Polo vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Senzor za mrtvi kot

V šoli vožnje smo se učili, da je treba pogledati čez ramo, da opazimo morebitna vozila v mrtvem kotu. Zdaj je za Polo po želji na voljo senzor za mrtvi kot. Če sistem v mrtvem kotu zazna drugo vozilo, voznika na potencialno nevarnost opozori z LED-lučko v zunanjem ogledalu.¹ Če voznik kljub temu vključi smernike, začne LED-lučka v ustreznem zrcalnem steklu utripati in opozarja na nevarnost. Opcijski senzor za mrtvi kot deluje že od hitrosti vožnje 15 km/h in je na voljo v kombinaciji z asistenco za odparkiranje, ki vozniku pomaga pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta.¹ Sistem s senzorji v zadnjem odbijaču nadzoruje prečni promet za vozilom. Če se vozilu iz prečne smeri kritično približa drugo vozilo, voznika na nevarnost opozorita zvočni signal in prikaz na zaslonu radijskega ali navigacijskega sistema. Če se ne odzovete, lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

Ohranjajte varnostno razdaljo.

ACC

V določenih situacijah - še zlasti v gostem prometu - se morate nenehno odzivati na druge voznike. Pri tem vam lahko pomaga serijski sistem (razen za motor 1.0 59KW) za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC). Z njim je vožnja udobnejša, saj popolnoma avtomatsko ohranja želeno hitrost in varnostno razdaljo do vozila pred vami.¹ ACC (vklopite ga s tipko) z radarskim senzorjem v sprednjem delu vozila meri razdaljo do spredaj vozečih vozil. Pri zmanjšanju ali povečanju razdalje sistem samodejno zavira ali pospeši. V kombinaciji z opcijskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG je mogoče celo avtomatsko zaviranje do zaustavitve. Če želite sistem deaktivirati, samo pritisnite zavorni pedal ali tipko na večfunkcijskem volanu.

Naj vas ne ujame utrujenost.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika

Ko že dlje časa vozite po ravni, monotoni cesti, se lahko zgodi, da počasi začnete postajati utrujeni. Krčevito se oprijemate volana in ga obračate sunkovito. Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika prepozna ta neobičajni način vožnje in se takoj odzove.¹ Oglasi se zvočno opozorilo, na zaslonu večfunkcijskega prikazovalnika pa se prikaže priporočilo za postanek.
Sistem vas na ta način spodbudi, da se odločite za premor in vožnjo nadaljujete šele, ko ste spočiti. S tem poskrbi, da vedno varno pripeljete do cilja. Polo je z njim opremljen serijsko.

V okviru sistemskih omejitev.

Na vzponih in spustih lahko pride do prekoračitve nastavljene največje hitrosti.

Na sliki je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Slike so simbolične. Na voljo samo pri določenih servisnih partnerjih. Ponudba velja do razprodaje zalog. Vsi podatki ustrezajo poznavanju razmer v času priprave tiskovine. Pridržujemo si pravico do napak v vsebini ter pravico do sprememb. Pred nakupom se natančno pozanimajte o opremi in ceni izbranega vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Polo.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen