Meni
Zapri meni
Zapri

Golf GTI

Golf GTI

Moč, ki pospeši utrip srca. Golf GTI.

Upornik se znova podaja na cesto, kjer bo ponovno deležen nemalo pozornosti, voznik pa se lahko nadeja še večjega užitka v vožnji in obilice vznemirljivih občutkov.

Golf GTI ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

Zunanjost

Poskrbi za športno-eleganten vtis.

Več o zunanjosti

Motor 2.0 TSI s 180 kW (245 KM)

Zmogljiv. Športen. V odlični formi.

 

Več o tehnologiji

Notranjost

Popoln ambient za športne podvige.

Več o notranjosti

Zunanjost

Zunanjost

Poskrbi za športno-eleganten vtis.

Ko se prek sprednjega dela razteza rdeča linija in mreži hladilnika dajejo svojstven pečat satasta struktura in črni odprtini za zajemanje zraka, so napisi na vozilu lahko sestavljeni le iz naslednjih treh črk - GTI. Z nizkimi LED-žarometi, osupljivo dinamičnim odbijačem in razširjenima stranskima pragovoma je športnost tega legendarnega avtomobila odslej še izrazitejša. Zadka si seveda ni mogoče predstavljati brez usmernika zraka nad zadnjim steklom in dveh kromiranih izpušnih cevi, edinstveno zasnovo pa optimalno zaokrožajo zadnje luči v LED-tehnologiji.

IQ.LIGHT

Posebnost v ponudbi opreme za Golf GTI: IQ.LIGHT

Golf GTI je že serijsko opremljen z izjemno zmogljivimi matričnimi LED-žarometi IQ.LIGHT s sistemom za dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist, ki med vožnjo samodejno poskrbi, da ne slepite drugih udeležencev v prometu. Paket poleg tega vključuje inovativne dinamične smernike, ki smer zavijanja nakazujejo z animiranim svetlobnim pasom.

Platišča

Z njimi boste pritegnili marsikateri zavidljiv pogled.

Nič ne zaznamuje stranskih delov avtomobila tako močno kot platišča*. Dinamična aluminijasta platišča iz ponudbe serijske in dodatne opreme markantno poudarjajo športni značaj Golfa GTI.

Več o platiščih

Sprednji meglenki

Vaša prednost v slabem vremenu

Megla, močno sneženje ali dež? Zagotovite si dobro vidljivost tudi v slabih vremenskih razmerah - z serijskima LED-meglenkama, ki sta integrirani v 5 segmentov sataste mreže hladilnika. Ko ju vključite, je svet takoj videti povsem drugače. Vaš Golf GTI pa dobi še bolj markantno podobo.

Zunanja ambientna osvetlitev

Vesel je, da vam lahko zaželi dobrodošlico. Vi pa ste veseli, ker ga zlahka najdete.

Z zunanjo ambientno osvetlitvijo vas novi Golf GTI pozdravi, že preden se udobno namestite na voznikovem sedežu: ko pritisnete tipko na radijskem ključu ali ko se približate vozilu - če ste se odločili za opcijski sistem KESSY Advanced - zasvetijo žarometi in zadnje luči. Vključi se tudi osvetlitev vdolbin pod vratnimi kljukami in rdeče linije na mreži hladilnika, novi Golf GTI pa vam poleg tega zaželi dobrodošlico s svetlobno animacijo, ki se iz zunanjih ogledal projicira na tla ob vozilu.

Ustvarite si svojo sliko o Golfu GTI

Tehnologija

Motor

Zmogljiv. Športen. V odlični formi.

 

Kompaktni športni model z motorjem 2.0 TSI, ki razvije moč 180 kW (245 KM), za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 6,2 sekunde, najvišjo hitrost pa doseže pri 250 km/h (najvišja hitrost je elektronsko omejena). S toliko moči vožnja ni popolni užitek le na ravnih avtocestah, pač pa tudi na ovinkastih regionalnih cestah. Na slednjih za najvišjo raven varnosti med drugim skrbi zapora diferenciala sprednje preme, ki zagotavlja največjo možno vlečno silo in vam pomaga ohranjati nadzor nad vozilom. Popolnoma vseeno je torej, kam vas vodi pot - povsod lahko v polni meri občutite moč zmogljivega motorja.

Menjalnik z dvojno sklopko DSG

Pozabite na prestavljanje in preprosto uživajte

Sedite za volan in pritisnite na pedal za plin: menjalnik DSG, katerega posebnost je nova, občutno manjša izbirna ročica, omogoča užitek v vožnji brez prekinitev. Prenos moči se namreč pri prestavljanju ne prekine, pomembna prednost napredne zasnove pa je tudi manjša poraba goriva. Zaradi elektronskega prestavljanja (tehnologija shift-by-wire) za izbiro želenega prestavnega programa zadostuje kratek pomik izbirne ročice. In kar je še posebej praktično v zastojih: če je menjalnik DSG vgrajen skupaj z opcijsko asistenco Travel Assist, lahko ta namesto vas samodejno pospešuje in zavira. 

Zapora diferenciala sprednje preme

Zlahka obvlada vsak ovinek: Golf GTI z zaporo diferenciala sprednje preme

Obožujete ostre ovinke? Potem vam je Golf GTI pisan na kožo. Med drugim je namreč opremljen z zaporo diferenciala sprednje preme, ki spredaj zagotavlja največjo možno vlečno silo. Tako boste tudi pri športnem načinu vožnje zlahka ohranjali nadzor nad vozilom.

Elektronska zapora diferenciala XDS+

Odličen razlog za veselje pred vsakim ovinkom

Kdo bi si mislil, da tako zahteven tehnični izraz, kot je elektronska zapora diferenciala XDS+, lahko na obraz pričara nasmešek. A prav to se zgodi v Golfu GTI, v katerem sistem XDS+ že serijsko skrbi za večjo vlečno silo in predvsem za pomirjajoč občutek varnosti v ovinkih. Zaradi enostranskega, natančnega povečanja zavornega tlaka je vožnja skozi ovinke izrazito športna in hitra, voznik pa enostavneje ohranja želeno smer vožnje. Prav nič ni torej presenetljivo, da se že med približevanjem ovinku kotička ust raztegneta v širok nasmeh.

Notranjost

Notranjost

Zunanjost kot sinonim za športnost.
Notranjost kot sinonim za udobje.

V notranjosti modela GTI se vse komponente zlivajo v ubrano celoto z izrazito športnim pečatom. O tem jasno pričajo tako pedali iz legiranega jekla kot tudi dekorativni elementi, značilni okrasni šivi in črna stropna obloga. Ambientna osvetlitev v LED-tehnologiji ustvarja prijetno vzdušje s svetlobnimi poudarki na pravih mestih, poleg tega pa je že na prvi pogled mogoče opaziti, da kombinirani instrument in sredinska konzola stavita na digitalne tehnologije. Ponašata se namreč z visokoločljivostnim zaslonom, večino funkcij radia, klimatske naprave in osvetlitve pa je mogoče upravljati s tipkami in drsniki, ki so občutljivi na dotik.

Innovision Cockpit

Vse se vam lahko popolnoma prilagodi

Digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit Pro je v kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom Discover Pro mogoče nadgraditi v armaturno ploščo Innovision Cockpit. To pomeni, da je zaslona v velikosti 10 palcev (25,4 cm) in 10,25 palca (26,04 cm) mogoče povezati. V tako nastalem zaslonskem okolju lahko poleg običajnih vsebin, kot so merilnik števila vrtljajev, merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov, še pregledneje in podrobneje spremljate tudi druge uporabne podatke. Pri tem za namizje zaslona lahko individualno izberete svoje najljubše funkcije, podobno kot na pametnem telefonu.

Novi Golf GTI je z digitalnim kombiniranim instrumentom Digital Cockpit Pro opremljen že serijsko.

Več o digitalnem kombiniranem instrumentu Digital Cockpit Pro

Ekstra športni sedeži

Udobno se namestite in uživajte

Golf GTI je serijsko opremljen s kakovostnimi ekstra športnimi sedeži. Ti so zaradi dovršenega dizajna prava paša za oči, prepričajo pa tudi s svojo ergonomijo. Individualno je mogoče prilagajati višino sedeža in položaj ledvene opore, s čimer sta zagotovljena optimalna opora in prijetno udobje. Po želji lahko dodatno naročite še sistem ogrevanja. Si želite še več udobja? Potem so prava izbira za vas opcijski ekstra športni sedeži z usnjenimi prevlekami, sistemom prezračevanja in električnim nastavljanjem (voznikov sedež).

Usnjeni večfunkcijski volan z upravljanjem na dotik

Dotik za bolj intuitivno upravljanje

V novem Golfu GTI so klasična stikala v veliki meri nadomestile tipke, občutljive na dotik. Tako je na primer nastavitve klimatske naprave Climatronic povsem preprosto in intuitivno mogoče spreminjati s tipkami in drsniki, ki se jih dotaknete s konicami prstov. Upravljanje na dotik omogoča tudi usnjeni večfunkcijski volan, s katerim lahko - v kombinaciji z inteligentnim vodenjem po menijih - dostopate do številnih funkcij. Pri tem volan vsak zaznani ukaz potrdi z odzivom, ki ga občutite kot nežno vibracijo.

Projicirni sistem

Tehnologija, ki ohranja pogled na cesti

Najpomembnejše informacije v vidnem polju in dober pregled nad dogajanjem na cesti: to je velika prednost opcijskega projicirnega sistema v Golfu. Del vetrobranskega stekla služi kot projekcijska površina, na kateri lahko spremljate hitrost, sporočila asistenčnih sistemov ali navigacijske napotke. Pri tem je projekcija jasno vidna, celo kadar vetrobransko steklo osvetlijo luči nasproti vozečih vozil. Kadar prikazov ne potrebujete, lahko sistem preprosto izključite.

Še več o novem Golfu GTI:

Raznolika ponudba dodatne opreme vam omogoča, da Golf GTI v kar največji meri prilagodite individualnim željam.

Ostale funkcije:

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.