Meni
Zapri meni
Zapri

Dobavni roki za električne avtomobile

Spet hitrejša dostava.

  1. 1.

    Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Pojdi nazaj

Spet hitrejša dostava.

Dobavni roki za električne avtomobile

Spet hitrejša dostava.

  1. 1.

    Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Pojdi nazaj

Razlogov za daljše dobavne roke je bilo veliko. Sedaj vam vozila iz družine ID. lahko spet dostavljamo hitreje!

Zaradi spletnega nakupovanja z ekspresno dostavo smo se navadili na bliskovito hitro dobavo naročenega blaga. Pri avtomobilih pa je dobavni rok od treh do šestih mesecev nekaj povsem običajnega. Ravno pri električnih in hibridnih avtomobilih so bile zaradi omejene razpoložljivosti polprevodnikov in zaostrenega stanja oskrbe na svetovnem trgu prisotne zamude v dobavnih verigah. Toda zdaj se stanje vztrajno izboljšuje in vozila lahko spet dostavljamo hitreje!

Vprašanja & odgovori

Zakaj je bilo težko načrtovati dobavne roke in datume dobave?

To je bila posledica pomanjkanja polprevodnikov oz. mikročipov ter zamud v dobavnih verigah, kar je povzročalo ozka grla v dobaviteljski industriji in proizvodnji vozil.

Zakaj je primanjkojovalo polprevodnikov oz. mikročipov?

Povpraševanje po polprevodnikih je presegalo ponudbo proizvajalcev čipov, saj skoraj vse panoge zaradi čedalje večje digitalizacije potrebujejo vedno več teh komponent. Razmere so se še poslabšale zaradi lokalnih dogodkov in prekinitev proizvodnje zaradi začasnega zaprtja tovarn proizvajalcev čipov.

Kaj so polprevodniki?

Polprevodniki so glavni sestavni del mikročipov in del elektronskih vezij. V sodobnih avtomobilih se uporabljajo na številnih mestih: močnostna elektronika, infotainment sistem, digitalni zasloni, kamere in drugi senzorji. V primeru nezadostne dobave določenih polprevodnikov posameznih elementov ali celotnih sklopov opreme v vozilu morda ne bo mogoče izdelati. To znatno podaljša dobavni rok.

Zakaj Volkswagen ne more preprosto zamenjati proizvajalca čipov?

Za tehnično zahtevne sestavne dele vozil v avtomobilski industriji so potrebni posebni čipi z večjo zanesljivostjo. Na svetu je le nekaj proizvodnih podjetij, ki izpolnjujejo te visoke zahteve glede kakovosti in zanesljivosti.

Kako Volkswagen ravna v primeru zamud?

Če zaradi pomanjkanja polprevodnikov posamezni elementi opreme začasno niso na voljo, v najkrajšem možnem času prilagodimo ponudbo opreme. Volkswagnovi partnerji so o tem takoj obveščeni in lahko po potrebi v dogovoru s svojimi strankami prilagodijo obstoječa naročila, da bi skrajšali dobavne roke.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen