementa na zadnjem delu sredinske konzole si lahko klimatiziranje nastavijo tudi potniki na zadnjih sedežih.

Ustvarite si svojo sliko o modelu Golfu Variant

Asistenčni sistemi

Car2X

Prepozna, kaj bi se lahko zgodilo.

Serijski sistem za opozarjanje na lokalne nevarnosti vozniku pomaga z uporabnimi informacijami, tako da ga opozori npr. na gradbišča ali intervencijska vozila. Komunikacija poteka s tehnologijo Car2X prek omrežja WLAN (pWLAN).

Opcijsko avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) s tehnologijo Car2X vozniku nudi številne uporabne informacije in lahko v sili aktivno poseže v vožnjo - npr. na koncu zastoja. Vse to omogoča stalna izmenjava podatkov prek omrežja WLAN (pWLAN).

Travel Assist

Za vas ohranja smer vožnje, druge pa na primerni razdalji.

Z opcijskim sistemom Travel Assist boste pridobili izjemno uporabno asistenco. S pritiskom na gumb je namreč poskrbljeno za vozno udobje* na najvišji ravni, saj vam sistem pomaga pri monotonih in utrujajočih voznih situacijah:

  • Predvsem na avtocestah in dobro urejenih regionalnih cestah lahko sistem Travel Assist za vas uravnava smer in hitrost vožnje ter vzdržuje razdaljo do spredaj vozečega vozila.
  • V kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko DSG omogoča sproščeno vožnjo v zastojih in gostem prometu.

* V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da vozi preudarno.

Avtomatsko uravnavanje razdalje ACC s funkcijo Stop&Go, z omejevalnikom hitrosti

Večja razdalja. Večje udobje.

Z opcijskim sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC s funkcijo Stop&Go in omejevalnikom hitrosti lahko vozilo samodejno ohranja nastavljeno najvišjo hitrost* in razdaljo do spredaj vozečega vozila. V kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu ACC pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Sistem lahko s samodejnim nastavljanjem veljavnih hitrostnih omejitev prepreči, da bi nehote prekoračili dovoljeno hitrost.** Poleg tega na podlagi podatkov o poti, pridobljenih iz navigacijskega sistema, hitrost prilagaja ovinkom, križiščem (odcepom) in krožiščem.**

* Do hitrosti 210 km/h.
** V okviru sistemskih omejitev.

Asistenca s krmilno avtomatiko Park Assist, vključno s parkirnim sistemom

Parkiranje je lahko povsem preprosto.

Novi Golf Variant z opcijsko asistenco s krmilno avtomatiko Park Assist vključno s parkirnim sistemom vam med vožnjo najprej pove, ali je parkirno mesto dovolj veliko, nato pa pri parkiranju še samodejno vrti volan.* Vaša naloga je le, da upravljate sklopko, dodajate plin in zavirate. Za vse ostalo poskrbi Park Assist.

  • Senzorji prepoznajo primerna parkirna mesta (med vožnjo s hitrostjo do 40 km/h) .
  • Bočna parkirna mesta morajo za parkiranje meriti najmanj toliko kot dolžina vozila plus 80 cm (za manevriranje); pri odparkiranju mora biti pred in za vozilom najmanj 25 cm prostora.
  • Pri prečnih parkirnih mestih mora biti na obeh straneh še najmanj 35 cm prostora.

* Postopek je mogoče kadarkoli prekiniti.

Asistenca za menjavo voznega pasu Side Assist

Menjavanje voznega pasu s sistemsko podporo.

Asistenca za menjavo voznega pasu z LED-lučko v zunanjih ogledalih opozarja na vozila, ki so v mrtvem kotu ali vozijo do 50 metrov za vami.* Ko z vklopom smernikov nakažete menjavo voznega pasu, asistenca izračuna, ali bi katero od teh vozil glede na njegov položaj in hitrost lahko za vas pomenilo nevarnost, ter vas po potrebi na to opozori z intenzivnim utripanjem lučke.

* V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da vozi preudarno.

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist

Ostaja na začrtani poti.

Med monotono vožnjo lahko kaj hitro pride do nevarnih situacij. Še dobro torej, da je na voljo sistem Lane Assist, ki lahko od hitrosti 60 km/h naprej prepozna, ali bo voznik nenamerno zapeljal s svojega voznega pasu.* S korekturnim posegom v krmiljenje lahko sistem voznikovo pozornost usmeri nazaj na dogajanje v prometu.*

* V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da vozi preudarno.

Njegovih 5 zvezdic skrbi za vašo varnost.

Vaša varnost v cestnem prometu je za Volkswagen na prvem mestu. Da je temu res tako dokazuje model Volkswagen Variant, ki je osvojil 5 zvezdic na testih Euro NCAP. Pri teh testih se preverja varnost novih vozil. Ti temeljijo na štirih pomembnih področjih: zaščita odraslih potnikov, zaščita otrok, zaščita ranljivih udeležencev v prometu ter in asistenčni sistemi. Kar pomirjujoče je, da je Golf Variant te preizkuse opravil s 5 zvezdicami in s tem dosegel najvišjo oceno*. Tako sodi med najvarnejše avtomobile v svojem razredu.

* Vir: Euro NCAP, več informacij na povezavi http://www.euroncap.com

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.