Meni
Zapri meni
Zapri

4.8.2021 Volkswagen bo na mednarodnem avtomobilskem salonu razkril SUV-coupé ID.5 GTX

Eleganten kot kupe, zmogljiv kot SUV in opremljen z izključno električnim pogonom: Volkswagen bo 7. septembra na mednarodnem avtomobilskem salonu v Münchnu svetovni javnosti premierno predstavil ID.5 GTX – kot zamaskirano študijo.

Prvi SUV-coupé na osnovi modularne platforme za električna vozila (MEB) prepriča z elegantnim dizajnom in zmogljivim dvomotornim štirikolesnim pogonom. Obenem se ID.5 GTX1 lahko pohvali z najsodobnejšimi povezljivostnimi rešitvami: med drugim omogoča brezžične posodobitve, poleg tega pa je opremljen s Car2X-tehnologijo.

-       Električno gnani ID.5 GTX bo v Münchnu na ogled kot zamaskirana predserijska študija.

-       Prvi Volkswagnov električni SUV z elegantno kupejevsko silhueto.

-       Štirikolesni pogon z dvema elektromotorjema, doseg do 497 km2.

ID.5 GTX je prvi izključno električni SUV-coupé znamke Volkswagen. Njegova posebnost so izrazito tekoče linije, ki ustvarjajo eleganten in športen videz, medtem ko kratka previsa in velika kolesa poudarjajo dinamični značaj.

Športen sprednji del, elegantna karoserija

 

Novi model ima zaradi matričnih LED-žarometov IQ.Light - ti omogočajo inteligentno uravnavanje dolgih luči - izrazito simpatične obrazne poteze. Linijska osvetlitev, ki se na sredini steka proti Volkswagnovemu znaku, je na voznikovi in sovoznikovi strani kombinirana s tremi osvetljenimi satastimi elementi, ki so nedvomno nekaj posebnega. Nadgrajujejo svetlobno grafiko zasenčenih luči in tudi med mirovanjem vozila izžarevajo njegov športni značaj. Izrazito poševna A-stebrička segata daleč naprej, zgoraj pa prehajata v elegantno linijo strehe, ki poteka nizko nad karoserijskim trupom in se zaključuje v integriranem zadnjem usmerniku zraka. Na zadku vodoravne linije poudarjajo širino vozila, še posebej markanten pa je svetlobni pas. Dovršeni videz zaokrožajo zadnje LED-luči s 3D-dizajnom. 

Športno-elegantne linije: zamaskirani ID.5 GTX.

GTX kot nova dimenzija športnosti

 

GTX je pri znamki Volkswagen oznaka za novo dimenzijo športnosti. Nadaljuje tradicijo uspešnih modelov GTI, GTD in GTE ter jo prenaša v svet električne mobilnosti. Tako na sprednji kot tudi na zadnji premi modela ID.5 GTX je vgrajen elektromotor. Dvomotorni štirikolesni pogon zagotavlja odlične vozne zmogljivosti, suvereno vlečno silo in športne krmilne lastnosti. Med premama je nameščena litij-ionska baterija, s katero napovedani doseg znaša do 497 km2.

Ko bo ID.5 GTX naslednje leto zapeljal v avtosalone, bo to drugi model športne produktne znamke GTX. Z njim bo strategija ACCELERATE dobila dodaten zagon. Volkswagen želi postati najbolj zaželena znamka za trajnostno mobilnost. Njegov cilj je, da bi v Evropi do leta 2030 povečal delež izključno električnih avtomobilov na 70 odstotkov prodaje. Poleg tega do leta 2050 želi imeti nevtralno bilanco emisij CO2.

1 ID.5 GTX - vozilo je predserijska študija.

2 Napovedani doseg po kriterijih WLTP za model ID.5 GTX z baterijo z neto kapaciteto 77 kWh in z dvomotornim štirikolesnim pogonom. Vrednosti dosega po kriterijih WLTP lahko pri serijskih vozilih zaradi opreme odstopajo.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen