Meni
Zapri meni
Zapri

T-Roc R

R kot razburljiva dimenzija vožnje

Športen. Na celi črti: kombinacija zmogljivega motorja ter najsodobnejšega krmilnega in zavornega sistema je idealna za vse, ki jim ni dovolj, da športnost lahko le občudujejo, pač pa jo želijo tudi občutiti - dan za dnem.

T-Roc R ima veliko odlik. V nadaljevanju vam predstavljamo tri:

Motor

Velika moč: 221 kW (300 KM)

Več o zmogljivosti

4MOTION

Optimalen stik s podlago: s štirikolesnim pogonom 4MOTION

Več podrobnosti

R-dizajn

Moč v svoji najlepši podobi 

Več o dizajnu

Zmogljivost

Motor

Velika moč: 221 kW (300 KM)

Že logotip R na mreži hladilnika razkriva, da je pod pokrovom motornega prostora vgrajen poseben agregat z impresivnimi zmogljivostmi. 221 kW (300 KM) - to je moč, s katero T-Roc R iz mirovanja do hitrosti 100 km/h pospeši v 4,8 sekunde. Ključno vlogo ima pri tem sodobna tehnologija TSI, ki s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem goriva lahko zagotovi veliko moč tudi pri majhni gibni prostornini - in že pri nizkem številu vrtljajev postreže z ekstremnim navorom.

Zavorni sistem

Bliskovito zaviranje

Avtomobil z ekstremnimi zmogljivostmi ne sme sklepati kompromisov - še zlasti ne pri učinkovitosti zavor. V T-Rocu R 17-palčni zavorni sistem zagotavlja osupljivo zavorno moč - in obenem neustavljivo navdušenje: sprednje zavorne čeljusti namreč krasi markanten logotip R, s katerim so nedvomno nekaj posebnega.

Progresivno krmiljenje

Preciznost za emocionalnost

Serijsko progresivno krmiljenje z neposrednejšo odzivnostjo občutno povečuje vozno dinamiko. Vozniku so zagotovljeni odličen nadzor, visoka raven udobja, večji užitek med vožnjo po ovinkastih cestah in boljše vozne lastnosti vozila. In ker je v primerjavi z običajnim krmiljenjem do končnega položaja potrebnih bistveno manj obratov volana, boste tudi pri vsakodnevnih mestnih vožnjah lahko uživali v večji meri udobja. 

Akrapovičev izpušni sistem iz titana

Športen videz. Športen zvok.

Opcijski izpušni sistem iz titana je sinonim za ultimativno športnost, o čemer ne priča le njegov videz, pač pa tudi zvok. Razvit je bil v sodelovanju s podjetjem Akrapovič. Izdelan je iz titanove zlitine in je odporen na visoke temperature, za nepozaben vtis pa v prvi vrsti poskrbi z edinstvenim, polnim zvokom. V primerjavi s serijsko izvedbo je za 7 kg lažji, sicer pa tudi vizualno poudarja brezkompromisni športni značaj T-Roca R.

Užitek v vožnji

4MOTION

Optimalen stik s podlago: s štirikolesnim pogonom 4MOTION.

Mokra, poledenela ali slabo vzdrževana cesta? Nič zato. Štirikolesni pogon 4MOTION zagotavlja, da se moč motorja glede na potrebe porazdeljuje na vsa štiri kolesa. Tako se ne zgodi, da bi katero od koles blokiralo ali se zavrtelo v prazno in vaš športnik na domala vsaki podlagi zanesljivo ohranja vlečno silo. Poleg tega skupaj s 7-stopenjskim menjalnikom DSG v praktično vseh situacijah pospešuje učinkovito in brez prekinitev v prenosu pogonske moči.

Športno podvozje

Tako blizu si doslej še niste bili s cesto

15 mm manj. Več ni potrebno, da se pri krmilnih lastnostih in užitku v vožnji odprejo nove razsežnosti - s čvrsto nastavitvijo vzmeti, blažilnikov in stabilizatorjev serijskega športnega podvozja. Ali T-Roc R sploh še v čem zaostaja za dirkalniki?

Sistem za izbiro voznega profila z nastavitvijo Race

Šport v štirih disciplinah

Sodite med voznike, ki se jim zdijo pomembne predvsem športne karakteristike? Potem je T-Roc R nedvomno pravi za vas. Pri njem lahko s sistemom za izbiro voznega profila celo individualno določate, kolikšno mero športnosti si želite. Prilagodite vozilo svojim individualnim potrebam - povsem preprosto prek zaslona na dotik na infotainment sistemu.

  • Comfort: za izrazito udobno vožnjo
  • Eco: za varčno vožnjo
  • Sport: za športne vozne karakteristike
  • Race: za maksimalno zmogljivost


Pogon, krmilni sistem in prestavne točke se avtomatsko prilagodijo izbrani nastavitvi. Tako je na primer pri nastavitvi Race karakteristika krmilnega sistema bolj športna, odzivnost motorja bolj neposredna, sistem start-stop pa se deaktivira.

Funkcija Launch Control

Pospeški, ki poženejo kri po žilah

Vam pri pospeševanju lahko od osuplosti zastane dih? Odgovor na to bo v hipu jasen, ko boste prvič preizkusili funkcijo Launch Control. Ta pri speljevanju krmili sklopko in prestavljanje tako, da vozilo z optimalnim številom vrtljajev koles pospeši kakor hitro je mogoče. Povedano z manj tehničnih izrazov: vrhunski pospešek iz mirovanja in zagotovljen pospešen utrip srca. Še zlasti, če boste izključili elektronski stabilizacijski program (ESC). V tem primeru vam bo nadzor nad vozilom prepuščen tudi v mejnem območju.

Dizajn in življenjski slog

R-dizajn

Moč v svoji najlepši podobi

Med vsako vožnjo boste lahko občutili, da ima T-Roc R gene pravih športnih avtomobilov. To je jasno razvidno tudi iz zasnove notranjosti in zunanjosti, ki dosledno stavi na športnost.

Več

LED-žarometi

Moč v pravi luči

LED-žarometi T-Roca R v vsaki situaciji suvereno poskrbijo za izvrstno osvetlitev - in so obenem z dovršenim videzom pravi magnet za oči. Svojevrstna posebnost so pri tem ločene dnevne luči, integrirane v odbijač z zasnovo R. Lahko ste torej prepričani, da boste med vsako vožnjo naredili izrazito športen vtis.

Platišča

Popolna oblika za prenos moči na cesto.

Ambiciozen. Športen. S poudarkom na zmogljivostih. Dizajn platišč se zgleduje po karakteristikah vozila:

- Serijska oprema: 18-palčna aluminijasta platišča1 Spielberg za model R, v črni barvi, s polirano površino in pnevmatikami dimenzije 215/50 R 18
- Dodatna oprema: 19-palčna aluminijasta platišča Pretoria za model R, v temno grafitni barvi, s pnevmatikami dimenzije 235/40 R 191 Volkswagnova vozila so serijsko opremljena z letnimi pnevmatikami. Podrobnejše informacije o ponudbi pnevmatik dobite pri pooblaščenih partnerjih znamke Volkswagen.

Še več o T-Rocu R

S čim še navduši T-Roc R? Preberite se tukaj.

Ostale funkcije

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen