Večja učinkovitost.

Motorji.

Delovanje bencinskih motorjev, ki so na voljo za Tiguan, temelji na tehnologiji TSI, ki je izjemno učinkovita kombinacija direktnega vbrizgavanja goriva in inteligentnega tlačnega polnjenja.Tudi motorji TDI s tehnologijo skupnega voda prepričajo z varčnostjo in odlično prožnostjo.Opremljeni so s turbopolnilnikom na izpušne pline, ki komprimira zrak, potreben za zgorevanje, in zagotavlja večjo moč, obenem pa tudi manjšo porabo energije.Pri izvedbi Tiguan Highline se denimo lahko odločite za močan in osupljivo zmogljiv motor TDI s 176 kW (240 KM).Motor v kombinaciji s stalnim štirikolesnim pogonom 4MOTION zagotavlja optimalno vlečno silo na različnih podlagah.Pomembne prednosti prinašajo tudi ukrepi BlueMotion Technology, ki zmanjšujejo porabo, a ne vplivajo negativno na dinamiko vozila.Med te ukrepe sodita na primer regeneracija zavorne energije in sistem start-stop.

Kombinirana poraba goriva in izpusti CO2: 9,4-3,8 l/100 km in 196-0 g/km, emisijska stopnja: EURO 6. Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na  https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in  tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Zapri meni
Zapri

Naredi vtis. Ne le s svojim videzom. Tiguan

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen