Vaš avto vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje.

Če sistem zazna vozilo v mrtvem kotu, voznika na potencialno nevarnost opozori z LED-prikazom v zunanjem ogledalu. V primeru, ko voznik kljub temu vključi smernike, začne LED-lučka v ustreznem zrcalnem steklu utripati s povečano svetilnostjo in opozarja na nevarnost. Opcijski senzor za mrtvi kot deluje že od hitrosti 15 km/h.

Asistenca za odparkiranje v okviru sistemskih omejitev pomaga vozniku pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta. Sistem s senzorji v zadnjem odbijaču nadzoruje prečni promet za vozilom. V primeru, ko se vozilu iz prečne smeri kritično približa drugo vozilo, voznika na nevarnost opozorita zvočni signal in prikaz na zaslonu radijskega oz. navigacijskega sistema. Če se voznik ne odzove, lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg.Na nekaterih slikah je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko,ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola.Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Sharan.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen