Zaščitite tudi glave potnikov na zadnjih sedežih.

Varnostna blazina za glavo

Klasične varnostne blazine so že dolgo v uporabi.Ščitijo pretežno voznika in sovoznika ob čelnem trčenju. Varnostna blazina za glavo v novem Polu je nameščena ob strani in se iz stropne obloge razpre kot zavesa. Sproži se ob trčenju in prekrije celotni predel stekel spredaj in zadaj ter B-stebriček. Ne ščiti le voznikove in sovoznikove glave, temveč tudi glave potnikov na zunanjih sedežih zadnje klopi. Seveda sta v novem Polu vgrajeni dve blazini za glavo, ki sta na voljo serijsko in brez doplačila.

Pomaga skrbeti za večjo varnost pešcev.

Sistem za zaznavanje pešcev

Nenadoma stopi pešec na cesto in kot voznik se morate hitro odzvati. Pri tem vam pomaga serijski sistem za zaznavanje pešcev.¹ Sistem lahko v trenutku prepozna kritično situacijo ter voznika takoj opozori z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu. Če voznik ob tem ne zavira, ga na kritično razdaljo opozori še z zavornim sunkom. Hkrati se sistem pripravi na možnost zaviranja z vso močjo, tako da je vozniku takoj na voljo maksimalna zavorna moč. Če voznik še vedno ne pritisne zavore, sistem avtomatsko izvede zaviranje v sili. S tem v idealnem primeru popolnoma prepreči trčenje ali vsaj omili njegove posledice.
Sistem za zaznavanje pešcev je nadgradnja serijskega sistema za nadzor prometa Front Assist, ki vključuje tudi mestno funkcijo zaviranja v sili.

 

Da boste avtomatsko pripravljeni na kritične situacije.

Proaktivni sistem za zaščito potnikov

Proaktivni sistem za zaščito potnikov je za Polo na voljo kot dodatna oprema. Prepozna nevarne situacije s povečanim tveganjem za nezgodo in samodejno izvede preventivne ukrepe¹. Tako na primer po potrebi samodejno zapre strešno okno in stranska okna do varnostne reže ter s tem zagotovi optimalni učinek varnostnih blazin za glavo in stranskih varnostnih blazin. V delčku sekunde se hkrati zategneta sprednja varnostna pasova ter tako učinkovito zadržita voznika in sovoznika. Ko je nevarnost mimo, se pasova ponovno sprostita, strešno okno in stranska okna pa je mogoče znova odpreti.

V okviru sistemskih omejitev.

Na sliki je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Slike so simbolične. Na voljo samo pri določenih servisnih partnerjih. Ponudba velja do razprodaje zalog. Vsi podatki ustrezajo poznavanju razmer v času priprave tiskovine. Pridržujemo si pravico do napak v vsebini ter pravico do sprememb. Pred nakupom se natančno pozanimajte o opremi in ceni izbranega vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Polo.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen