Meni
Zapri meni
Zapri

10.5.2021 Novi Tiguan Allspace pripravljen za svetovno premiero

Tiguan Allspace je podaljšana izvedba prodajno uspešnega Tiguana, ki uporabnikom s prtljažno kapaciteto do 1.920 litrov ponuja še več prostora.

−        Svetovna premiera: Volkswagen bo 12. maja predstavil novi Tiguan Allspace1

−        Najuspešnejši Volkswagnov SUV prihaja na trg z izpiljeno obliko in tehničnimi izboljšavami

−        Od leta 2007 je bilo prodanih več kot šest milijonov obeh izvedb Tiguana

Potem ko je lani jeseni prenovo dočakal standardni Tiguan, zdaj že odštevamo dneve do prihoda njegovega prenovljenega, prav tako uspešnega sestrskega modela. Premiera Tiguana Allspace bo 12. maja, pred­prodaja bo stekla v naslednjih tednih. Poleg prenovljene zunanje zasnove bo daljša različica modela dobila tudi tehnične novosti: za dodatno udobje bodo poskrbeli novi upravljalni in asistenčni sistemi, prek infotainment sistema (MIB3) pa bo Tiguan Allspace dobil tudi dostop do številnih spletnih storitev in funkcij.

Od prihoda na trg leta 2007 se je Tiguan iz novinca razvil v enega najuspešnejših SUV-jev. Velik del tega uspeha gre pripisati različici, ki so jo predstavili leta 2017 - to je Tiguan Allspace, ki je za 22 centimetrov daljši od standardnega Tiguana. Od prihoda na trg leta 2017 do konca letošnjega marca je bilo po vsem svetu prodanih okrog 1,5 milijona primerkov tega uspešnega modela s podaljšano medosno razdaljo. S tehnično in vizualno prenovo Tiguana so bili jeseni 2020 položeni temelji za nadaljevanje zgodbe o uspehu. Zdaj prihaja v tehnično prenovljeni izvedbi tudi Tiguan Allspace, ki blesti z izpiljeno podobo, digitalnimi instrumenti in vsestransko povezljivostjo.

Tiguan Allspace je podaljšana izvedba prodajno uspešnega Tiguana, ki uporabnikom s prtljažno kapaciteto do 1.920 litrov ponuja še več prostora. Če se odločite za opcijsko tretjo vrsto sedežev, se bo v vozilu lahko peljalo sedem oseb, zato je to odlična alternativa za družine.

Podaljšano različico izdelujejo v dveh tovarnah. Tiguan L, ki ga prodajajo na Kitajskem, proizvajajo v Šanghaju. V mehiški Puebli pa izdelujejo podaljšane (LWB oz. Long Wheel Base) različice Tiguana za Severno in Južno Ameriko ter Tiguan Allspace za Evropo. Zanimivo je, da je Volkswagen z LWB različico po vsem svetu zadel v črno, tako da danes na izvedbo z daljšo medosno razdaljo odpade že 55 odstotkov vseh prodanih Tiguanov.

1) Vozilo še ni v prodaji.

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen