Meni
Zapri meni
Zapri

Anatomija zmagovalca. Golf GTI.

Pogosto kopiran, a mu ni para.

Obstaja le en GTI. Zdaj že kot sedma generacija. Njegovi začetki segajo v leto 1976, ko so izdelali le majhno serijo 5000 vozil. Toda na presenečenje vseh je avtomobil zelo hitro postal prodajna uspešnica. In ostal si je zvest pri vsaki podrobnosti. To pomeni, da pospešuje še hitreje in prinaša še več užitka v vožnji. Obenem zaradi značilnega sprednjega dela s satasto strukturo, širokih stranskih pragov in markantnega napisa GTI naredi enak vtis kot vedno doslej: preprosto edinstven. Tudi opcijska 18-palčna aluminijasta platišča Austin, interpretacija legendarnih GTI-platišč Denver, jasno razkrivajo njegovo poreklo. Tako kot 2,0-litrski motor TSI s 169 kW (230 KM) jasno sporoča, kaj je njegov cilj.

Oglejte si glavne značilnosti modela GTI iz različnih zornih kotov.

Infotainment

Radio in navigacija

Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

Ko se vozite v svojem Volkswagnu, ste vi tisti, ki odloča o tem, katera glasba se vrti. To vam omogoča serijski radio Composition Media z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav. Če si želite še več, se odločite za enega od dveh navigacijskih sistemov in se podajte na nepozabno multimedijsko popotovanje. Vožnja bo v vsakem primeru svojstven užitek, saj bo vaš spremljevalec vedno znal prisluhniti vašim željam.

Več informacij

Car-Net Guide & Inform

Na pot nič več brez interneta.

Uporaba interneta nam prinaša prednosti na številnih področjih življenja - tudi v avtomobilu. Tako je na primer z nenehnim dostopom do aktualnih podatkov mogoče ves čas imeti pregled nad prometno situacijo in temu ustrezno načrtovati ali prilagajati pot. Seveda pa opcijske spletne storitve Car-Net Guide & Inform¹ ponujajo še veliko več.

Več informacij

DYNAUDIO Excite

Za odlično razpoloženje in popolno harmonijo zvoka.

Si lahko predstavljate, da glasba v avtomobilu zveni celo bolje kot doma iz vaše hi-fi naprave? Opcijski avdiosistem DYNAUDIO Excite je usklajen s prostorsko akustiko vozila in zagotavlja zvok, ki bo s svojo kakovostjo presegel celo vaša najvišja pričakovanja.

Telefonija

Z obema rokama na volanu boste telefonirali varno.

Če želite, ste lahko ves čas dosegljivi tudi med vožnjo. Z opcijskima telefonskima vmesnikoma Comfort in Premium boste tudi med telefoniranjem lahko imeli obe roki na volanu in boste ostali osredotočeni na dogajanje v prometu.

Asistenčni sistemi

Izbira voznega profila

Vaš Volkswagen se prilagaja vašemu načinu vožnje.

Vozite raje varčno ali športno? Ali pa se vam zdi pomembnejše udobje? Z opcijskim sistemom za izbiro voznega profila lahko prilagodite vozne lastnosti avtomobila svojemu načinu vožnje, stanju cestišča in prometni situaciji.

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) in sistem za nadzor prometa Front Assist

V prometnem vrvežu lahko ostanete povsem sproščeni.

Si tudi vi kdaj želite, da bi imeli pomočnika, ki bi namesto vas spremljal promet pred vami? Z opcijskim avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) ter sistemom za nadzor prometa Front Assist in mestno funkcijo zaviranja v sili boste med vožnjo lahko bolj sproščeni.

Več informacij

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist

Naj vaš avtomobil parkira sam.

Čeprav sodite med redke, ki tudi pred publiko povsem sproščeno zapeljejo celo na najbolj ozka parkirna mesta, vas bo opcijski parkirni sistem Park Assist vseeno navdušil. Sistem namreč samodejno najde primerna parkirna mesta, pri parkiranju pa brez vsakršne pomoči vrti volan.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za speljevanje s parkirnega mesta

Vaš avto vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Opcijski senzor za mrtvi kot vas med vožnjo v okviru sistemskih omejitev opozarja na vozila v mrtvem kotu, asistenca za speljevanje s parkirnega mesta pa v okviru sistemskih omejitev pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta nadzoruje območje ob straneh vozila.

Učinkovitost

Športno podvozje Odločite se za športno vez med avtomobilom in cesto.

Čvrsto športno podvozje, ki je za Golf GTD Variant na voljo že serijsko, vam zagotavlja še več užitka v vožnji in odlično vodljivost. Poleg tega športnost združuje z enkratnim udobjem.

Progresivno krmiljenje Z manj moči do več vozne dinamike.

Golf GTI je sicer brezkompromisen, a kdaj pa kdaj tudi popusti. Predvsem s svojim naprednim progresivnim krmiljenjem, ki navdušuje tako med športno vožnjo kot tudi v povsem običajnih voznih situacijah.

Motor Ta šorten motor vas bo navdušil.

Pravi razlog za superiornost Golfa GTD Variant se skriva pod pokrovom motornega prostora. 2,0-litrski motor TDI s 135 kW (184 KM) je osupljivo prožen, dih pa jemlje tudi z edinstvenim zvokom.

Udobje

Alkantara

Z alkantaro bo vaš videz vedno popoln.

Spredaj boste na ekstra športnih sedežih Golfa GTD Variant ostali trdno v sedlu. In z opcijsko kombinacijo tkanine in elegantne alkantare vas bo pri tem spremljal občutek vznemirljivega razkošja.

Usnjeno oblazinjenje

Sploh veste, kako lep je lahko šport?

Privlačno in resnično elegantno: opcijsko usnjeno oblazinjenje Vienna daje športno zasnovani notranjosti Golfa GTD Variant izrazit predznak elegance.

Cockpit

Da boste tudi sede navdušili s svojo športnostjo.

Armaturna plošča jasno odraža, kolikšno moč mora voznik krotiti v Golfu GTI - številni dinamično zasnovani detajli jasno zrcalijo odlične zmogljivosti vozila.

Ambientna osvetlitev

Za še prijetnejše počutje.

Bodi svetloba - a naj imajo prednost individualne želje. Dodatni osvetlitveni elementi z nastavljivo jakostjo osvetlitve poskrbijo, da je vzdušje v notranjosti vozila še prijetnejše. Poleg tega se je v vozilu mogoče še enostavneje orientirati.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen