Meni
Zapri meni
Zapri

30.4.2021 Way to Zero: Volkswagen predstavil časovnico za brezemisijsko mobilnost

S konvencijo Way to Zero je Volkswagen danes konkretiziral načrte za dekarbonizacijo podjetja in svojih produktov.

Najpozneje do leta 2050 želi podjetje doseči nevtralno bilanco CO2. Za nov vmesni cilj so si zastavili, da bodo do leta 2030 v Evropi povprečne emisije CO2 na vozilo zmanj­šali za 40 odstotkov - in s tem močno presegli koncernski cilj v višini 30 odstot­kov (izhodišče: 2018). Povprečen Volkswagnov avto bo tako v ozračje izpustil okrog 17 ton manj CO2. Poleg pospešenega zagona električne mobilnosti naj bi nevtralno bilanco CO2 dosegli tudi v proizvodnji, vključno z dobavnimi verigami, in v fazi uporabe električnih avtomobilov. Potem pa je tu še sistematično recikli­ranje visokonapetostnih baterij iz rabljenih električnih vozil.

Izvršni direktor Volkswagna Ralf Brandstätter na konvenciji Way to Zero

"Volkswagen zagovarja trajnostno e‑mobilnost za vse. Podali smo se na pot do ničelnih emisij - Way to Zero - in okolje dosledno postavljamo v središče našega delovanja," je povedal Ralf Brand­stätter, izvršni direktor Volks­wagna. "Naša velika e-ofenziva je bila šele začetek. O dekarbonizaciji razmiš­ljamo celovito: od proizvodnje prek uporabe do recikliranja. Kot prvi avto­mobilski proizvajalec zdaj tudi sami podpiramo izgradnjo obnovljivih virov energije v industrijskem merilu."

Volkswagen podpira izgradnjo vetrnih in sončnih elektrarn

Bistveni dejavnik za brezemisijsko e-mobilnost je dosledno polnjenje z elektriko, ki je 100-odstotno pridobljena iz obnovljivih virov. Že samo s tem je mogoče v primerjavi s povprečno sestavo virov energije v EU skoraj za polovico zmanjšati emisije CO2. Volks­wagen že danes svojim kupcem ponuja zeleno elektriko za polnjenje doma

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen