Pri parkiranju vam pomagajo tudi ušesa.

Parkirni sistem in kamera za vzvratno vožnjo Rear View

Koliko prostora je še na voljo? Serijski parkirni sistem vam s piski poenostavlja parkiranje na nepregledna parkirna mesta. To omogočajo senzorji na sprednjem in zadnjem delu vozila.Tako vas vozilo lahko z zvočnimi signali in grafičnim prikazom na zaslonu infotainment sistema opozori na ovire.¹

Nova funkcija parkirnega sistema je zavorna asistenca za manevriranje. Pri vzvratni vožnji s hitrostjo do 10 km/h lahko sistem z uporabo zaviranja v sili prepreči trčenje ali ublaži njegovo silovitost. Zavorno asistenco za manevriranje lahko s pritiskom na tipko aktivirate tudi pri vožnji naprej. V primeru ovire spredaj bo vozilo prav tako avtomatsko zaviralo, če se ne boste odzvali na zvočna opozorila parkirnega sistema.

Prav tako serijska kamera Rear View vam med vzvratno vožnjo pomaga ohranjati pregled nad območjem za vozilom. Posnetki kamere se prenašajo na zaslon infotainment sistema. Da bi lažje ocenili preostalo razdaljo do ovir, so na posnetkih kamere Rear View prikazane še pomožne črte.

Še vedno parkirate sami?

Park Assist

Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist zmore več:med vožnjo išče primerna parkirna mesta na obeh straneh ceste.Oddaljenost od roba cestišča sme pri tem znašati od 0,5 do 1,5 m, hitrost vožnje pa ne sme presegati 40 km/h.

Park Assist avtomatsko vrti volan pri bočnem in prečnem parkiranju ter vozilo parkira celo na ozka parkirna mesta ter ga manevrira pri izvozu s prečnih mest.¹ Vaša naloga je le, da dodajate plin, upravljate pedal sklopke in zavirate, pri čemer vam pomaga integrirana zavorna asistenca za manevriranje:če sistem zazna oviro za vozilom in se ne odzovete na zvočno opozorilo parkirnega sistema, lahko zavorna asistenca za manevriranje z avtomatskim zaviranjem prepreči trčenje.

V okviru sistemskih omejitev.

Na sliki je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Slike so simbolične. Na voljo samo pri določenih servisnih partnerjih. Ponudba velja do razprodaje zalog. Vsi podatki ustrezajo poznavanju razmer v času priprave tiskovine. Pridržujemo si pravico do napak v vsebini ter pravico do sprememb. Pred nakupom se natančno pozanimajte o opremi in ceni izbranega vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Polo.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen