Naj vam v vozilu nikdar ne bo prevroče in naj vas nikdar ne zebe.

Touran
Klimatska naprava Air Care Climatronic.

V Touranu ni prostora za vse - pelod, trosi, saje dizelskega goriva, drobni delci prahu in drugi alergeni morajo ostati zunaj (brez "žal"). Zdravje je v tem avtomobilu na prvem mestu. Kar pomeni: ker funkcija za prečiščevanje zraka in protialergenski filter nezaželene goste elegantno pustita pred vrati, je zrak v potniškem prostoru čistejši kot zunaj.

Tudi pri vprašanju glede optimalne temperature ni več razloga za razgrete razprave. Serijska klimatska naprava Air Care Climatronic ima namreč tri klimatska območja in vozniku, sovozniku ter potnikom na zadnjih sedežih omogoča, da želeno temperaturo nastavijo neodvisno drug od drugega.

S tremi predhodno konfiguriranimi profili klimatiziranja - intenzivnim, srednjim in blagim - je mogoče individualno uravnavati celo zviševanje temperature v notranjosti vozila in jakost zračnega toka. Blagi profil na primer ustreza potrebam občutljivih oseb in majhnih otrok. Profili so prikazani z ikonami.

Ti gumbek si glav'ca: Air Care Climatronic ima inteligenten princip delovanja. Spremlja dogajanje in ukrepa. S senzorji skrbi, da se stekla nikdar ne zarosijo, pri uravnavanju temperature pa upošteva celo intenzivnost sončnih žarkov. Poleg tega se glasnost ventilatorja med počasno vožnjo zmanjša. In strgalo za led? Tega ne boste več potrebovali. Kadar so stekla zaledenela, je treba le še pritisniti na gumb za funkcijo odmrzovanja.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.