Meni
Zapri meni
Zapri

30.10.2023 Prve slike in novo ime - Volkswagen ekskluzivno predstavlja prihodnji model ID.7 Tourer

Prvi popolnoma električni model Volkswagen v karavanski obliki.

 

 

Volkswagen razkriva prve fotografije še zamaskirane karavanske različice popolnoma električnega modela ID.7 in hkrati predstavlja novo ime: ID.7 Tourer.1 Novi model bo v Evropi na trg prišel leta 2024 - odlikovali naj bi ga velika prostornost in visoka učinkovitost. Njegovo končno obliko bo Volkswagen objavil v prihodnjih mesecih.

 

 

Volkswagen se uvršča med najuspeš­nejše proizvajalce karavanov na svetu. Že več kot 60 let so na trgu praktični modeli, ki so se pri Volkswagnu doslej imenovali Variant ali Shooting Brake (v primeru Arteona). Z novim modelom ID.7 Tourer znamka uvaja novo ime za model karavana in prvič konkretno razkriva prvi popolnoma električni karavan, ki bo na trg prišel leta 2024.

Do visoke učinkovitosti s premišljeno aerodinamiko. Aerodinamična karoserija je najboljša osnova za velike dosege. Limuzina ID.7, ki je že bila predstavljena in trenutno prihaja na evropske trge, je izjemno aerodinamičen Volkswagnov model s količnikom zračnega upora 0,23. Skoraj enak količnik zračnega upora ima tudi ID.7 Tourer: 0,24. Kako elegantno in mogočno je oblikovana razpotegnjena limuzina s pokončnim zadkom, se da videti tudi kljub unikatni maskirni foliji s sliko indijanskega poletja.

ID.7 Tourer zaenkrat še v jesenski kamuflaži. Maskirna folija se navezuje na večplastno lakiranje limuzine ID.7, ki jo je Volkswagen predstavil na sejmu CES v Las Vegasu v začetku letošnjega leta. Prizori na samolepilni foliji ustrezajo letnemu času in prika­zujejo indijansko poletje, QR-kode na zadku pa se odlično vklapljajo v kamuflažo.

Veliko prostora v kakovostni notranjosti zaradi kratkih previsov in dolge medosne razdalje. 
Kadar je v vozilu pet oseb, je na voljo prtljažnik s prostornino do 545 litrov - če je naložen do višine naslonjala zadnjih sedežev. Kadar pa je naslonjalo zloženo, se prostornina skoraj dva metra dolgega prtljažnega prostora poveča na 1.714 litrov.

Tako kot vsi modeli družine ID. tudi nova karoserijska različica ID.7 temelji na platformi MEB iz koncerna Volkswagen. Prednosti modularne platforme s kratkimi previsi in dolgo medosno razdaljo se kažejo v notranjosti vozila. Rezultat je značaj elegantne limuzine s pokončnim zadkom višjega avtomobilskega razreda z izjemno velikodušno prostornostjo in dodatno prostornino prtljažnika.

Kot ID.7 bodo tudi ID.7 Tourer izdelovali v Volkswagnovi tovarni v Emdnu. Po modelu ID.4 je ID.7 drugi model na osnovi platforme MEB, ki ga proizvajajo na severozahodu dežele Spodnja Saška.

 

1.       Predserijska študija. Vozilo še ni v prodaji.

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen