Meni
Zapri meni
Zapri

21.3.2019 Novi Passat

Novi Passat se je javnosti premierno predstavil na ženevskem avtomobilskem salonu leta 2019. Predvidoma ga bo mogoče naročiti poleti 2019.

IQ.DRIVE: novi Passat bo kot prvi Volkswagen vozil delno avtomatizirano s potovalno hitrostjo

Odštevanje se je začelo: poleti bo Passat presegel magično mejo 30 milijonov proizvedenih vozil.

S tem bo postal najuspešnejši model srednjega razreda na svetu. In ne le to: Passat je za Golfom (35 milijonov) in pred legendarnim Hroščem (21,5 milijona) eden od treh najuspešnejših Volkswagnov vseh časov. Dejstvo je, da bo 30-milijonti Passat eden izmed prvih predstavnikov pomembno izpopolnjene 8. generacije. Tehnično temeljito prenovljen. Novi Passat združuje aktualne inovacije znamke. Septembra se bo v Sloveniji začela predprodaja, začetek prodaje pa je predviden oktobra.

Novost je Travel Assist - s tem asistenčnim sistemom je Passat eden izmed prvih avtomobilov na svetu, ki do hitrosti 210 km/h vozi delno avtomatizirano.

Nadzor nad krmiljenjem, zaviranjem in pospeševanjem v tem primeru prevzame Volkswagen. Voznik mora pri tem poskrbeti samo za to, da ima roke na volanu. V sistemu Travel Assist se tako sprednja kamera, sistem za nadzor prometa Front Assist, parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist, asistenca za menjavo voznega pasu Side Assist in avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) združujejo v nov, inteligenten asistenčni sistem. 

Pregled ostalih novosti

  • IQ.LIGHT: kot prvi model po novem Touaregu bo tudi Passat na voljo z LED-matričnimi žarometi IQ.LIGHT
  • MIB3 povezan z internetom: v Passatu se premierno predstavljajo sistemi iz modularne infotainment ponudbe s fiksno integrirano SIM-kartico
  • We Connect: infotainment v Passat prinaša storitve pretakanja glasbe, spletni radio, tehnologijo spletnih aplikacij in glasovno upravljanje z naravnim govorom (glasovno upravljanje v slovenskem jeziku ni na voljo)
  • Digitalni kombinirani instrument: digitalne instrumente nove generacije je mogoče konfigurirati z eno samo tipko na volanu
  • Brez emisij v mestu: električni doseg novega Passata GTE po kriterijih WLTP se je povečal na do približno 55 km (prib. 70 km po kriterijih NEVC) 

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen