Tiguan eHybrid

Naelektren: Tiguan eHybrid je na voljo tudi kot učinkovit priključni hibrid z najsodobnejšim priključno-hibridnim pogonom s sistemsko močjo 180 kW (245 KM) in kar 400 Nm navora. Učinkovit hibridni sistem združuje 1,4-litrski bencinski turbo motor in dodatni elektromotor.

  • Če je baterija zadostno napolnjena, se vaš Tiguan eHybrid zažene v tihem električnem načinu brez emisij, pri katerem deluje samo elektromotor. Doseg pri vožnji izključno na električni pogon znaša 50 km - merjeno skladno z novim postopkom WLTP. Kot nalašč za urbana središča in vsakodnevne opravke na relaciji dom - služba - dom.
  • Če prek sistema za izbiro voznega profila aktivirate hibridni način , kombinirate motor z notranjim zgorevanjem in elektromotor, s čimer svojemu Tiguanu prepustite optimalno usklajevanje obeh motorjev in učinkovito vozite na dolge razdalje.
  • V modusu GTE kombinirate motor z notranjim zgorevanjem in elektromotor, s čimer dosežete sistemsko moč 180 kW (245 PS). Tako boste lahko maksimalno izkoristili rezervno moč hibridnega pogona in v nadaljevanju vožnje uživali s širokim nasmehom na obrazu.

 

Upravljanje polnjenja

Ni potrebe, da porabite veliko časa za polnjenje 

 

Polnjenje novega modela Tiguan eHybrid je enostavno: polnilni kabel vozila enostavno priključite na domačo vtičnico ali na opcijsko domačo polnilno postajo, kot je naš ID. Charger*; **.  Na gospodinjski električni vtičnici je litijionska baterija s polnilno močjo 2,3 kW po pribl. 5 urah povsem napolnjena. Če jo polnite na javni polnilni postaji ali na opcijsko dobavljivi domači polnilni postaji s polnilno močjo 3,6 kW, pa za polnjenje zadostuje že 3:40 ur. 

*Ponudba znamke MOON.
**Polnilno postajo ID. Charger je mogoče opcijsko naročiti ob Volkswagnovih modelih in ni del standardne serijske opreme.

Dejanski doseg v praksi odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti in topografije. Kot orientacija za posamezno vozilo služi navedeni razpon dosega, ki ga bo predvidoma v letnem povprečju doseglo 80 % naših strank. Spodnja meja navedenega razpona zajema tudi vožnje pri zmernih hitrostih na avtocestah in vožnje pri nizkih zunanjih temperaturah v zimskem času.

Slike so simbolične. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na nekaterih slikah je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.