Asistenčni sistemi

IQ.DRIVE Travel Assist

Z modelom T-Roc Cabrioletom, ki je opremljen z inovativnimi tehnologijami za več udobja, na cilj prispete bolj sproščeni. Mednje sodi tudi opcijska asistenca za vožnjo IQ.DRIVE Travel Assist (serijska oprema za izvedbo R-Line). Pametna asistenca pozorno spremlja dogajanje okoli vas in povečuje udobje pri vožnji, saj vam pomaga v monotonih in utrujajočih voznih situacijah. Zato je idealni sopotnik predvsem na dolgih razdaljah.1

 • Še posebej na avtocestah in dobro urejenih regionalnih cestah lahko IQ. DRIVE Travel Assist namesto vas ohranja smer na voznem pasu in hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil1,2
 • V kombinaciji z opcijskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG omogoča sproščeno vožnjo tudi v zastojih in gostem prometu

Sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC

S serijskim sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC lahko vozilo med vožnjo samodejno ohranja nastavljeno najvišjo hitrost2 in razdaljo do spredaj vozečega vozila1.  V kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu ACC pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Sistem ACC lahko prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.).1

V kombinaciji z opcijskim avtomatskim menjalnikom DSG lahko poleg tega v zastojih samodejno zavira in tudi znova spelje.

Asistenca za zaviranje v sili Front Assist

Serijska asistenca za zaviranje v sili Front Assist s funkcijo zaznavanja pešcev vas lahko opozori na kritične situacije, do katerih pride zaradi pešcev in drugih vozil, ter v urgentnih primerih celo avtomatsko zavira1.

Lane Assist

Med monotono vožnjo lahko kaj hitro pride do nevarnih situacij. Še dobro torej, da je na voljo sistem Lane Assist: od hitrosti 60 km/h naprej lahko prepozna, da bo voznik nenamerno zapeljal s svojega voznega pasu1. S korekturnim posegom v krmiljenje lahko voznikovo pozornost usmeri nazaj na dogajanje v prometu1.

Asistenca s krmilno avtomatiko Park Assist, vključno s parkirnim sistemom

Z opcijsko parkirno asistenco Park Assist Pro vam vaš Volkswagen med vožnjo ne pove le, ali je zaznano parkirno mesto dovolj veliko, ampak za vas tudi parkira1.

Do hitrosti 40 km/h sistem Park Assist nenehno išče primerna bočna parkirna mesta. Do hitrosti 20 km/h išče tudi prečna parkirna mesta. Ko se odločite za eno od najdenih mest, zaženete postopek parkiranja. Potrebne parkirne manevre izvede Park Assist.1 Vi morate le nadzorovati postopek in po potrebi poseči v upravljanje vozila.

Toda Park Assist zmore še več. Na bočnih parkirnih mestih lahko tudi samodejno odparkira vozilo.1

Proaktivni sistem za zaščito potnikov

Opcijski proaktivni sistem za zaščito potnikov (serijska oprema za izvedbo R-Line) lahko prepozna nevarne situacije s povečanim tveganjem za nezgodo in avtomatsko - glede na situacijo - izvede enega ali več ukrepov.1

 • Sistem zapre stranska okna in strešno okno do varnostne reže ter s tem zagotovi optimalni zaščitni učinek varnostnih blazin
 • Bliskovito hitro zategne sprednja varnostna pasova, da v primeru trčenja učinkovito zadržita voznika in sovoznika
 • Vključi opozorilne utripalke

V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

Do hitrosti največ 210 km/h.

Postopek je mogoče kadarkoli prekiniti. 

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

T-Roc Cabriolet

 1. 1.

  Vozila na slikah so opremljena z dodatno opremo. Pojdi nazaj

T-Roc Cabriolet

 1. 1.

  Vozila na slikah so opremljena z dodatno opremo. Pojdi nazaj

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.