Meni
Zapri meni
Zapri

Volkswagen CC Čista dinamika. Prepoznaven slog.

Odkrijte lepoto v pravi popolnosti

Oblika in vozne zmogljivosti so pri Volkswagnu CC v popolni simbiozi. Dinamično-elegantna silhueta tako že danes uvršča vozilo med velike ikone oblikovanja. Tehnologije, kot je dinamično uravnavanje podvozja (DCC) ali menjalnik z dvojno sklopko DSG, pa po želji poskrbijo bodisi za dinamiko športnega avtomobila bodisi za udobje luksuzne limuzine.

Športen in udoben.

Kot da Volkswagen CC ne bi bil že v osnovi dovolj poseben: s serijskim paketom opreme R-Line Exterieur & Interieur postane še bolj svojstven in še bolj športen - preprosto še bolj osupljiv. Za to poskrbijo posebni notranji in zunanji oblikovalski elementi, ki dajejo videzu in funkcionalnosti vozila piko na i.

Več informacij


Oglejte si glavne značilnosti Volkswagna CC iz različnih zornih kotov.

Infotainment

Radio in navigacija

Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

Ko se vozite v svojem Volkswagnu, ste vi tisti, ki odloča o tem, katera glasba se vrti. To vam omogoča serijski radio Composition Media z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav. Če si želite še več, se odločite za opcijsko navigacijsko funkcijo Discover Media in se podajte na nepozabno multimedijsko popotovanje. Vožnja bo v vsakem primeru svojstven užitek, saj bo vaš spremljevalec vedno znal prisluhniti vašim željam.

Volkswagen CC: Car-Net Guide & Inform

Ne vozite se več brez interneta.

Uporaba interneta nam prinaša prednosti na številnih področjih življenja - tudi v avtomobilu. Tako je na primer z nenehnim dostopom do aktualnih podatkov mogoče ves čas imeti pregled nad prometno situacijo in temu ustrezno načrtovati ali prilagajati pot. Toda opcijske spletne storitve Car-Net Guide & Inform ponujajo še veliko več.

Internet v avtomobilu se pri Volkswagnu imenuje Car-Net. Pod tem imenom so na voljo priročne storitve in aplikacije. Paket storitev Car-Net Guide & Inform¹ je mogoče naročiti v kombinaciji z navigacijsko funkcijo Discover Media. Na osnovi povezave z internetom zagotavlja podatke, ki bi le stežka bili še bolj aktualni. Če na primer nekje nastane zastoj ali je zastoj odpravljen, to preko spleta izveste v realnem času. In kar je pri tem še posebej dobrodošlo: izbrana pot se avtomatsko ustrezno prilagodi.
Car-Net vam poleg tega lahko pomaga najti kraje, na katerih bi se med vožnjo morda želeli ustaviti. S spletnim iskanjem posebnih ciljev lahko na primer hitro najdete številne dobre restavracije in še druge zanimive posebne cilje. Hotel, bencinska črpalka ali kino, ki so ga pred kratkim odprli: podatki, ki se na internetu nenehno posodabljajo, bodo poskrbeli za marsikatero vznemirljivo in praktično odkritje.

DYNAUDIO Confidence

Ne boste verjeli svojim ušesom.

Čudoviti zvok opcijskega avdiosistema DYNAUDIO Confidence bo vašim sopotnikom razkril povsem novo dimenzijo užitka v poslušanju glasbe. Z natančno usklajenostjo 10 zvočnikov je namreč vrhunska reprodukcija zvoka zagotovljena v celotnem potniškem prostoru.

Dynaudio je eden najuspešnejših proizvajalcev vrhunskih zvočnikov. Glasbeniki, tonski mojstri in avdiofili zaupajo danski blagovni znamki že od leta 1977. Cenijo naravno reprodukcijo zvoka, s katero je glasba slišati skoraj kot izvirnik - tako pač, kot je bila posneta.

Opcijski avdiosistem DYNAUDIO Confidence z 10 zvočniki in skupno močjo 600 W je natančno prilagojen notranjosti vozila in poskrbi za nepozabno zvočno doživetje. 10-kanalni ojačevalnik z ustrezno obdelavo zvoka na vsakem mestu v vozilu zagotavlja optimalno zvočno sliko. Poleg tega s štirimi različnimi zvočnimi profili lahko na primer izberete izjemno tiho predvajanje ali pa odlično razločnost govora.

Asistenčni sistemi

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov Z njim ne boste spregledali nobenega znaka.

Ta opcijski sistem vam ves čas vožnje prikazuje prepoznane prometne znake in vas obvešča na primer o veljavnih omejitvah hitrosti in prepovedih prehitevanja.

ACC & Front Assist V prometnem vrvežu lahko ostanete povsem sproščeni.

Si tudi vi kdaj želite, da bi imeli pomočnika, ki bi namesto vas spremljal promet pred vami? Z opcijskim avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) ter sistemom za nadzor prometa Front Assist, vklj. z mestno funkcijo zaviranja v sili, boste med vožnjo lahko bolj sproščeni.

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist Naj vaš avtomobil parkira sam.

Čeprav sodite med redke, ki tudi pred publiko povsem sproščeno zapeljejo celo na najbolj ozka parkirna mesta, vas bo opcijski parkirni sistem Park Assist vseeno navdušil. Sistem namreč samodejno najde primerna parkirna mesta in tudi namesto vas vrti volan.

Asistenčni sistemi

Assist

Side Assist s sistemom Lane Assist

Nazaj na pregled

Ohranite želeno smer vožnje in popoln pregled.

S pomočjo sistema, ki vas pravočasno opozori na vozila ob vašem Volkswagnu CC in za njim, lahko bolje ocenite prometno situacijo in zmanjšate tveganje. V kombinaciji z asistenco Lane Assist vam Side Assist ne pomaga le z optičnim opozorilom, pač pa tudi s korigiranjem zasuka volana. Opcijski sistem Side Assist vam pomaga pri menjavanju voznih pasov: s svetlečimi diodami v zunanjih ogledalih vas v okviru sistemskih omejitev opozarja na vozila, ki se Volkswagnu CC približujejo od zadaj in bi pri menjavi voznega pasu lahko predstavljala nevarnost. V kombinaciji z asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist vam vaš Volkswagen CC pomaga tudi z mehkim zasukom volana v nasprotno smer. Sistem Side Assist deluje od hitrosti 30 km/h naprej. Lane Assist v okviru sistemskih omejitev zmanjšuje nevarnost prometnih nezgod v primerih, ko voznik nenamerno zapelje z voznega pasu. S kamero v predelu notranjega ogledala zaznava označbe na cestišču. Če preti nevarnost, da bo vozilo zapeljalo z voznega pasu, vas Lane Assist na to opozori s korekturnim posegom v krmiljenje.

Zaznavanje utrujenosti

Nazaj na pregled

Naj vas ne ujame utrujenost.

Neutrudno bedi nad vami: serijski sistem za zaznavanje utrujenosti voznika. Ta analizira vaš način vožnje in vam priporoči postanek, če opazi znake popuščanja koncentracije. V cestnem prometu ste lahko bolj sproščeni, če ohranjate zadostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Pri tem vam pomaga opcijski sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC). ACC meri oddaljenost in hitrost spredaj vozečih vozil. Opremljen je s senzorjem, ki zaznava promet v območju pred vozilom. V kolonah in zastojih sistem v kombinaciji z opcijskim menjalnikom DSG zavira vozilo do zaustavitve. Sistem lahko v okviru svojih omejitev ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila do hitrosti 210 km/h. Včasih se zgodi kaj nepredvidljivega in potrebno je zaviranje v sili. V tovrstnih situacijah vozniku potrebno podporo zagotavljata sistem za nadzor prometa Front Assist in mestna funkcija zaviranja v sili, ki sta na voljo skupaj s sistemom ACC. Če Front Assist v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje do spredaj vozečega vozila, voznika na to opozori z akustičnim in optičnim signalom, poleg tega pa pripravi zavorni sistem na morebitno zaviranje v sili. V primeru, ko kljub temu še naprej preti nevarnost trčenja, sistem avtomatsko zavira, s čimer zmanjša naletno hitrost. Tudi ko voznik zavira sam, mu Front Assist pomaga in poskrbi, da je – če je to potrebno – na voljo maksimalna zavorna moč. Mestna funkcija zaviranja v sili je dodatna funkcija sistema Front Assist. V hitrostnem območju med 5 in 30 km/h se lahko z zaviranjem v sili v zadnjem trenutku odzove na nevarnost naleta. Ne znamo vedno pravilno oceniti svoje sposobnosti za vožnjo. Predstavljajte si naslednjo situacijo: potem ko se dlje časa vozite po ravni, monotoni cesti, vas počasi premaguje utrujenost. Krčevito se oprijemate volana in ga obračate sunkovito. Zaznavanje utrujenosti voznika lahko v okviru sistemskih omejitev prepozna ta tipični način vožnje, ga analizira glede na čas dneva in trajanje vožnje ter se hitro odzove. Oglasi se zvočni opozorilni signal, na zaslonu večfunkcijskega prikazovalnika pa se prikaže priporočilo za postanek. Sistem vas na ta način spodbudi, da se odločite za premor in vožnjo nadaljujete šele, ko ste spočiti.

Kamera za vzvratno vožnjo Rear View

Nazaj na pregled

Ker zadaj nimate oči.

Opcijska kamera za vzvratno vožnjo Rear View vam prikaže ovire za vozilom. Integrirana je v zadek vozila in prenaša posnetke na zaslon infotainment sistema. Parkiranje je tako občutno enostavnejše in lažje opazite morebitne ovire. Opcijska kamera Rear View vam med vzvratno vožnjo v okviru sistemskih omejitev pomaga ohranjati pregled nad območjem za vozilom. Posnetki kamere se prenašajo na zaslon infotainment sistema. Tako lahko opazite tudi ovire, ki bi jih sicer morda spregledali. Da bi lažje ocenili preostalo razdaljo do ovir, so na posnetkih kamere Rear View dodatno prikazane še pomožne črte. Prikazane so tudi črte, ki ponazarjajo, v katero smer bo pri trenutnem položaju volana zapeljal vaš Volkswagen.

Učinkovitost

Motorji

Zagotovite si prednosti, ki jih prinašata velika prožnost in majhna poraba.

Se radi in veliko vozite, vendar pa ne želite imeti visoke porabe? Naši dizelski motorji TDI in bencinski motorji stavijo na učinkovitost in izpolnjujejo določila emisijske stopnje Euro 6.

Porabijo malo in zmorejo veliko: vsi pogonski agregati izpolnjujejo določila emisijske stopnje Euro 6 in so dobro opremljeni za prihodnost. To velja tako za bencinske motorje TSI kot tudi za dizelske motorje TDI z vbrizgavanjem goriva preko skupnega voda. Varčni in prožni agregati vas bodo navdušili.

Volkswagnovi motorji TDI so dizelski motorji s turbinskim tlačnim polnjenjem in direktnim vbrizgavanjem goriva. Zanje velja, da so sinonim za varčnost, odlično prožnost in zelo veliko moč. Njihova prednost je poleg tega izjemno tiho delovanje, zaradi velikega navora pa omogočajo tudi športen način vožnje.

Bencinski motorji TSI so popolna kombinacija moči in varčnosti. Že pri nizkem številu vrtljajev razvijejo največji navor. Poleg tega je zaradi majhne gibne prostornine, turbopolnilnika in direktnega vbrizgavanja goriva zagotovljen zelo enakomeren razvoj moči. Volkswagen pri tem stavi na princip zmanjšanja gibne prostornine (t. i. downsizing), s katerim motorji kljub sorazmerno majhni gibni prostornini razvijejo veliko moč.

Dinamično uravnavanje podvozja (DCC)

Vaše podvozje v vsaki situaciji izbere pravo nastavitev.

Dinamično uravnavanje podvozja (DCC) ves čas vožnje prilagaja blažilnike trenutni vozni situaciji: pa naj gre za športno, udobno ali normalno vožnjo. Sistem na ta način nenehno skrbi za odlično udobje med vožnjo.

Če se boste odločili za motor TDI s 135 kW, bo vaš Volkswagen CC serijsko opremljen s sistemom za dinamično uravnavanje podvozja (DCC). Pri vseh drugih izvedbah motorja je ta nadvse praktični sistem na voljo kot dodatna oprema. Njegova prednost je v tem, da z nastavljivim blaženjem izboljšuje vozne lastnosti vozila, poleg tega pa vam omogoča, da s pritiskom na tipko izbirate med športno, udobno in normalno nastavitvijo. Sistem DCC se nenehno odziva na različne vozne situacije ter upošteva zaviranje, krmiljenje in pospeševanje. Poleg tega boste odkrili povsem nov občutek pri vožnji, kajti izbrani nastavitvi se prilagodi tudi delovanje krmiljenja.

Menjalnik z dvojno sklopko DSG

Pozabite na prestavljanje in preprosto uživajte. S tem menjalnikom bo vožnja varčna in športna.

Opcijski menjalnik z dvojno sklopko DSG omogoča tekoče prestavljanje brez prekinitev v prenosu pogonske moči. Pri tem združuje prednosti ročnega in avtomatskega menjalnika in lahko prispeva k zmanjšanju porabe goriva.

Športnost ročnega menjalnika in udobje avtomatskega menjalnika: to sta le dve odliki, ki vam prinašata prednosti pri opcijskem menjalniku z dvojno sklopko DSG. Preko dveh medsebojno neodvisnih menjalniških sklopov se - odvisno od izbrane prestave - izmenično vzpostavlja povezava z motorjem, kar omogoča tekoče prestavljanje brez prekinitev v prenosu pogonske moči. Menjalnik z dvojno sklopko DSG prestavlja učinkoviteje, zato boste z njim porabili manj goriva kot s klasičnim avtomatskim menjalnikom.

Prosti tek

Prihranite gorivo s prostim tekom.

Na 100 kilometrov lahko preprosto in udobno prihranite do 0,5 litra goriva: to vam omogoča funkcija prostega teka za opcijski menjalnik z dvojno sklopko DSG.

Sistem start-stop z regeneracijo zavorne energije

Med zaviranjem pridobivate energijo.

Če je motor med čakanjem pred semaforjem vključen, po nepotrebnem trošite energijo. Sistem start-stop zato takoj, ko odmaknete nogo s pedala sklopke, izključi motor. Poleg tega se energija, ki se sprošča med zaviranjem, pretvarja v električno energijo in shranjuje v akumulator.

Udobje

Zadnja sedežna klop

V hipu do več prostora za prtljago.

Volkswagen CC ponuja dovolj prostora tudi za večje kose prtljage: z eno samo potezo lahko podrete zadnjo sedežno klop in jo spremenite v ravno prtljažno dno.

Volkswagen CC za udobje ne poskrbi šele med vožnjo, temveč že pri zlaganju stvari v prtljažnik. Zadnja sedežna klop je zasnovana tako, da naslonjalo po želji lahko sprostite iz prtljažnika in ga povsem podrete, da dobite ravno prtljažno dno. Vzvoda za sprostitev naslonjala sta v prtljažniku zlahka dosegljiva. Omogočata vam, da zadnjo sedežno klop podrete v eni sami potezi.

Easy Open

Pomoč, ko imate polne roke.

Se vam pogosto zgodi, da pridete do svojega avtomobila, a nimate prostih rok, da bi odprli prtljažnik? Potem boste nad to rešitvijo zagotovo navdušeni. Opcijski senzorsko krmiljeni sistem za zaklepanje Easy Open vam omogoča, da prtljažnik preprosto odprete z enim samim gibom z nogo.

Po želji vam natovarjanje prtljažnika olajša funkcija Easy Open: ko želite v prtljažnik odložiti na primer težko nakupovalno košaro, vam je ni treba najprej postaviti na tla, da bi poiskali ključ - zadošča že, da z nogo zamahnete pod zadkom vozila, in pokrov prtljažnika se avtomatsko odpre. Če imate avtomobilski ključ pri sebi (npr. v žepu ali torbi), senzor sistema Keyless Access zazna, da stojite za vozilom.

Sedež s prezračevalno funkcijo

Sedež vam po želji lahko hladi in masira hrbet.

Čim dlje traja vožnja, tem bolj pomembno je, da sedite udobno. Opcijska aktivna sedeža s prezračevalno in masažno funkcijo omogočata, da se lahko odlično sprostite, s čimer občutno zvišujeta raven udobja.

Aktivna sprednja sedeža s prezračevalno funkcijo (na voljo kot dodatna oprema) zagotavljata prvovrstno udobje: sistem ogrevanja sedežev namreč omogoča tudi prijetno hlajenje sedišč in naslonjal. Za optimalno prezračevanje skrbijo ventilatorji, ki zrak nežno dovajajo ob telesu in tako temperaturo prilagajajo vašim željam. Vlaga in toplota se odvajata po posebej oblikovanih kanalih v sedežnem oblazinjenju. Tako je vedno poskrbljeno za prijetno počutje in tudi na dolgih vožnjah se lahko čudovito sprostite. Voznik se poleg tega lahko prepusti prijetni masaži, ki jo omogoča ledvena opora.

Akustično udobje

Če imate radi zvok tišine.

Opcijsko zvočnoizolacijsko steklo zagotavlja, da v vozilu vlada skoraj popolna tišina, saj se hrup iz okolice ne prenaša v potniški prostor. Tako se lahko še bolj intenzivno osredotočite na vožnjo.

Uživanje v miru in tišini je pravo razkošje. Predvsem med vožnjo z avtomobilom. Umirjeno ozračje, ki ga ponuja Volkswagen CC, med drugim ustvarjajo posebna opcijska zvočnoizolacijska stekla v sprednjih stranskih oknih. Pri zvočnoizolacijskih steklih sta zunanji in notranji sloj ločena. Nivo hrupa v notranjosti vozila je zato primerljiv z vozili višjega razreda.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen