Novice | 25. september 2015

Matthias Müller imenovan za predsednika upravnega odbora družbe Volkswagen AG.

 

Matthias Müller (62) je imenovan za predsednika upravnega odbora družbe Volkswagen AG. Tako je sklenil nadzorni svet na današnji seji, ki se je odvijala v Wolfsburgu. Müller zaenkrat ostaja predsednik uprave družbe Porsche AG v Stuttgartu. To funkcijo bo opravljal, dokler ne bo imenovan njegov naslednik.

Poslovodni predsednik nadzornega sveta družbe Volkswagen AG, Berthold Huber, poudarja: "Matthias Müller je oseba z velikimi strateškimi, podjetniškimi in socialnimi kompetencami. Pozna koncern in njegove znamke, nove naloge se bo lotil nemudoma in z vsemi močmi. Še posebej cenimo njegov kritičen in konstruktiven pristop."

Bernd Osterloh, predsednik koncernskega sveta delavcev, ugotavlja: "Koncern Volkswagen pri imenovanju novega vodstva ne sme ukrepati prenagljeno. Matthiasa Müllerja poznamo in ga cenimo zaradi njegove odločnosti in prodornosti. Ni individualist, temveč je timski človek. To Volkswagen zdaj potrebuje."

Matthias Müller je povedal: "Moja najnujnejša naloga bo, da pridobimo nazaj zaupanje v koncern Volkswagen - z neprizanesljivo preiskavo in največjo možno transparentnostjo, pa tudi tako, da bomo iz sedanje situacije potegnili prave nauke. Volkswagen bo pod mojim vodstvom storil vse, da bomo zasnovali in izvajali najstrožje standarde skladnosti in upravljanja, kar jih pozna naša panoga. Če nam bo to uspelo, potem ima koncern Volkswagen možnost, da z inovativnostjo, močnimi znamkami, predvsem pa s sposobnimi, visoko motiviranimi sodelavci iz krize izide še močnejši."

Matthias Müller se je rodil 9. junija 1953 v Chemnitzu (Saška). Po maturi se je v Ingolstadtu pri Audiju AG izučil za orodjarja, potem pa je na Visoki strokovni šoli v Münchnu študiral informati­ko. Po zaključku študija je Müller leta 1978 kot diplomirani informatik nadaljeval svojo poklicno pot pri Audiju AG v Ingolstadtu, kjer je leta 1984 prevzel odgovornost za oddelek sistemskih analiz, leta 1993 pa je postal vodja projektnega upravljanja za Audi A3. Leta 1995 je prevzel vodenje produktnega upravljanja v Audiju AG ter za SEAT in Lamborghini.

Müller je leta 2007 kot vodja produktnega upravljanja koncerna Volkswagen in znamke Volks­wagen nastopil delo v Wolfsburgu, kjer je bil imenovan za generalnega pooblaščenca koncerna. Od leta 2010 je predsednik uprave družbe Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG in član uprave družbe Porsche Automobil Holding SE. Müller je bil v svoji funkciji predsednika uprave družbe Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG 1. marca 2015 imenovan v upravni odbor družbe Volkswagen AG.

Sedanja pogodba uprave družbe Volkswagen AG z Matthiasom Müllerjem bo v njegovi novi funkciji predsednika uprave ostala v veljavi. Ta pogodba velja do konca februarja 2020. Matthias Müller bo nasledil prof. dr. Martina Winterkorna, ki je 23. septembra ponudil svoj odstop.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete tukaj ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen