Meni
Zapri meni
Zapri

Tiguan R

Tiguan R

Od nič do občutka svobode

Najbolje prodajani SUV v Evropi in globalno najuspešnejši Volkswagen sedanjega časa je odslej na voljo tudi v izvedbi R. Pri tem je popolnoma vseeno, ali se boste z njim vozili po cestah ali po brezpotjih - Tiguan R se odlično znajde v vsaki situaciji. Vsestransko zasnovani model tako na poti v pisarno kot tudi med vožnjo do nakupovalnega središča ali na družinski dopust zagotavlja varnost in udobje in je kos vsakovrstnim nalogam: v mestu, na podeželju ali na avtocesti. 

Tiguan R – oglejmo si pobliže glavne adute zmogljivega modela

Nova občutenja

V Tiguanu R z močjo 235 kW (320 KM) se boste z vsemi čuti zavedali, kako športen je njegov značaj.

Več o zmogljivosti in opremi

Zunanjost

Zaradi logotipa R na mreži hladilnika in markantnih odbijačev je že na prvi pogled jasno, kako zmogljiv je Tiguan R.

Več o R-dizajnu in opremi

Vaš SUV

Oblikujte Tiguan R po svoji meri.

Naprej na konfigurator

Zmogljivost

Nova občutenja

Zmogljiv multitalent

Logotip R na zadku sporoča: s tem novim družinskim članom bo vožnja športna in predvsem - hitra. Motor razvije moč 235 kW (320 KM), največji navor pa znaša 420 Nm, zato boste dinamiko pogona občutili med prav vsako vožnjo.

Dinamična športnost

R v svoji ultimativni obliki

Športni model je opremljen z individualno zasnovanim športnim podvozjem DCC - njegova posebnost je možnost aktiviranja voznega profila Race - s progresivnim krmiljenjem in z novim štirikolesnim pogonom. Sistem 4MOTION s tehnologijo R-Performance Torque Vectoring prinaša novo raven vozne dinamike, ki je rezultat variabilnega porazdeljevanja moči med zadnjima kolesoma. Razvili so ga specialisti za visokozmogljive modele v podjetju Volkswagen R. Za poseben zvočni učinek po želji skrbi Akrapovičev izpušni sistem iz titana (dodatna oprema). 

Platišča

Suveren nastop

Z opcijskimi 21-palčnimi aluminijastimi platišči Estoril se vsestransko zasnovani model s svojo podobo še bolj približa svetu motošporta. Črno lakiran difuzor odlično zaokroža športno-emocionalni videz zunanjosti.

R-dizajn

Zunanjost

R-značaj

Svojstven značaj je od zunaj mogoče prepoznati predvsem po spremenjeni zasnovi sprednjega dela. Mreža hladilnika z novim logotipom R, markanten odbijač in črno lakirane odprtine za zajemanje zraka dajejo dovršenemu dizajnu izrazit pečat športnosti. Pri tem športno-emocionalno podobo privlačno zaokroža črno lakiran difuzor. 

Sedeži

Športnost do najmanjše podrobnosti

Na ekskluzivnih športnih sedežih z integriranim vzglavnikom vam bosta zagotovljena optimalen nadzor nad vozilom in enkratno udobje. Še višjo raven udobja ponujajo le opcijski ekstra komfortni sedeži. Prevleke iz napa usnja tako vizualno kot tudi na otip jasno odražajo prestižni značaj notranje opreme.

Notranjost

Športen ambient

Tudi površina večfunkcijskega športnega volana je nadvse prijetna na otip, pregledno zasnovana armaturna plošča pa zagotavlja optimalen pregled nad pomembnimi informacijami. Dobrodošli v najhitrejšem Tiguanu vseh časov. 

Izvedbe opreme

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen