Meni
Zapri meni
Zapri

9.6.2020 Ralf Brandstätter bo v prihodnje vodil ključno znamko Volkswagen

Krepitev vodstvenih funkcij koncerna in znamke

Wolfsburg (Nemčija), 8. junij 2020 - Koncern Volkswagen je prerazporedil pristojnosti pri vodenju znamke in koncerna. Ključno znamko Volkswagen Osebna vozila bo od 1. julija 2020 vodil dosedanji operativni direktor znamke Ralf Brandstätter. Predsednik uprave koncerna Volkswagen dr. Herbert Diess, ki je doslej opravljal obe funkciji, se bo tako v prihodnje lahko v večji meri osredotočil na naloge, ki jih ima kot direktor koncerna. V upravi koncerna bo še naprej v celoti odgovoren za Volkswagen Osebna vozila in skupino znamk "Volumen". Cilj prerazporeditve pristojnosti je večje osredotočenje na naloge na najvišji ravni koncerna in znamke v trenutni fazi preoblikovanja avtomobilske industrije. Nadzorni svet je bil s tem seznanjen na svojem današnjem sestanku. 

Potem ko je podjetje v preteklih letih postavilo strateške temelje ter se sistematično usmerilo na električno mobilnost in oblikovanje potrebnih struktur za digitalizacijo avtomobila, se zdaj osredotoča na krepitev funkcij na najvišji ravni koncerna in znamke Volkswagen. Uprava koncerna je zato na svojem današnjem sestanku sklenila, da Ralfa Brandstätterja s 1. julijem 2020 imenuje za izvršnega direktorja znamke Volkswagen Osebna vozila. 

"Ralf Brandstätter sodi med najbolj izkušene managerje podjetja. V preteklih dveh letih je uspešno vodil Volkswagen kot operativni direktor in je imel ključno vlogo pri preobrazbi znamke," je povedal predsednik uprave koncerna Volkswagen dr. Herbert Diess. "Prav zato sem vesel, da si bo Ralf Brandstätter po daljnosežnih strateških odločitvah v preteklih letih zdaj intenzivno prizadeval za nadaljnji razvoj znamke kot izvršni direktor."   

Po rekordnem letu 2019 je znamka optimalno pripravljena na prihodnost. Prvo fazo strategije Transform 2025+ je Volkswagen uspešno zaključil. Podjetje zdaj začenja z naslednjo fazo. Široko zastavljena električna ofenziva bo z novimi vozili postala opazna na cestah. Volkswagen se s tem podaja na pot v množično brezemisijsko mobilnost. Do leta 2025 naj bi bilo prodanih najmanj 1,5 milijona električnih avtomobilov. Poleg elektrifikacije bo znamka v prihodnjih letih intenzivno spodbujala tudi digitalizacijo. 

"Pri Volkswagnu je pot v prihodnost jasno začrtana. Na osnovi strategije Transform 2025+ se znamka razvija v vodilnega ponudnika mobilnosti z nevtralnimi emisijami CO2 in postaja digitalno tehnološko podjetje. Rad bi se zahvalil celotni Volkswagnovi ekipi za vsa njena prizadevanja. Skupaj se bomo odločno podali naprej po začrtani poti," je dejal Ralf Brandstätter. 

Ralf Brandstätter se je rodil 8. septembra 1968 v Braunschweigu. Po zaključenem šolanju za servisnega tehnika pri Volkswagnu v Braunschweigu je študiral industrijsko strojništvo in se leta 1993 pridružil koncernu Volkswagen. Po več delovnih mestih na področju vodenja mednarodnih projektov nabave je prevzel funkcijo referenta uprave v generalnem sekretariatu družbe Volkswagen AG. Leta 1998 je prevzel vodenje nabave kovin za podvozja in pogonske komponente, leta 2003 pa je postal projektni vodja za nove avtomobilske projekte. Leta 2005 se je preselil v Španijo, kjer je postal vodja nabave pri SEAT-u. Leta 2008 je bil nato imenovan za člana uprave družbe SEAT za področje nabave. Leta 2010 je Brandstätter postal vodja koncernske nabave zunanjih komponent. Od leta 2012 naprej je bil vodja koncernske nabave za zagon novih produktov, oktobra 2015 pa je postal generalni pooblaščenec družbe Volkswagen AG. Decembra 2015 je bil Brandstätter imenovan za direktorja nabave pri znamki Volkswagen. Od 1. avgusta 2018 je Brandstätter operativni direktor (COO) znamke Volkswagen.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen