T-Roc vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje.

Če vozila, ki se vam približuje od zadaj, v zunanjih ogledalih ter v notranjem vzvratnem ogledalu ne vidite, potem se nahaja v mrtvem kotu in predstavlja tveganje za nezgodo. Pri menjavi voznega pasu si lahko pomagate s preizkušenim bočnim pogledom, za varnost pa odslej dodatno skrbi še opcijski senzor za mrtvi kot² (serijsko od izvedbe Sport dalje). Ta vas že od hitrosti 15 km/h naprej lahko opozori¹ na nevarnost z vklopom LED-lučke v zunanjem ogledalu vašega T-Roca. Če kljub opozorilu vključite smernike, lučka zasveti z večjo svetilnostjo in začne utripati hitreje, s čimer jasno sporoča, da je sistem v mrtvem kotu zaznal vozilo. V kombinaciji s serijsko asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist lahko senzor za mrtvi kot v okviru sistemskih omejitev pri menjavi voznega pasu opozori¹ na nevarnost trčenja celo s korekturnim posegom v krmiljenje.

Asistenca za odparkiranje² vam¹ pomaga pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta. S senzorji v zadnjem odbijaču nadzoruje prečni promet za vozilom .Če zazna, da se vam s strani približuje drugo vozilo, kolesar ali pešec, vas na nevarnost trčenja opozori z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu infotainment sistema. Seveda se lahko zgodi, da se ne odzovete pravočasno. V tem primeru lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

V okviru sistemskih omejitev.

Na voljo pozneje.

Na sliki je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Slike so simbolične. Na voljo samo pri določenih servisnih partnerjih. Ponudba velja do razprodaje zalog. Vsi podatki ustrezajo poznavanju razmer v času priprave tiskovine. Pridržujemo si pravico do napak v vsebini ter pravico do sprememb. Pred nakupom se natančno pozanimajte o opremi in ceni izbranega vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Prirojena samozavest. T-Roc.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen