Meni
Zapri meni
Zapri

21.4.2021 V družino ID. prihaja nova oznaka GTX za najzmogljivejše modele

Z novim modelom ID.4 GTX bo Volkswagen 28. aprila predstavil prvi vrhunski športni model iz serije popolnoma električnih avtomobilov.

  • Z njo se po oznakah GTI in GTE v svetu električnih avtomobilov nadaljuje uspešna zgodovina Volkswagnovih najzmogljivejših športnih modelov.

  • Štirikolesni pogon z inteligentnimi zmogljivostmi: novi modeli GTX širokemu krogu kupcev prinašajo izjemen užitek v vožnji - brez lokalnih emisij.

  • Prvo takšno vozilo nove produktne družine bo ID.4 GTX1.

V Evropi bodo v prihodnje najzmogljivejši modeli posamezne serije iz družine ID. nosili oznako GTX. Podobno kot GTI in GTE bo tudi ta kratica svoja produktna znamka v Volkswagnov svet električne mobilnosti prinaša novo, inteligentno športnost.

Logotip nove produktne oznake GTX

"Črki GT sta od nekdaj sinonim za veselje do vožnje," je povedal Klaus Zellmer, direktor prodaje in marketinga pri znamki Volkswagen Osebna vozila. "Črka X pa se navezuje na mobilnost prihodnosti. Trajnost in športnost se med seboj ne izključujeta, temveč se inteligentno dopolnjujeta."

Modeli GTX bodo prepričali predvsem s svojimi zmogljivostmi in dizajnom. Dodaten elektromotor na sprednji premi bo pri modelih družine ID. poskrbel za štirikolesni pogon, ki bo zasnovan za maksimalno učinkovitost. Dodatni motor se inteligentno vklopi v delčku sekunde, kadar je potrebna zelo visoka moč ali močna vlečna sila. V novem voznem režimu Traction pa je vključen celo ves čas. O vrhunskih zmogljivostih modelov GTX poleg tega pričajo športni oblikovni elementi in svojstvena grafika luči.

Nova produktna znamka za družino ID. bo dala dodatni zagon korporativni strategiji ACCELERATE. Volkswagen bo tako postal najbolj zaželena znamka za trajnostno mobilnost. Njihov cilj je, da bi v Evropi do leta 2030 povečali delež izključno električnih avtomobilov na 70 odstotkov prodaje. Volkswagen želi do leta 2050 postati podnebno nevtralno podjetje; do leta 2025 bo v e-mobilnost, hibridizacijo in digitalizacijo investi­ral okrog 16 milijard evrov.

1 ID.4 GTX - poraba električne energije v kWh/100 km (NEVC): 19,1-18,1 (kombinirana), emisija CO2 v g/km (kombinirana): 0 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen