Meni
Zapri meni
Zapri

12.12.2023 Najboljša ocena za ID.7: 5 zvezdic na testu Euro NCAP

Razkošna limuzina družine ID. dosegla odlične rezultate v vseh testnih kategorijah.

Novi Volkswagnov ID.7 je na priznanem preizkusu varnosti Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) prejel najvišjo oceno pet zvezdic. V skupni oceni neodvisne evropske testne organizacije je popolnoma električna limuzina eden najbolje ocenjenih modelov leta 2023. S petimi zvezdicami se ID.7 pridružuje ocenam drugih modelov ID., ki so prejeli tudi najvišje priznanje. 

Skupna ocena Euro NCAP je sestavljena iz rezultatov v štirih kategorijah. Novi ID.7 je dosegel najboljši rezultat v kategoriji zaščita odraslih potnikov, ki je bila ocenjena na 95 odstotkov. ID.7 je dosegel odlične rezultate tudi pri zaščiti otrok, pri zaščiti nezaščitenih udeležencev v prometu in sistemih za pomoč voznikom, ki so na voljo serijsko.

Dobre ocene zahvaljujoč sistemom za pomoč vozniku 

Poleg zaščite potnikov Euro NCAP preverja, kako dobro lahko sistemi za samodejno zaviranje v sili zaščitijo nezaščitene udeležence v prometu, kot so pešci in kolesarji, v primeru bližajočega se trka. Inšpektorji ocenjujejo tudi dodatne serijske asistenčne sisteme. ID.7 Pro ima na krovu naslednje:

  • Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika
  • Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC)
  • Asistenca za vožnjo Travel Assist, asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist in asistenca za zaustavitev v sili Emergency Assist
  • Sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili z zaznavanjem pešcev in kolesarjev
  • Parkirna asistenca Park Assist s Park Distance Control s spominsko funkcijo
  • Asistenca za menjavo voznega pasu Side Assist, vključno z opozarjanjem na vozila v mrtvem kotu 
  • Sistem za prikaz okolice vozila Area View vključno s kamero za vzvratno vožnjo Rear View
  • Prepoznavanje prometnih znakov

 

Med tehnologije, s katerimi je opremljen ID.7, je tudi tehnologija Car2X, ki vozilu omogoča, da prek radijskega standarda WLANp z drugimi vozili in prometno infra­strukturo izmenjuje informacije o lokalnih nevarnostih. 

Podrobnosti o testiranju so javno dostopne tukaj.

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen